Gość Kaaban Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Jeszcze za wcześnie :twisted: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Kiedy ja się wkońcu FC dorobie... :sad: zacznij robić? :P A oc sempka 2800+ ? czy nikt nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 zacznij robić? :PŻeby zacząć robić to trza mieć przedewszystkim czym robić... ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Żeby zacząć robić to trza mieć przedewszystkim czym robić... ;-]Heheh, rencami Panie Hary rencami ;) A tak na poważnie, to ciekaw jestem czy fc by cos dało. I kiedy semp łapie cb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Widzę, że robity tutaj mały fun club sempronów :D ee to nikt nie dawał fc na sempa? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Wróciłem z trasy a tu w międzyczasie paczuszka z FC przyszła :) Już niedługo będzie się działo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Widzę, że robity tutaj mały fun club sempronów :D ee to nikt nie dawał fc na sempa? :blink:Kszonek na 939 bawił się sempem i lekkim FC ale szybko mu CB złapał... więcej nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 na xs jakis czas temu kolesie zapuscili DI na s754 i jednego antka 64 s754 z tego co zrozumialem z ich postu to sypali b.malo DI bo przy ok 20 stopniach łapali CB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 [...] 11:58 robie na 2940MHz prz lepszym runie :P [...] okaże się wkrótce :D Prosze: 2948MHz - 11m.59s. Wynik powinien być 1-2 sekundy lepszy, niestety system do pi mi się postarzał od BSOD'ow itp., trza reinstalnąć + defrag to powinno być OK ;) (na przykład na tych samych taktach 23 loop o 0,8s lepszy miałem a w final loop 0,7s gorzej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 12'10 - 2736MHz :) szkoda, ze proc ma ta 'dziure' napieciowa. albo jest cos o czym nie wiem co powstrzymuje go przed pojsciem wyzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Może któreś ustawienia kontrolera jak to miało miejsce na 754 i 939? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) Prosze: 2948MHz - 11m.59s. Wynik powinien być 1-2 sekundy lepszy, niestety system do pi mi się postarzał od BSOD'ow itp., trza reinstalnąć + defrag to powinno być OK ;) (na przykład na tych samych taktach 23 loop o 0,8s lepszy miałem a w final loop 0,7s gorzej) ładnie ładnie :) bardziej miałem na myśli twoje dywagacje n/t twojego max wyniku (że będzie znacznie lepszy), ale z tym poczekamy do zimy :D Edytowane 1 Października 2006 przez tomekmak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 @tomekmak a jak tam zabawa z fc ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmak Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Mam w cholere pracy w tym tygodniu, ale myslę że powinno się udać coś "schłodzić" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHMURNIAK Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 HEj! Kupuję sempa 2800+, a teraz pamięci, Czytałem sporo ale jestem zielony jeśli chodzi o socket 754 - opłaca się kupować pamięci 1 GB HyperX 2-3-2-6 czy może coś tańszego o bardziej zluzowanych timigach? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Jesli potrzebujesz wydajnosci ponad przecietnosc to moze i tak. Ja mam najzwyklejsze na swiecie pamieci pc3200 cl2,5 i jakos mi wystarczaja, poaz tym nie sa takie drogie jak hyperx. Ceny ramow znow sa wysokie, wiec nie zazdroszcze Ci zakupow. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Może któreś ustawienia kontrolera jak to miało miejsce na 754 i 939?poprzestawialem cos (sam juz teraz nie wiem co :P) w biosie i troche pomoglo, 2843MHz so far.. wynik z spi dam pozniej, jeszcze cos moze doszlifuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 poprzestawialem cos (sam juz teraz nie wiem co :P) w biosie i troche pomoglo, 2843MHz so far.. wynik z spi dam pozniej, jeszcze cos moze doszlifuje ;) może poprzestawiaj w a64 tweaker + faq timingów na dfi? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 może poprzestawiaj w a64 tweaker + faq timingów na dfi? ;)Ale on ma AM2 przecie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 hm... nie dalem rady nic wiecej wycisnac, sciana nr 2. zostaly mi jeszcze 4 ustawienia do potestowania, ale jak widze wartosci od 1/64 do 31/64 to nie wiem czy chce mi sie to testowac ;) 16M 11'47.531 i 1M 29.125 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Ale on ma AM2 przecie ;]no tak sory trochę się rozpędziłem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel91 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Zakupiłem sobie sempa 2800+ i jak narazie stabilnie jest na 2000mhz, na 2100+ już miał zwis. Myśle, że tu ograniczają mnie moje pamieci ( no-name DDR 2x265mb 133mhz :/) Na 2Ghz bez problemów przeszedł 3dmarka i supepi, na noc mu zarzuce prime lub sp2004 może żeby miec pewność co do stabilności. Wiem, że wynik nie jest raczej jakimś mega wyczynem ale zawsze moze się komuś przydac informacja :D PS. podkręcałem za pomoca programu EasyTune5 z poziomu windy, który dostałem razem z płytką Gigabyte K8NS rev.2.0. Edytowane 5 Października 2006 przez kisiel91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Tak bardzo przydatna informacja. Jak by na tyle miał problemy to by była przydatna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Z ciekawości sprawdziłem dziś czy boxowy cooler wystarczy do pełnego pasiva i niestety okazało się, że nie daje rady. Po 10 minutach od uruchomienia sp2004 temp wzrosła do 49* i wówczas uruchomiłem wiatrak na 5v. Poskutkowało to obniżeniem temp o 18* w ciągu 5min a zwiększenie napięcia do 7v pozwoliło na zbicie tylko 1*. "test" przeprowadzony na sempie2800@1600 przy 1,0v. W przypadku mojego procka box jeszcze nie jest taki tragiczny, pozwala na utrzymanie cpu@2600MHz na def przy ok ~49*C. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHMURNIAK Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Witam! Składam kompa na K8NS z sempem 2800+ i teraz kupuję pamięci - czy te bedą dobre? - LINK. Nie wiem czy są jedno czy dwustronne a słyszałem, że powinny być jednostronne jak będą obsadzone jak w tym wypadku dwa sloty. Alternatywą do nich są HyperX 1 GB w jednej kostce - ale droższe o 30pln ;/. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Pamięci super ale może dodaj te 30zł ( przy takiej kwocie to da się przeżyć) aby mieć święty spokój wrazie jakiś ewentualnych problemów ze stabilnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt18 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 JA mam szybkie pytanko! Czy ktoś ma może Sempronika2800+ na s754 z 19 tygodnia 2006roku i wie ile max się da z niego wycisnąć? Bo ja dzięki pomocy Kosiarza_1987 na jego sieciowej imprezie ukręciłem 2520Mhz na standardowym napięciu. A bardzo mnie zastanawia czy dałoby sie więcej. bo pewnie jak mi GigaShitByte wróci to coś spróbuje ale pewnei nie wiele pociągnie. A ciekawi mnie czy wymiana na DFI pozwoli na więcej. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Mój sempik jest z 0619 a chodzi tak jak w sigu czyli 2,6Ghz na def. Jest jedna dobrze sprawdzająca się zasada-proc prockowi nierówny w oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 mój Sempron 64 3000+ na slocie 939,też chodzi 2.6Ghz 1.4v i 2.7Ghz 1.45v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 a co ma tydzien do wynikow OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 (edytowane) a co ma tydzien do wynikow OC? :lol: :lol: EDIT: wypowiadałeś się tutaj trochę i myśłem, że taką widzę posiadasz... Edytowane 1 Listopada 2006 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...