Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Tyle max stabilnie....[screenu z primem nie mam bo rano musialem szybko kompa wyłaczyc, ale poprawie to jakos] Co z tego skoro ramy jakos krzywo ustawione;] Powyzej tego prime sie krzaczy, aczkolwiek winda chodzi normalnie jeszcze przy 2940mhz. Moze kiedys sprawdze czy Pi przeliczy na tym zegarze. Czasowo walcze z ramsami ktore sypią sie przy napieciu powyzej 3v.... Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 leborg: a co to za ram? moj nietety tez lipny i juz od dłuższego czasu zapomniałem co to jest ostre o/c :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) leborg: a co to za ram? moj nietety tez lipny i juz od dłuższego czasu zapomniałem co to jest ostre o/c :(Mam 2x512 na nanyanie; kingstone i elixir. Obie ciągna w miare rowno, tzn ale powyzej 220 wymagaja juz cl3 Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 (edytowane) hmm ktoś na forum testował takiego Mobile Semprona ? Jeszcze ktoś może potwierdzić że to będzie chodziło ? EDIT: Tamten proc to 130nm to odpada :mur: Mobilne Semprony powinny chodzić :) Tutaj jest ciekawy procesor... hmm może ktoś się na to skusi i zda relacje co i jak :?: // btw Aby nie było nie mam rzadnych powiązań ze sprzedajcym. http://allegro.pl/item120225393_mobile_amd...3000box2lb.html Z tego co wygoglowałem to: Mobile Sempron "Sonora" (Socket 754, 90 nm, Low power) Mobile Sempron 3000+ 1800 MHz 128 KiB 800 MHz 9x 0.975-1.25 V 25 W November 23, 2004 SMS3000BOX2LB Revizja D0 czyli bez SSE3 i tak jak każdy mobilny semp no 64 bit. Ale tutaj jeszcze starszy Semp 0,13 poszedł za ponad 200 zł -> http://allegro.pl/item120733754_procesor_a...800_mobile.html btw. Kupiłem Turion ML 30 :) Niestety od soboty do 2 września wakacje i nie będe miał kiedy przetestować... dam go qumplowi to może napisze tu co i jak. Proca powinienem mieć w nastepnym tygodniu :)... mam nadzieje że CPU wogóle odpali się :) Edytowane 17 Sierpnia 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mtech@13 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Witam Mam problem z moim Sempem 2800@2400 1,48V - przy otwartej budzie mam w idle 35 C a przy zamkniętej min 38 C - natomiast w stresie to kurcze 55 C (po 1 h prime), a skoczyło nawet do 60 C :mur: . Procesor chłodzony Pentagramem NXC -80 Cu, pasta OCZ Ultra5+, buda wentylowana z przodu Fanderen 120mm - wciaga, z tyłu Arctic Fan 3 pro TC 80mm oraz wiatrak od zasiłki 120mm (modecom 350 ATX) wyciąga. W pomieszczeniu nie cieplej niż 24-25 C. Poradzie co zrobić aby temperaturkę coś zbić - bo te wartosci co osiagam są chyba sporo za duże?!! Z góry Wielkie Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Witam Mam problem z moim Sempem 2800@2400 1,48V - przy otwartej budzie mam w idle 35 C a przy zamkniętej min 38 C - natomiast w stresie to kurcze 55 C (po 1 h prime), a skoczyło nawet do 60 C :mur: . Procesor chłodzony Pentagramem NXC -80 Cu, pasta OCZ Ultra5+, buda wentylowana z przodu Fanderen 120mm - wciaga, z tyłu Arctic Fan 3 pro TC 80mm oraz wiatrak od zasiłki 120mm (modecom 350 ATX) wyciąga. W pomieszczeniu nie cieplej niż 24-25 C. Poradzie co zrobić aby temperaturkę coś zbić - bo te wartosci co osiagam są chyba sporo za duże?!! Z góry Wielkie Dzięki! Jak jeszcze miałem taka płyte jak Ty, to przy 1.4v i 2600MHz + chłodzenie boxowe miałem 50c (sp2004) przy 28c w pokoju. To normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Mam problem z moim Sempem 2800@2400 1,48V - przy otwartej budzie mam w idle 35 C a przy zamkniętej min 38 C - natomiast w stresie to kurcze 55 C (po 1 h prime), a skoczyło nawet do 60 C :mur: . Procesor chłodzony Pentagramem NXC -80 Cu, pasta OCZ Ultra5+, buda wentylowana z przodu Fanderen 120mm - wciaga, z tyłu Arctic Fan 3 pro TC 80mm oraz wiatrak od zasiłki 120mm (modecom 350 ATX) wyciąga. W pomieszczeniu nie cieplej niż 24-25 C.jak jeszcze mialem taka plyte jak Ty, to stwiedzilem ze odczyty temp. na niej sa conajmniej dziwne, kiedy na stocku mialem praktycznie takie same temp co na 2.7GHz 1.5V :P odczyty wskazywaly nawet 60* przy ledwie letnim radiatorze. miernik przytkniety do ihs tez pokazywal 15-20* nizsze temperatury. a teraz z innej beczki: jak sie kreca semprony manila na AM2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 a teraz z innej beczki: jak sie kreca semprony manila na AM2? Podobnie do tych z 754/939. Narazie za mało testów o/c sempów było, zeby jednoznacznie swierdzić. Nieraz widać screeny athlonow które robia 2.9ghz na 1.3v, a ja mialem niedawno takiego co nie chciał zrobić 2.6ghz przy 1.6v... