hary Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Grzechu_1990: coś cienko ... co to ma w ogóle być? OC?Młody jest, jeszcze się nauczy, ma czas :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Wracam dziś do domu i za cel stawiam sobie HT 300 Musi sie udać :wink: Dam mojemu z 1,65V i musi iść :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Ten wyżej robiony dzisiaj. Żaden ekstrim ale pare sekund sie urwało. Mam prośbę... :rolleyes: Daj mnożnik na 8 + timingi 3-3-3-6/8 zrób teścik 1T i 2T; leć jak najwyżej ile sie da 1:1 i wstaw wyniki. Potem ja zapuszcze PI na takich samych taktach... Chce zobaczyć jak Sęp na AM2 z DDR2 z takimi samymi timingami wypadnie w porównaniu z wersją DDR1 :P :) Edytowane 1 Lutego 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ramik to wysoko mi raczej nie poleci ;] Ale spoko, sprawdzę w weekend. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Dawno nic nie pokazywałem: Jak go spowrotem wsadze w socket (teraz mam Athlona 3800+), to spróbuje sprawdzić jak będzie się zachowywał na napięciu w okolicach 1.8V :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 To jest na epoxie 8npa7i ? :blink:Widzialeś kiedyś 8npa7i na 939? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 @Dickson Mam grafikę na AGP (nowy radeonik) i nie będę go zmieniał. Ma być i będzie K8NS, ale nie o mobo, lecz o proca pytałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!tomahawk! Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Ehh, mój semp 3000+ leci tylko na 2150mhz (s754 na k8n neo3-f),a patrząc na wasze wyniki mam wrażenie że coś źle robię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 ^ podnosiłeś napięcie na procesorze, jakie ramy, timingi, inne ustawienia? Może po prostu proc słaby ale żeby kończył się na 2.2 Ghz to niemożliwe.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!tomahawk! Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 A więc tak napięcie podniosłem do 1,450, pamięci mam goodram 256 mb/400 mhz +no name 256 mb /266 mhz(kości jakies vtec, niedługo leci do wymiany), działają oczywiscie jako single i jako obie 266, a timingi wyglądają tak: tcl2,5 trcd3 tras6 trp3 2t timing nic innego nie zmieniałem oprócz fsb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Zjedź na najniższy dzielnik dla ramu, ewentualnie testuj tylko z najszybszym ramem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 No ja podeszłem na swoim do 2400mhz i dalej za nic nie chce przejsc dalej.Mam ostawione 8*300,ale ponad 300 nie rusza.CPU/RAM =2/1.33.Zmiana napiecia proca lub ramu nic nei zmienia.Tzn zawsze wiesza sie przy włączaniu,ze nawet do biosu nie moge wejsc i tylko clr cmos pomaga. Jak se pomóc?Mam na idlu 38C.Moze chipset nie wyrabia?Ale niestety nie moge zmienic chłodzenia bo nic nie wejdzie bo AC Silencer zasłania:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) RP i Mal jak ustawione? Mobo powinna spokojnie pójść dużo więcej.. Edytowane 5 Lutego 2007 przez GDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) No ja podeszłem na swoim do 2400mhz i dalej za nic nie chce przejsc dalej.Mam ostawione 8*300,ale ponad 300 nie rusza.CPU/RAM =2/1.33.Zmiana napiecia proca lub ramu nic nei zmienia.Tzn zawsze wiesza sie przy włączaniu,ze nawet do biosu nie moge wejsc i tylko clr cmos pomaga. Jak se pomóc?Mam na idlu 38C.Moze chipset nie wyrabia?Ale niestety nie moge zmienic chłodzenia bo nic nie wejdzie bo AC Silencer zasłania:/ Też tak kiedyś miałem :D Za cholerę powyżej 2.4Ghz nie chciał iść :lol: Jak miałem na auto timingi to mi je jakoś zmieniał je dziwnie, jak ustawiam je ręcznie to 26xx +10%V. Temperaturę mam taką samą na boxie + AC Fan 9 5V z tylu budy. Rano po nocy z otwartym oknem to 12* przy starcie, 28* w idle :D :D :D W drodze jest TT Big Typhoon, ciekawy jestem jakie temperatury będą ;). Edytowane 7 Lutego 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 A ja mam sempa 2800+ i żeby wyciągnąć HTT 300 musiałem podnieść napięcie do 1,6v ! Macie może jakieś złote rady co robić? nawet na HTT 306 i 1,7v się nie bootuje :( czyżby nadszedł FSB wall? