Skocz do zawartości
romek

AMD Sempron 64 - Kompendium

Rekomendowane odpowiedzi

Tyle max stabilnie....[screenu z primem nie mam bo rano musialem szybko kompa wyłaczyc, ale poprawie to jakos]

Dołączona grafika

Co z tego skoro ramy jakos krzywo ustawione;]

Powyzej tego prime sie krzaczy, aczkolwiek winda chodzi normalnie jeszcze przy 2940mhz. Moze kiedys sprawdze czy Pi przeliczy na tym zegarze.

Czasowo walcze z ramsami ktore sypią sie przy napieciu powyzej 3v....

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leborg: a co to za ram? moj nietety tez lipny i juz od dłuższego czasu zapomniałem co to jest ostre o/c :(

Mam 2x512 na nanyanie; kingstone i elixir. Obie ciągna w miare rowno, tzn ale powyzej 220 wymagaja juz cl3 Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm ktoś na forum testował takiego Mobile Semprona ?

Jeszcze ktoś może potwierdzić że to będzie chodziło ?

EDIT: Tamten proc to 130nm to odpada :mur:

Mobilne Semprony powinny chodzić :)

Tutaj jest ciekawy procesor... hmm może ktoś się na to skusi i zda relacje co i jak :?: // btw Aby nie było nie mam rzadnych powiązań ze sprzedajcym.

http://allegro.pl/item120225393_mobile_amd...3000box2lb.html

Z tego co wygoglowałem to:

Mobile Sempron "Sonora" (Socket 754, 90 nm, Low power)

Mobile Sempron 3000+ 1800 MHz 128 KiB 800 MHz 9x 0.975-1.25 V 25 W November 23, 2004 SMS3000BOX2LB

Revizja D0 czyli bez SSE3 i tak jak każdy mobilny semp no 64 bit.

Ale tutaj jeszcze starszy Semp 0,13 poszedł za ponad 200 zł -> http://allegro.pl/item120733754_procesor_a...800_mobile.html

btw. Kupiłem Turion ML 30 :) Niestety od soboty do 2 września wakacje i nie będe miał kiedy przetestować... dam go qumplowi to może napisze tu co i jak. Proca powinienem mieć w nastepnym tygodniu :)... mam nadzieje że CPU wogóle odpali się :)

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam problem z moim Sempem 2800@2400 1,48V - przy otwartej budzie mam w idle 35 C a przy zamkniętej min 38 C - natomiast w stresie to kurcze 55 C (po 1 h prime), a skoczyło nawet do 60 C :mur: . Procesor chłodzony Pentagramem NXC -80 Cu, pasta OCZ Ultra5+, buda wentylowana z przodu Fanderen 120mm - wciaga, z tyłu Arctic Fan 3 pro TC 80mm oraz wiatrak od zasiłki 120mm (modecom 350 ATX) wyciąga. W pomieszczeniu nie cieplej niż 24-25 C.

Poradzie co zrobić aby temperaturkę coś zbić - bo te wartosci co osiagam są chyba sporo za duże?!!

Z góry Wielkie Dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam problem z moim Sempem 2800@2400 1,48V - przy otwartej budzie mam w idle 35 C a przy zamkniętej min 38 C - natomiast w stresie to kurcze 55 C (po 1 h prime), a skoczyło nawet do 60 C :mur: . Procesor chłodzony Pentagramem NXC -80 Cu, pasta OCZ Ultra5+, buda wentylowana z przodu Fanderen 120mm - wciaga, z tyłu Arctic Fan 3 pro TC 80mm oraz wiatrak od zasiłki 120mm (modecom 350 ATX) wyciąga. W pomieszczeniu nie cieplej niż 24-25 C.

Poradzie co zrobić aby temperaturkę coś zbić - bo te wartosci co osiagam są chyba sporo za duże?!!

Z góry Wielkie Dzięki!

Jak jeszcze miałem taka płyte jak Ty, to przy 1.4v i 2600MHz + chłodzenie boxowe miałem 50c (sp2004) przy 28c w pokoju. To normalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak jeszcze mialem taka plyte jak Ty, to stwiedzilem ze odczyty temp. na niej sa conajmniej dziwne, kiedy na stocku mialem praktycznie takie same temp co na 2.7GHz 1.5V :P

odczyty wskazywaly nawet 60* przy ledwie letnim radiatorze. miernik przytkniety do ihs tez pokazywal 15-20* nizsze temperatury.

a teraz z innej beczki:

jak sie kreca semprony manila na AM2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz z innej beczki:

jak sie kreca semprony manila na AM2?

Podobnie do tych z 754/939. Narazie za mało testów o/c sempów było, zeby jednoznacznie swierdzić. Nieraz widać screeny athlonow które robia 2.9ghz na 1.3v, a ja mialem niedawno takiego co nie chciał zrobić 2.6ghz przy 1.6v... ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie liczyl by na to szczegolnie jesli to bedzie w okresie mikolajowo-swiatecznym ...

od kiedy to święta są w październiku? może masz inną strefę czasową :lol:

@Spookie czekamy co napiszesz o turionie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam max 2.4Ghz Stable. Na 2.5Ghz mam resety w windzie. ale mnie powstrzymuje zasiłka :blurp:

Udowodnione bo przy 2.4 & o/c karty 490/890 przy 3DMarku ting i komunikat o braku zasilania i przejściu w tryb obniżonych takowań :)

A wyniczek ładny, mój też by tak mógł ale na 1.4V (deflaut). Fajnie by było :)

Edytowane przez v.e.n.o.m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam to tylko smep na sterydach :) ciekawe na jakim chłodzeniu polecial aż tyle

ale gratulacje dla smialka co ryzykuje spaleniem procka

na boxowym ofkoz :D

czemu spalaniem procka ?? Temperatury nie przekraczaja 55*C w stresie :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Ja mam max 2.4Ghz Stable. Na 2.5Ghz mam resety w windzie. ale mnie powstrzymuje zasiłka :blurp:

Udowodnione bo przy 2.4 & o/c karty 490/890 przy 3DMarku ting i komunikat o braku zasilania i przejściu w tryb obniżonych takowań :)

A wyniczek ładny, mój też by tak mógł ale na 1.4V (deflaut). Fajnie by było :)

Zaiste dziwne ;) Przecież PIV działał cały czas bez problemu (nawet podkręcony i przy podkręconej karcie) a na bank pobierał więcej mocy niż teraz Sempronik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam padaka nie płaczę <_< boo 2500+ powinien bez problemów więcej iść więcej niż htt 350 :-| a moi mądrzy znajomi mają niekręcone 2800+ jeszcze z '05 (więc dobre do oc) a żadnej nie chce sie zamienić i weź z takimi gadaj :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi