Miguel707 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) U mnie też skręcenie na 20% jest niemożliwe... Jak u mnie w stresie na 100% jest 45C. Prawdopodobnie moje przyszłe zakupy, to będzie właśnie Freeer 64 Pro i do tego ramy Samsung UCCC 1Gb 400Mhz :) PS. Jak sądzicie, czy dla proca i mobo, jak semp osiaga 2,5Ghz na stockowym napięciu - będzie możliwe osiągnięcie dla mobo HTT375 i dla proca wymarzonych 3Ghz np. na 1.55V ? Jak pamięci ciągną 315Mhz na napięciu 2.6V, to ile mogą osiągnąć na 2.8V ? Jak sądzicie ile taki dobry Semp 2600+ może osiagnąć w OC ? Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 PS. Jak sądzicie, czy dla proca i mobo, jak semp osiaga 2,5Ghz na stockowym napięciu - będzie możliwe osiągnięcie dla mobo HTT375 i dla proca wymarzonych 3Ghz np. na 1.55V ? Jak pamięci ciągną 315Mhz na napięciu 2.6V, to ile mogą osiągnąć na 2.8V ? Jak sądzicie ile taki dobry Semp 2600+ może osiagnąć w OC ? Wróżek tutaj nie ma ;) Mój sempron 2800+ którego miałem do sierpnia 2k6 robił na default 2.6GHz z kawałkiem, ale przy 3GHz i 1.6v sypał błedami. Takze watpie, żebyś osiągnał na swoim 3Ghz na 1.55. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Dokładnie, wróżek nie ma, ale 3GHz na 1.55 jest baaardzo mocno wątpliwe... tak samo jak to że chcesz pędzić ram na 315? (?!) (Dobrze to zrozumiałem :?: ) ee na codzień "trochę" dużo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) miguel707, wysoko mierzysz :wink: Twoje mobo robi takie HTT? Mój 2800+ idzie na BOX-ie śmiało >2,9GHz na 1,525V, ale wywala po chwili, temp już są za duże... Wie ktoś może dlaczego na AM2 nie ma parametru TCaseMax? miguel707, Twój Gigabyte wyciąga 375HTT? Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez arek1313 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) Dokładnie, wróżek nie ma, ale 3GHz na 1.55 jest baaardzo mocno wątpliwe... tak samo jak to że chcesz pędzić ram na 315? (?!) (Dobrze to zrozumiałem :?: ) ee na codzień "trochę" dużo :P Mysle ze 3 GHz / 1,55V jest realne na sepie co prawda full stable to moze byc ciezko ale ak do "PI"... Znalazlem moj jakis stary wynik :P 2570093[/snapback] miguel707, wysoko mierzysz :wink: Twoje mobo robi takie HTT? Mój 2800+ idzie na BOX-ie śmiało >2,9GHz na 1,525V, ale wywala po chwili, temp już są za duże... Wie ktoś może dlaczego na AM2 nie ma parametru TCaseMax? miguel707, Twój Gigabyte wyciąga 375HTT? Widac ze pasta termo cos ci daje u mnie na BOxie max bylo cos chyba 2820. Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Mysle ze 3 GHz / 1,55V jest realne na sepie co prawda full stable to moze byc ciezko ale ak do "PI"... http://img64.imageshack.us/my.php?image=oc3yo5.png]http://img64.imageshack.us/img64/5724/oc3yo5.th.png 3064 MHz 1,575V tylko juz nie pamietam jakie to bylo chlodzenie chyba zima cooling + Freezer 64 lub FC i tak z 20-40 ponizej 0 :P O to mi chodziło :P Że stable to wątpliwe i nie przy obecnej pogodzie... No ale pożyjemy zobaczymy ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 No więc chciałbym osiągnąć 3Ghz, bo widzę, że przy standartowym napięciu osiąga spokojnie full stable 2,5Ghz, a to jeszcze nie jest wszystko. Jak osiągnę powiedzmy 2,7-2,8Ghz na standartowym, to myślałem, że na 1.55V osiągnie się 3Ghz. Co do mobo, to na każdym HTT innym niż standartowy komp uruchamia się za 3-4 razem :) Pamięci są DDR266, a chodzą na 313 i to na najniższym z możliwych dzielników pamięci (nie mylić z 626Mhz !). Jak sądzicie - czy do 3Ghz będzie potrzebna zmiana chłodzenia i ramów ? PS. Dzisiaj sprawdzę ile osiąga na 1.4V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Chłodzenie obowiązkowo do wymiany! BOX + podniesione napięcie = brak stabilności. Przetestuj możliwości pamięci, ale skoro chcesz ostro kręcić, to pewnie potrzebujesz wydajności, a tak nisko taktowany ram raczej wydajny nie jest :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 W Biosie na HTT330 komp nie wstaje, a nawet raz się wyłączył <_< . W windzie za pomocą