netmajor Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Wiec co polecasz?Ja za jakiś czas tez zmienie,ale juz chciałbym wiedzieć jakie 512 wybrać?Na allegro są czasami d43 i jakieś kingstony super podkrecalne,ale czy tylko na takie patrzeć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Weź ustaw pamiątki na najniższy dzielnik żebyś się nimi nie musiał przejmować i sprawdź max dla proca. Edytowane 8 Lutego 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Weź ustaw pamiątki na najniższy dzielnik żebyś się nimi nie musiał przejmować i sprawdź max dla proca.To ja ci powiem ile - 2.9Ghz z groszami tyle idzie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Cos mi sie popsulo!!Jak chcesz info to jest w Monitorach.Ale powiem ci że ma problemy z wchodzeniem do win xp.Podejzewam ze to monitor bo jest juz stary,ale sam już nie wiem... Choc wyglada to ze procek sie przegrzewa,bo nawet na 1600,kiedy normalnie mialem 30pare stopni to teraz kolo 44 idzie.Przesmaruje go jeszcze raz i zobacze... Edytowane 9 Lutego 2007 przez netmajor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Wyżej już sie chyba nie da. Napięcie 1.725V, jeżeli miał bym WC/DI/LN to może wtedy... Ale wynik jak na lame mi sie podoba ;] Przy taktowaniu 2658 i ram na 221 miałem czas gorszy o 10 sekund od tego na screenie. EDIT: Chłodzenie to freezer64 pro, otwarte okno, temperatura w okolicach 40 stopni wg programów. Edytowane 9 Lutego 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 co wy tacy bojaźliwi jesteście? ja dawałem max z dfi czyli 1.8 lub więcej (nie pamiętam teraz) i jakoś proc umrzeć nie chciał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) co wy tacy bojaźliwi jesteście? ja dawałem max z dfi czyli 1.8 lub więcej (nie pamiętam teraz) i jakoś proc umrzeć nie chciał :P Po tym jak dałem mu 1.5 teraz jakis niestabilny jest system:/ . Zaczął sie na aqq wieszac i wogóle. Przesmarowanie troche obniżyło temp. ,ale nieznacznie. Jednak myśle że to te ramy jakies są do d***.Wymienie ja na cos bez radiatorów to przynajmniej bede wiedział co mam...I bez 120 na przodzie sie nie obejdzie...I zastanawiam sie czy nie wymienic coolera na Arctica...Lub HP-100,bo ten jakoś mnie super nie zadowala,a na cos ze stajni Scythe mnie nie stać :/ Edytowane 9 Lutego 2007 przez netmajor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Ja mam chłodzenie jak Ty i na nim i wcześniej na box dawałem mu max napięcie i nic takiego nie stwierdziłem btw jednorazowe podwyższenie napięcia i późniejsze zaniżenie powoduje niestabilność systemu? pierwsze słyszę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Teraz juz jest ok.I na 2.4Ghz idzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Ale po co 1.8V? To się gorzej podkrecam niz 1,6V :P Edytowane 10 Lutego 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.user Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Witam. Wlasnie zabieram sie do skladania komputera, czy wie ktos czy sempron w opcji box wymaga jeszcze jakies 'smarowania' oprócz tego ktore juz jest na radiatorze ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Witam. Wlasnie zabieram sie do skladania komputera, czy wie ktos czy sempron w opcji box wymaga jeszcze jakies 'smarowania' oprócz tego ktore juz jest na radiatorze ? Pozdrawiam. Teoretycznie nie, ale lepiej zmienić to badziewie zanim przywrze do cpu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Witam. Wlasnie zabieram sie do skladania komputera, czy wie ktos czy sempron w opcji box wymaga jeszcze jakies 'smarowania' oprócz tego ktore juz jest na radiatorze ? Pozdrawiam. nie ma takiej potrzeby. Spokojnie starcza. Ja przetaktowalem swojgo sempa z 1600mhz na 2500mhz i tem mi wzrosl tylko z 32stopni do 50stopni. Wszytskow stresie mierzone. Wiec potrzeby chyba niema. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.user Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Zostawilem standardowo :D ale kolejny problem to ten plastykowy zatrzask ktory ni chu chu nie chce dzialac, boje sie ze zara peknie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Też się na początku bałem (bo to moje pierwsze AMD xD), ale zaryzykowałem i zadziałało ;) Edytowane 10 Lutego 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Ja przetaktowalem swojgo sempa z 1600mhz na 2500mhz i tem mi wzrosl tylko z 32stopni do 50stopni.To musiałeś mu nieźle napięcia dowalić ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 hary, BT wcale nie jest głośny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.user Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Ehm, ta dzwignia jest potrzebna ? czuje ze nie da rady tego zaciagnac, ani drgnie a plastyczek zaraz peknie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Ehm, ta dzwignia jest potrzebna ? czuje ze nie da rady tego zaciagnac, ani drgnie a plastyczek zaraz peknie ...Da radę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.user Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Ale ona powininna sie swobodnie krecic czy byc nieruchoma, moze mam jakis marny egzemplarz. Jedyna opcja to zgiac ten plastyk po prostu do oporu, ale watpie czy to wytrzyma i czy mam tyle sily xD ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 hary, BT wcale nie jest głośny ;)Zależy jaką kto ma definicje głośności, dla mnie np. fander na 900RPM jest już głośny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Ej to całe kręcenie clockgenem polega na tym że podczas bootowania idzie na np 2.4ghz,a gdy ładuje sie windows to ustawienia zmieniaja sie na te z clockgena?I w taki sposób omija sie problem biosu??.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Jak używasz clockgena to w sumie możesz ustalić sobie jakąś wartość którą ci CG zapoda przy starcie systemu albo możesz sobie to ręcznie robić za każdym razem, as you wish (jeśli o to pytałeś). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Co lepsze jest do oc CG czy Easy Tune5? Bo w ET5 mam więcej opcji które mi sie zmienią podczas włączania kompa,np jest napiecie na cpu i ram,których brakuje w CG.Ale z drugiej strony ET5 jakiś niestabilny jest i bardziej pamieciożerny niz CG wg mnie... No chyba że używać CG i odrazy zapodać w biosie c 1.5v na cpu i 2.6 na ram?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) To musiałeś mu nieźle napięcia dowalić ;] Napiecia nic nie zmienialem bo sie nie da bo to sempron 2600+. Napiecia mozna zmieniac sempron od 2800+ wzwyz. Masz screena i zobacz screen Edytowane 11 Lutego 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Napiecia nic nie zmienialem bo sie nie da bo to sempron 2600+. Napiecia mozna zmieniac sempron od 2800+ wzwyz.A kto ci takich bajek na opowiadał? :lol2: Pozatym wzrost temp bez podbijania napięcia, przy samym tylko zwiekszeniu MHz może wynosić 1-2*C a nie 18 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) to nie glupoty. Mam proca to wiem. Ani napiecia ani mnoznika nie idzie zmienic chyba ze jakiego vmoda robic. Ale to szkoda zdrowia na takie cos. Pozatym to co ty mowisz o wzorscie temp o 1-2 stopnie to totala glupota. Edytowane 11 Lutego 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Też mam 2600+, w OC bawię się nie od dziś i wiem że same MHz powodują minimalny wzrost temp. Mnożnika nie idzie zmienić bo ani 2600 ani 2800 nie ma cnq, dopiero 3000 ma i mnożnik można oczywiście zmieniać tylko w dół, w góre mnożniki odblokowane mają tylko FX'y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 to obadaj se napiecie w stresie przy htt 200 a pozniej w stresie na htt 320. I jak ci wzrosnie napiecie o 1-2 stopnie to ja jestem urlich von jungingen :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 to obadaj se napiecie w stresie przy htt 200 a pozniej w stresie na htt 320. I jak ci wzrosnie napiecie o 1-2 stopnie to ja jestem urlich von jungingen :DTy chyba nie masz pojecia o czym piszesz, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...