Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Mnożnika nie idzie zmienić bo ani 2600 ani 2800 nie ma cnq, dopiero 3000 ma i mnożnik można oczywiście zmieniać tylko w dół, w góre mnożniki odblokowane mają tylko FX'y. 3000+ na AM2 nie ma cnq i nie ma możliwości zmiany mnożnika Edytowane 11 Lutego 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 chodzilo mnie oczywiscie o FSB :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) 3000+ na AM2 nie ma cnq i nie ma możliwości zmiany mnożnika 754 3000+ ma 939 3000+ ma am2 3000+ nie ma c'n'q :P 24/7 reszta... Pi ogólnie do niczego :? Edytowane 11 Lutego 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 3200+ AM2 =>C&Q Powracam do "gry" :D Tym razem Semp na AM2, rocznik 2007 :lol: 2700@1,525V BOX-ed, max 40stopni. Coś mi chyba Biostar odmawia współpracy na HTT>310 :? Nie wiecie, czy można "przerobić" zapinkę Freezera64 (nie PRO) aby pasowała na AM2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 mnie poszedl na 2,7giga :D screen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) chodzilo mnie oczywiscie o FSB :DHahaha, jeszcze lepiej. W K8 nie ma FSB. Temperatura podczas zmiany np. z 1600MHz na 2600MHz przy takim samym napięciu rośnie w stress o kilka stopni w góre... mnie poszedl na 2,7giga :D screen Taa, brak zadnych potwierdzeń stabilności, pff, z czym do ludu [; Tutaj mój ostatni semp na 754 którego miałem. Z tego co pamiętam, to nikt lepszego sempa na forum nie miał ;) Edytowane 17 Lutego 2007 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Hahaha, jeszcze lepiej. W K8 nie ma FSB. Temperatura podczas zmiany np. z 1600MHz na 2600MHz przy takim samym napięciu rośnie w stress o kilka stopni w góre... Taa, brak zadnych potwierdzeń stabilności, pff, z czym do ludu [; Tutaj mój ostatni semp na 754 którego miałem. Z tego co pamiętam, to nikt lepszego sempa na forum nie miał ;) czepiasz się :blink: przecież wiadomo że jak ktoś mówi o FSB to ma na myśli htt, i na co się czepiasz? co do temp masz rację-parę stopni... a semp harego chyba jest jednak lepszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Chłopaky, po 2700 mam scianke. S&M wiesza sie przy testach pamieci...Gold memory rowniez sie scina. Dzielnik pamieci nie ma nic do tego. Czym sie pobawic? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) czepiasz się :blink: przecież wiadomo że jak ktoś mówi o FSB to ma na myśli htt, i na co się czepiasz? co do temp masz rację-parę stopni... a semp harego chyba jest jednak lepszy :P Nie chodzi mi o MHz, a o stabilny wynik. Miałem 2.9GHz @ 1.59v stabilne 100%, gdyby nie max 1.6vcore mojej poprzedniej mobo to pewnie proc zrobiłby o wiele więcej. Max 1M miał na 2972MHz i 1.6v, niektorzy do takiego taktowania potrzebują 1.8v :> @ leborg - a async latency/read preamble zmieniałes [; ? Edytowane 17 Lutego 2007 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Nie chodzi mi o MHz, a o stabilny wynik. Miałem 2.9GHz @ 1.59v stabilne 100%, gdyby nie max 1.6vcore mojej poprzedniej mobo to pewnie proc zrobiłby o wiele więcej. Max 1M miał na 2972MHz i 1.6v, niektorzy do takiego taktowania potrzebują 1.8v :> @ leborg - a async latency/read preamble zmieniałes [; ? a co za różnica ile potrzebują? IMO ważne że chodzi, a czy ktoś dał 1.8 a inny 1.6 to co za różnica?... więc w 1M był lepszy (bez V) ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 a co za różnica ile potrzebują? IMO ważne że chodzi, a czy ktoś dał 1.8 a inny 1.6 to co za różnica?... więc w 1M był lepszy (bez V) ;P Myśląc takim sposobem, mozna sprzedawać Athlona 3000+ @ 2.7GHz @ 1.8v jako SELEKT, bo przeciez chodzi na 2.7 a napięcie nie ma znaczenia [; EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Myśląc takim sposobem, mozna sprzedawać Athlona 3000+ @ 2.7GHz @ 1.8v jako SELEKT, bo przeciez chodzi na 2.7 a napięcie nie ma znaczenia [; EOT.ale przecież dyskutujemy na temat sempronów :D nie chodzi mi o sprzedawanie a domowy użytek i ten konkretny przypadek, jakoś nie słychać o ludziach którym zdechły sempy z powodu zbyt długiego jechania na wysokim V [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Bo nikt za długo nie jechał na wysokim V ;] A już napewno się tutaj tym nie chwalił :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Hahaha, jeszcze lepiej. W K8 nie ma FSB. Temperatura podczas zmiany np. z 1600MHz na 2600MHz przy takim samym napięciu rośnie w stress o kilka stopni w góre... Taa, brak zadnych potwierdzeń stabilności, pff, z czym do ludu [; Tutaj mój ostatni semp na 754 którego miałem. Z tego co pamiętam, to nikt lepszego sempa na forum nie miał ;) ten twoj semp 2800+ co poszedl na niecale 2,9 to nic wielekiego. Tyle to moj osiaga tyle ze stabilnie nie chodzi. Wlasnie robie testy na 2,7 i ci wkleje to se zobaczysz niedowiarku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) ten twoj semp 2800+ co poszedl na niecale 2,9 to nic wielekiego. Tyle to moj osiaga tyle ze stabilnie nie chodzi. Wlasnie robie testy na 2,7 i ci wkleje to se zobaczysz niedowiarku. Pozdrawiam :lol2: :lol2: Jakie niecałe 2.9? Jest równo 2903MHz. Taa, nic wielkiego, zobacz sobie ile srednio wyciągają sempy stabilnie na ~1.6v a potem pisz. No widzisz, Twój tyle osiąga ale nie chodzi stabilnie takze w tym problem. 