ClockGena przy HTT327 jest zwis. Więc wygląda na to, że więcej wycisnąć się nie da. W biosie przy tych HTT330 włączenie napięcia 1.55V nic nie dało (tzn. 8 restartów i nic). No więc coś nie może działać szybciej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Pościgał by sie ktoś ze mną, bo chce jeszcze swojego sempa troche pomęczyć a motywacji nie mam :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 wkładaj memki w singla i się ścigamy do 3GHz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Przecie w gigabytach nf4 754 max htt to bylo 327 :D. Nie dasz rady więcej ( chyba ze cos pokrecilem ;p ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 No 327 :wink: pozniej juz z pod windy, jak sie kreca obecne sempy na am2? <_< jakas seria jest czy cus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 No 327 :wink: pozniej juz z pod windy, jak sie kreca obecne sempy na am2? <_< jakas seria jest czy cus? Nie ma sensu kupować sempów AM2 - po wczorajszych obniżkach AMD X2 3600+ 65nm będzie w cenie ~240zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 a semp po 110 :P Swoją drogą myśle że X2 będą 230zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Własnie...semp 140 a x2 260 na chwile obecna 120pln roznicy <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 tylko szkoda ze po te 2 jajka musze prawie calego kompa zmieniac ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 W sumie ja tez :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 W sumie ja tez icon_wink3.gifTy tylko proca, gdyby ten x2 na 939 był tańszy to bym sie skusił, ale niestety tak nie jest :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Niestety ceny X2 na 939 to przegięcie..... sam chciałem sie przerzucic na 2-jaja ale chyba zainwestuje w jakiegos sandiego +4000 badz opertonka... :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Jak myslicie, ile moge teraz krzyknac za swojego procka? Chyba z miecha używany, robi te 2.8 na 1.4v. (Ta obnizka AMD jest dla mnei niemila :lol:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Heja :wink: możecie mi powiedziec jak się srednio kręca te sempki 3k+ am2? cena kuszaca :) z jakiej serii najlepiej brac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Heja :wink: możecie mi powiedziec jak się srednio kręca te sempki 3k+ am2? cena kuszaca :) z jakiej serii najlepiej brac? Za 110zł już można dorwać. Wróżki tu nie ma, ale te 2.8GHz to większość ludzi wyciągała ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Nieaktualne ceny masz... Za 105zł można ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 hary jaki Ty dokładny :P i codziennie tak sprawdzasz ceny? :D może będziesz nam pisał codziennie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 5zł to zasadnicza różnica, jakby nie patzryć 2 piwa... Nie, codziennie nie sprawdzam, wczoraj kontrolowałem akurat bo się namyślam na am2 :P A do 110zł to można już było od 2 tygodni dostać, teraz pewnie w granicach 100zł będzie na dniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 5zł to zasadnicza różnica, jakby nie patzryć 2 piwa... Nie, codziennie nie sprawdzam, wczoraj kontrolowałem akurat bo się namyślam na am2 :P A do 110zł to można już było od 2 tygodni dostać, teraz pewnie w granicach 100zł będzie na dniach. Więc zacznie się masowe katowanie sępów :lol2: Bo jak na razie, to nie mamy fajnych wyników na manilii :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Więc zacznie się masowe katowanie sępów :lol2: Bo jak na razie, to nie mamy fajnych wyników na manilii :wink: Ta ja juz jednego katowalem a teraz drugiego męcze i jakby nie CB to moze by cos z tego bylo a tako se moge... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ładnie poszły, jakie napięcie?? Teraz sempy można brać kilogramami bo są tanie jak worek kartofli [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 (edytowane) Przy ilu * CB łapie na twoich sztukach? Edytowane 15 Kwietnia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...