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) RP i Mal jak ustawione? Mobo powinna spokojnie pójść dużo więcej.. A co to RP i Mal?? @Venom Ajak ustawileś timingi?Ja mam wg CPU-Z :2-3-3-6-11. p.s. Znalazłe art o patchu na bios z tymi parametrami.Ale jak ustawic to?Bo chyba mam to w biosie do ustawienia.Co to mi da w podkręcaniu? Mam RP do 9.5ns,a mal 2-11.Jak tego użyc?Dać na maxa i równoczesnie zwiekszyc htt i moze odpali windows?? Edytowane 6 Lutego 2007 przez netmajor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 No ustaw jakieś dość luźne np. 7/11 jeśli nic nie da to z penością nie ma sensu stawiać większych. Spróbój podwyższyć tCl z 2 na 2.5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Niestety nic to nIE daje.Wciaż nie wstaje przy bootowaniu :/ Nie wiem czego to wina.Procek to selekt który przy defaultowym napieciu na 2600 idzie.Ramy to Geile,choć radiatory są ciepłe u nich.Moze za ciepło w budzie?Pokombinuje jak wrzuce jakis 120 wentyl.A moze to zasiłak,bo programowo skazce u niej napiecia,a nawet programowo nie powinny,choc patrzy sie profesjonalnie na maiernik.Chyba bede musiał na jakiegoś shefa za 120 kupić,choc amaroxy mnie kręca bo są czarne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Sądzę że tu zasilacz nie ma dużo do gadania. Zmieniłeś mnożnik ht?? Może płyta sie skończyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 No ustaw jakieś dość luźne np. 7/11...A nie pomyślałeś że za luźne też czasem szkodzą? ;] Trza wypubować kilka kombinacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Sądzę że tu zasilacz nie ma dużo do gadania. Zmieniłeś mnożnik ht?? Może płyta sie skończyła.Płyta raczej nie.Ona ma htt do 455,wiec jeszcze jest spory zapas,pozatym to jedna z lepszych płyt do oc na 754.Myśle ze moze to jednak zasilacz bo napiecia na 5v są około4v.Narazie dam spokuj bo i tak nie kupie teraz nic bo kasy nei mam.A pozatym potrzebuje z 512 lub z 1gb ramu,bo komp sie muli z lekka w grach :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 moze to jednak zasilacz bo napiecia na 5v są około4v.Czym to zmierzyłeś?? Poza tym 2 linie 12V w tym fortronie powinny dawać rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Płyta raczej nie.Ona ma htt do 455,wiec jeszcze jest spory zapas,pozatym to jedna z lepszych płyt do oc na 754To że w biosie można ustawić 455MHz to nie znaczy nawet że płyta na 201MHz wstanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 No dobra daje spokój sobie.Jakimś dziwnym pechem nie chce przekroczyć 300htt:/Ach 2400narazie mnie zadowala.Najpierw spróbuje schłodzić bardziej kompa ,kupie miernik i spróbuje za jakis czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!tomahawk! Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Mogę cie pocieszyć że mój kolega tydzień temu sobie kupił identycznego sempa co ty masz i identycznie mu się kręci... te nowe serie do bani są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Tylko że ja kupiłem go od uzytkownika z pcpure,który podkręcił go nawet na 2900,a na default napieciu na 2600,jeżeli dobrze pamietam.I to na płytce Gigabyte k8ns rev1. Dlatego powinien pójsć wiecej wg mnie. Ale narazie ta czestotliwosc mi wystarczy.Teraz moim zmartwieniem jest ram,bo gry mi nie chodza wszystkie:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Sądzę że tu zasilacz nie ma dużo do gadania. Zmieniłeś mnożnik ht?? Może płyta sie skończyła. No dobra daje spokój sobie.Jakimś dziwnym pechem nie chce przekroczyć 300htt:/Ach 2400narazie mnie zadowala.Najpierw spróbuje schłodzić bardziej kompa ,kupie miernik i spróbuje za jakis czas. Odpowiedz na pytanie Grzecha, tak dla pewności bo różne rzeczy sięna tym świecie zdarzają :-P Edytowane 7 Lutego 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 A czy taki miernik bedzie dobry do mierzenia tylko napiec na 3.3,5 i 12 v?Zależy mi tylko na dwóch stopniach po przecinku... http://www.allegro.pl/item163077087_mierni..._wyprzedaz.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 http://allegro.pl/item164111562_super_maly...zo_funkcji.html Niewiele drożej a moim zdaniem dużo lepszy wybór ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 ja też swego czasu nie mogłem przekroczyć htt 300 przez ram tyyyle kombinowałem z ustawieniami a ten syf nie chciał dalej puścić mobo... no to rach ciach szybka zmiana i doszedłem do 350 ;) wiem, mało ale proc się niestety skończył :blink: (nawet go z nudów oskalpowałem ostatnio o tak nic a nic nie dało-rzekomo niektórym daje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...