Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Potem sobie potestuje dokladniej, ale narazie tyle....: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 leborg co to za programik ten S&M ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Najlepszy prgramik do sprawdzania stabilności proca, a ponadto najmocniej wygrzewa ;) LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Potem sobie potestuje dokladniej, ale narazie tyle....: ładnie :) mój do tego potrzebował 1.52V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 no nie wiem czy ten s&m jest taki dobry skoro przechodzil mi bez problemu testy a w sp2004 po dwoch sekundach pojawialy sie bledy a moze ktos ma semprona3200+, leborg zapodal to o co michodzilo ale z inna seria proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Wiesz, prockow nie etstuje się 1 programem tylko kompleksowo, mi się jeszcze nie zdażyło żeby s&m byl stabilny a prime nie (przy testowaniu 10h s&m + 12-15h prime zwyczajowo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) leborg co to za programik ten S&M ?Chyba najfaniejszy progamik do testowania bo najszybciej mozna sprawdzic czy proc jest niestabilny. Prime wyłoży sie po 5 godzinach, on po 15minutach :P ładnie :) mój do tego potrzebował 1.52V Ale jestem zmeczony, bo przeczytalem ze potrzebuje 1.25v. No sie udało sie :lol: Wiesz, prockow nie etstuje się 1 programem tylko kompleksowo, mi się jeszcze nie zdażyło żeby s&m byl stabilny a prime nie (przy testowaniu 10h s&m + 12-15h prime zwyczajowo).Dokładnie. Ja jednak preferuje S&M, orthos i counter strike source :P Jezeli komp jest stabilny w csie to wszystko przezyje :lol: Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Niedawno podkręciłem o 40% Semprona 3000 (1,8 GHz) do 2520 MHz bez zmiany napięcia. Jako test na temperaturę zainstalowałem SpeedFan 4.32 i mi tam pokazuje że temperatura procesora 49C a core 59C. Nie wiem co to jest to Core ? bo ta wartość jest wysoka. Mój wentylator Box wyciąga tylko 2800 obr. Czy ktoś ma mocno podkręconego semprona i mógłby zapodać screena z progrsamu SpeedFan4.32 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Core to temp. rdzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Core to temp. rdzenia To w końcu kiedy spali się procesor 1) gdy temperatura procesora przekroczy 70C ? 2) gdy temperatura core (rdzenia) przekroczy 70C ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Temperatura procesora to pojęcie ogólnie. Jest albo temperatura obudowy procesora, albo temperatura rdzenia procesora. Spalić moze i się nie spali jak przekroczy te 70c, ale jakby tak podziałał pare godzin to coś na pewno by mu się stało. Mierz temperature programem Coretemp a nie speedfanem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 przetestowalem procka na 1.3V/2.4GHz (przed wygrzewaniem musialem dawac 1.325V) i ten programik S&M nie wykazuje zadnych bledow, natomiast kiedy testuje SP2005 to sie wykrzacza po 40 minutach, ktoremu wierzyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 przetestowalem procka na 1.3V/2.4GHz (przed wygrzewaniem musialem dawac 1.325V) i ten programik S&M nie wykazuje zadnych bledow, natomiast kiedy testuje SP2005 to sie wykrzacza po 40 minutach, ktoremu wierzyc ? Wiesz, prockow nie etstuje się 1 programem tylko kompleksowo Ehhh, moj niestety nie robi 2.9 na 1.4v :( Chyba sie potne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 leborg Wiesz, prockow nie etstuje się 1 programem tylko kompleksowo, mi się jeszcze nie zdażyło żeby s&m byl stabilny a prime nie (przy testowaniu 10h s&m + 12-15h prime zwyczajowo). wiec dlatego zapytalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 ktoremu wierzyc ? mówiąc kompleksowo - żaden nie może krzaczyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Dzisiaj troche ogarnąłem mojego sempika :D świeci się jak psu jajca, ale za to tempy spadły troche :D foto by k800i Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 @dszywala Czym go tak "wyczyściłeś" :?: btw. Ładne wyniki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) Wyprzedziłeś mnie w pi1m o 0.15s brzydalu :P Ale co dual to dual i tego nawet 286MHz na mem nie dogoni ;] btw. ile na memkach miales? Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 (edytowane) @dszywala Czym go tak "wyczyściłeś" :?: btw. Ładne wyniki. :) Pastą do usuwania wys z wyświetlaczy kupioną na allegro, jako że do wyświetlacza sie nie sprawdziała znalazłem jej inne zastosowanie :D Wyprzedziłeś mnie w pi1m o 0.15s brzydalu :P Ale co dual to dual i tego nawet 286MHz na mem nie dogoni ;] btw. ile na memkach miales?Musisz się bardziej postarać :P Teraz mam juz nowy systemik tylko do benchów. Tamten na którym robiłem to 1m był moim domowym systemem do pracy, nawet nie wyłączałem żadnych usług. jak widzisz mam mniejsze takty cpu :] a memki to już nie pamiętam, ale miałem problem z ustabilizowaniem na div 140 Edytowane 4 Kwietnia 2007 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Hehe, no wlasnie tak mi sie zdawało że ten poprzedni wynik z tamtym czasem troche nie halo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Hehe, no wlasnie tak mi sie zdawało że ten poprzedni wynik z tamtym czasem troche nie halo :DTen też nie jest halo bo można jeszcze sporo urwać :] Ale jutro może znów najdzie mnie ochota na benchowanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Na tych taktach to z tym "sporo" nie przesadzaj ;) Albo mnie zaskocz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Na tych taktach to z tym "sporo" nie przesadzaj ;) Albo mnie zaskocz ;)27,12 zrobiłem. Chciałem powalczyć o zrobić choćby 26,99, spędziłem nad tym całą noc i nic.... memki się buntują powyżej 266, a kiedys obydwie kostki latały w 32m na 273... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Niedawno podkręciłem o 40% Semprona 3000 (1,8 GHz) do 2520 MHz bez zmiany napięcia. Jako test na temperaturę zainstalowałem SpeedFan 4.32 i mi tam pokazuje że temperatura procesora 49C a core 59C. Nie wiem co to jest to Core ? bo ta wartość jest wysoka. Mój wentylator Box wyciąga tylko 2800 obr. Czy ktoś ma mocno podkręconego semprona i mógłby zapodać screena z progrsamu SpeedFan4.32 ? Lepiej uważaj na tą temperature Core, bo troche za gorąco tam masz. Po pierwsze, proc może mieć krzywą czape (co jest bardzo prawdopodobne), twoje chłodzenie może być bardzo słabe i nie daje rady (lub jest źle założone).Radziłbym zmienić pastę na CLP oraz oskalpować proca (zdjąć) czape. Wartość tych procesorów i tak nie jest wysoka i ponowna szansa sprzedaży jest znikoma, wiec nie ma się co przejmować. Oskalpuj go a tempy sie poprawią ... a na pewno temp rdzenia (core). Mierz temperature programem Coretemp a nie speedfanem [;Te dwa programy podają tą samą temperature gdyż biorą ją z tego samego czujnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Miazga, jest jeszcze opcja z[ciach!]ego czujnika ;) Też się zdaża czasem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Te dwa programy podają tą samą temperature gdyż biorą ją z tego samego czujnika. Ja wiem to ;) Ale w przypadku CT nie trzeba się zastanawiać która temperatura to rdzeń :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 No więc po długiej walce z Biosem i siedzeniu na procku podkręconym jedynie w windzie na 2,1Ghz udało mi się osiągnąć 2,5Ghz na standartowym napięciu. BTW komp uruchamia się za 3-4 razem (wina kapryśnej mobo). No i w stresie na tych 2,5Ghz proc ma 43C (SpeedFan). Chciałbym mojego sempa podkręcić jeszcze bardziej ale ograniczają mnie pamięci (chodzą max na 315Mhz, a mniejszego dzielnika nie ma) i chłodzenie (nie wiem jak będzie z odprowadzaniem ciepła). No więc ramy zamierzam wymienić na Samsungi 1Gb 400Mhz UCCC CL3. Wtedy już ogranicza mnie mobo, proc i chłodzenie. Jak sądzicie czy warto zmieniać cooler na moim procu ? Czy jednak proc/mobo może nie działać na jeszcze większym OC ? Jeśli tak, to który z nich będzie najlepszym wyborem (najlepiej z www.skleppc.pl) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Chłodzenie warto zmienić chociażby dla ciszy, bo z tego co wiem box cichy nie jest. Ja obstaje przy freezerze 64pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Chłodzenie warto zmienić chociażby dla ciszy, bo z tego co wiem box cichy nie jest. Ja obstaje przy freezerze 64pro.Skręcony do 20% jest wręcz niesłyszalny [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Ja mogę pomarzyć o skręceniu na 20% :? Muszę mieć na full, co i tak ledwo chłodzi mi Sempronika :) BTW: dlaczego na AM2 nie ma już parametru procesora TCaseMax? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...