2.7GHz to mój robił na defaultowym napięciu... EDIT: Niedowiarku - :lol: Na forum jest taka zasada, że sie nie chwali swoim "mega" prockiem który robi xxx MHz bez screenow potwierdzających stabilność. ale przecież dyskutujemy na temat sempronów :D nie chodzi mi o sprzedawanie a domowy użytek i ten konkretny przypadek, jakoś nie słychać o ludziach którym zdechły sempy z powodu zbyt długiego jechania na wysokim V [; Nie zdechły, bo mało kto uzywa na codzien np. 1.8v ;) Zresztą, teraz sempy mozna kupic za ~100zł takze nieduza strata :D Jeszcze co do tego FSB a HTT - czepiam się, bo jak ktoś pisze FSB to wprowadza innych w błąd. Edytowane 18 Lutego 2007 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) :lol2: :lol2: Jakie niecałe 2.9? Jest równo 2903MHz. Taa, nic wielkiego, zobacz sobie ile srednio wyciągają sempy stabilnie na ~1.6v a potem pisz. No widzisz, Twój tyle osiąga ale nie chodzi stabilnie takze w tym problem. 2.7GHz to mój robił na defaultowym napięciu...Chlopie nie grzej sie tak. Nie porownuj swojego sempa 2800+ do mojego 2600+ bo to sie mija z celem. Pozatym swojego 2,7 puszczalem na defaultowym napieciu. Takze proponuje ci sie troche ostudzic. Edytowane 18 Lutego 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Macie na wyluzowanie sie, 1.75V. Przy 1.775V zwiecha na 2850. Więcej już nie dawałem, mam go dosyć [; Chyba trzeba będzie kupić X2 :P A chciałem jeszcze te 12 ujrzeć na początku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Pozatym swojego 2,7 puszczalem na defaultowym napieciu.Pokaż prime/s&m... ja też se moge powiedzieć że mój se chodzi 3GHz na defV ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Jak znajde czas to pobawie sie moim sempem z chlodnica za oknem ;) 2900Mhz w planach - moze sie uda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) Pozatym swojego 2,7 puszczalem na defaultowym napieciu. Pokaż prime/s&m... ja też se moge powiedzieć że mój se chodzi 3GHz na defV ;] dokładnie kolego czekamy :P no to może zrobił bym teścik mojego ;> max V z DFI i htt 350 (wyżej nie chce iść za nic w świecie) i zobaczymy ile wytrzyma :D i tak padaka ;P swoją drogą ciekawe ile bym tak wytrzymał na pentagramie QV-100AlCu+ zwolnionym do 20% Edytowane 18 Lutego 2007 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 2600mhz prime. Jak znajde czas to zapuszcze na 2700mhz. Pozatym zabardzo sie grzejecie tym kreceniem. Ponadto chce podkreslic ze krece na asrocku :D screen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 screenTo teraz tylko nam powiedz dlaczego sp04 zaczynales liczyc na 2400MHz i dlaczego dzielnik z cpu-z nie zgadza się z rzeczywistością? No i pozatym to ja tam widze w cpu-z 1,45V wiec nie do końca asrock daje ci defV ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) bo krecilem kompa z poziomu windy. Niechcialo mi sie kompa resetowac Edytowane 18 Lutego 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 No to właśnie mi o to chodzi... mogłeś zmienić tuż przed zrobieniem screena, 1h30m na 2,4GHz lecial prime... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) hyh. zmienialem z poziomu windy bo moj bios troche ograniczony jest. Ale zaminienie w biosie i zrobie testa. Ale to chyba juz nie dzis. Edytowane 18 Lutego 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 no to ja kolegi nie ogarniam, po co żeś w ogóle zaczynał tego prima na 2400 skoro sprawa rozchodzi się o 2700? po co było tracić czas? "nie chciało mi się tego tamtego" no 3min z pewnością by Cię zbawiło :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 no to ja kolegi nie ogarniam, po co żeś w ogóle zaczynał tego prima na 2400 skoro sprawa rozchodzi się o 2700?Mógł zacząć na 2600MHz, bo prime zczytuje MHz z biosa (czyli jak ma w biosie 2,4 to tak pokazuje), podałem tylko taką możliwą sytuacje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Mógł zacząć na 2600MHz, bo prime zczytuje MHz z biosa (czyli jak ma w biosie 2,4 to tak pokazuje), podałem tylko taką możliwą sytuacje ;]no tak, ale czy było tak jak przypuszczasz czy normalnie leciał ten prime, to i tak sprawa rozchodzi się o 2700 czyli 100 brakuje [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 z biosa nie idzie mi. Nie wstaje. Tylko pod winda idzie zmienic. Ale to ja juz nie bede udawadnial ze nie oszukuje bo to szkoda zdrowia. Jak nie wierzycie to to nie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 @ leborg - a async latency/read preamble zmieniałes [; ?Staralem sie poluzować ale jakos nic to nie dało.... Jakies pomysly co poprzestawiac jak? Bo kombinowalem caly dzien i djupa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...