grzesiu Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Daj na ram ze 2,1V i 2T; aby pozmieniac alphy wchodzisz w pierwsza zakladke tej strony co masz na fotce. Problem w tym, ze na tym modelu DFI nie ma jako takiej regulacji alph :-P (czyt. max async latency i read preamble). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) nie znam się na am2 ale to ht nie za wysokie? ;) alphy - timingi, zmieniałeś je? @grzesiu a programem też nie można? Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 nie znam się na am2 ale to ht nie za wysokie? ;) alphy - timingi, zmieniałeś je? @grzesiu a programem też nie można? Jakim programem? :P Jeżeli chodzi o A64 Tweaker to nie obsługuje on DDR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Bez zmiany napiecia, procek idzie na szynie 270. Przechodzi superpi. Ht ustawiłem na x4 (ładnie to wygląda) Szyna FSB na 280 wchodzi do windowsa, ale czasem wychodzi (reset). Dałem mu nawet vol. na 1.475 (procek), ale dalej wychodzi. Oczywiście Ht na x3, więc wnioskuje, że to wina ramów. Niestety moja wiedza sie konczy co dalej mógłbym zrobić. Dzieki za informacje. Myślę, że na moich pytaniach i waszych odpowiedziach skorzysta wiele osob które się nie pyta, a przegląda tylko to forum. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Jeżeli masz jakies znośne chłodzenie (temperatury ponizej 55c w stress) to daj 1.55v, dla ramu z 2.2v, timingi ustaw ręcznie (nie na AUTO) i sprawdz ile leci. Może proc ma akurat w takim przedziale MHz dziure napięciową, że na kazde 50mhz wiecej potrzebuje sporo napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario84 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 a co mi poradzicie na moim sempie 3000 ledwo osiagam fsb 225 ;/ dalej zwisy, bledy resety. Jak ustawic moja pamiec ddr2 kingston 512mg 667 ???? w biosie mam takie mozliwosci. Chcialbym osiagnac fsb 263 x 8 = 2100mhz co by mnie zadowolilo. Zmiana czestotliwosci pamieci na 533 i 400 nie pomaga CAS LATENY 5 1T/2T COMMAND TIMING 1 COMMAND REPLAY 3 WRITE RECOWERY TIME 5 PREOHARGE TIME 2 ROW CYCLE TIME 21 RAS TO CAS R/W DEALY 5 RAS TO CAS RELAY 3 ROW PREHARGETIME 5 MINIMUM RAS ACTIVE TIME 15 co mam zmienic zeby obnizyc http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2bb95f2f616993b2.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Maly update: Osiągnąłem 280, ale przez zwiększenie HT z 1.2v na 1.35v i wszystko chodzi. Dałem również na procesor 1.375. Wszystkie testy przechodzi, ale dawając na 290, znów ściana. Pamięci wtedy ustawiam na 2.3, procek 1.55, ht x2, ale tutaj trzeba się bawić. Ogólnie jestem zadowolony, gdybym miał większą wiedzę napewno bym do 2.8 doszedł. Edytowane 18 Grudnia 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-cinek- Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 szybkie pytanko o chłodzenie co lepsze BOX czy Pentagram100 AlCu? mój semp robi 2,4 ghz na stockV i chłodzeniu box pentagram został mi po przesiadce z socketA. pentagram na procku jest już od paru dniu :D na full obrotach jest głośny, więc skręciłem go trochę :D pracuje na 7V i jest cichutko. w/g mnie pentagram jest lepszy niż box, ale do ekstremalnego o/c się nie nadaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Nie lepiej kupić AC Freezera 64 Pro?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 pentagram na procku jest już od paru dniu :D na full obrotach jest głośny, więc skręciłem go trochę :D pracuje na 7V i jest cichutko. w/g mnie pentagram jest lepszy niż box, ale do ekstremalnego o/c się nie nadaje wiesz co dużo nie odkryłeś... i co za różnica w oc miedzy tym czy bedziesz miał 40 czy 30 stopni? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 No to ja pochwale sie swoim wynikiem (bawilem sie tylko wczoraj, niedlugo mam zamiar wykrecic cos lepszego) : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 nie stac na nic wiecej Twoich D9? ;) jesli chodzi o czas, to na tym zegarze cpu mozna miec ze 4s mniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 jesli chodzi o czas, to na tym zegarze cpu mozna miec ze 4s mniej ;)Po pierwsze trzeba chcieć, po drugie trza memki wyżej podkręcić (ale to też chyba się zalicza do chcieć)... Wogóle jak ja widze scr. z pi i 50 usług w tle, gg, antyvir i jakis inny szajs to mnie skręca :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 nie stac na nic wiecej Twoich D9? ;) jesli chodzi o czas, to na tym zegarze cpu mozna miec ze 4s mniej ;) Super PI robione tylko dla potwierdzenia stabilności. A ramki juz nie wytrzymuja chyba - micron D9Cxx, wieczorem powiem dokladnie co to jest, bo teraz nie chce mi sie wyciagac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Super PI robione tylko dla potwierdzenia stabilności.Jeszcze lepiej :lol: Pi1M w celu sprawdzenia stabilności, toż do tego nawet pi32M się nie nadaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Jeszcze lepiej :lol: Pi1M w celu sprawdzenia stabilności, toż do tego nawet pi32M się nie nadaje... Sprawdzam na PI 1M :P Bo nie chce mi sie czekac na 32M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Sprawdzam na PI 1M :P Bo nie chce mi sie czekac na 32M.Użyj SP04. Nie lepiej kupić AC Freezera 64 Pro??ACF64PRO jest feeeeeeeeeeee i jeszcze do tego głosny. Wole Scythe [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Na low jest cichy...;] Tylko wtedy jest prawie pasywny...^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Ciche to jest pasywne, a prawie robi wielką róznice :P Ninja w pasywie jest cicha ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Do posiadaczy sempow na manila: Jakim napiecie traktowaliscie procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Do posiadaczy sempow na manila: Jakim napiecie traktowaliscie procesor? Na codzien 1,475 lub 1,5V i 2800 MHz :P Chlodzenie: BOX :lol: Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Na codzien 1,475 lub 1,5V i 2800 MHz :P Chlodzenie: BOX :lol: Powyzej 1,5V ktos probowal? Bo stanalem na 2700MHz@1,5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Sądzę że to tak samo jak z 939, teoretycznie max 1.55 ale jak dasz więcej (w granicach normy ;] ) to nic sie nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Ja nie wiem, ale sempy mają chyba samych ostrożnych userów :lol: Ja na tym forum chyba jeszcze nie słyszałem coby ktoś sempa zabił a już zwłaszcza napięciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Ja nie wiem, ale sempy mają chyba samych ostrożnych userów :lol: Ja na tym forum chyba jeszcze nie słyszałem coby ktoś sempa zabił a już zwłaszcza napięciem. No bo jak sa ostrozni to i zadnego nie zabili :lol: No to daje 1.55V - jak nie bedzie mnie za 15 min to wiecie co sie stalo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 No bo jak sa ostrozni to i zadnego nie zabili :lol: No to daje 1.55V - jak nie bedzie mnie za 15 min to wiecie co sie stalo :P 1.55v to mozna mieć na codzień (nie na BOXie oczywiście ;) ), niektórzy do testów dają 1.7 i nic sie nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 1.55v to mozna mieć na codzień (nie na BOXie oczywiście ;) ), niektórzy do testów dają 1.7 i nic sie nie dzieje. 2790MHz@1,55V :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) dawaj >1.6 przecież to nic takiego <_< ja jechałem na 1.6 na boxie i proc cały czas żyje i nic mu się nie stało, zresztą dawałem na niego i 1.8 i coś wykitować nie chciał, a tak się starałem :lol: EDIT semp ofc na 754 ;) Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 niektórzy do testów dają 1.7 i nic sie nie dzieje.Heh, to jakieś lamy :lol: Ja tam do testów daje spod biosa 1,85V co daje w rzeczywistości jakieś 1,9V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Mojemu dodwania napiecia powyzej 1.6 nie dodaje juz niestety skrzydel ;/ na 1.6 chodzi od pol roku i jeszcze mu sie nic nie dzieje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...