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 tak pytam, bo za jakies 1.5 miecha (łoo jeszcze kupa czasu.. ;) ) bede pewnie bral cos niskobudzetowego na AM2, ale chyba jednak zdecyduje sie na Athlona.. tymbardziej jesli np. nieco stanieje przez ten czas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Nie liczyl by na to szczegolnie jesli to bedzie w okresie mikolajowo-swiatecznym ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Nie liczyl by na to szczegolnie jesli to bedzie w okresie mikolajowo-swiatecznym ...od kiedy to święta są w październiku? może masz inną strefę czasową :lol: @Spookie czekamy co napiszesz o turionie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 w sumie moze tak ;] pozatym szkola zwiekszenie popytu ceny nieco w gore albo zahamowanie spadku sprzedazy, wakacje to stagnacja i obnizanie cen :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 witam jaką polecacie paste pod sempa 2.8 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Ja osobiście polecam paste termoprzewodzącą :lol: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Kup se arctic silver V i będzie git ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 witam jaką polecacie paste pod sempa 2.8 ?? Żadnej sprcjalnej nie trzeba, wystarczy standardowa :) Arctic Silver V / Arctic Ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Co o tym sadzicie :P ? Semp 2500 , 1,5V vcore , chłodzenie box , moob epox 8npa7i :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Co o tym sadzicie :P ? Semp 2500 , 1,5V vcore , chłodzenie box , moob epox 8npa7i :wink: przyjemny procek ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XWOJCIECHX Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 e tam to tylko smep na sterydach :) ciekawe na jakim chłodzeniu polecial aż tyle ale gratulacje dla smialka co ryzykuje spaleniem procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja mam max 2.4Ghz Stable. Na 2.5Ghz mam resety w windzie. ale mnie powstrzymuje zasiłka :blurp: Udowodnione bo przy 2.4 & o/c karty 490/890 przy 3DMarku ting i komunikat o braku zasilania i przejściu w tryb obniżonych takowań :) A wyniczek ładny, mój też by tak mógł ale na 1.4V (deflaut). Fajnie by było :) Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 e tam to tylko smep na sterydach :) ciekawe na jakim chłodzeniu polecial aż tyle ale gratulacje dla smialka co ryzykuje spaleniem procka na boxowym ofkoz :D czemu spalaniem procka ?? Temperatury nie przekraczaja 55*C w stresie :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ja też mam boxa i 38* stress na 2.4Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ja mam max 2.4Ghz Stable. Na 2.5Ghz mam resety w windzie. ale mnie powstrzymuje zasiłka :blurp: Udowodnione bo przy 2.4 & o/c karty 490/890 przy 3DMarku ting i komunikat o braku zasilania i przejściu w tryb obniżonych takowań :) A wyniczek ładny, mój też by tak mógł ale na 1.4V (deflaut). Fajnie by było :) Zaiste dziwne ;) Przecież PIV działał cały czas bez problemu (nawet podkręcony i przy podkręconej karcie) a na bank pobierał więcej mocy niż teraz Sempronik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ale karta wtedy max była na 465/825. A teraz próbowałem na 490/890 :blurp: I wydaje mi się że po @ Sempron bierze więcej niż P4 @2.7 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 No nie wiem, ja wątpię. Z kartą się zgadzam, po jeszcze wyższym oc mogła ciągnąc jeszcze wiecej. Spróbuj może bez oc karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) Ale mi sie padaka trafila :| 328x8 @1.6 i nie chce wiecej :/ stress 39*-40*C :) ile dajecie max vcore przy wc bez blaszki ? Edytowane 24 Sierpnia 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ale mi sie padaka trafila :| 328x8 @1.6 i nie chce wiecej :/ stress 39*-40*C :) ile dajecie max vcore przy wc bez blaszki ? Kupowałeś nowego? Tak z ciekawości, z któego tyg jest procek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Chyba 03 tego roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 no pare dni temu moj semp powiedzial dosyc i juz niechce pracowac na 2,5ghz na 1,45v :( walczylem ale ni chu** bezsens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Też mam padaka nie płaczę <_< boo 2500+ powinien bez problemów więcej iść więcej niż htt 350 :-| a moi mądrzy znajomi mają niekręcone 2800+ jeszcze z '05 (więc dobre do oc) a żadnej nie chce sie zamienić i weź z takimi gadaj :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Z tym oc nie bylbym tego taki pewnien ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...