hary Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 ...jedna przy 1,5V będzie Ci się grzać do 55* a druga do 50...ewentualnie dwa będą grzać się tak samo tylko czujnik będzie inaczej pokazywał.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas8501 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 wszystko zależy jaką sztukę trafisz, jedna przy 1,5V będzie Ci się grzać do 55* a druga do 50. Imho 1,5V to taka bezpieczna granica, przy około 50*C. 50 stopni w stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 @hary też prawda :) @Przemas8501 tak w stresie, 50* w spoczynku to lekkie przegięcie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas8501 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) poszedl na stockowym napieciu na 2,4 Ghz ( 300 x 8 ) a temp wedlug core tempa podczas katowania stress prime 2004 nie przekracza 53 stopni wiec chyba zle nie jest? Co ciekawe pamieci poszly do 480 Mhz a to zwykle wyprzedazowe kingstony na kostkach niewiadomego pochodzenia :D przemekbydgoszcz dlaczego masz takie niskie takty pamieci tego 7300gt? przeciez nominalnie maja 1400, kreca sie jak szalone a po modzie to juz nie wspomne... Edytowane 1 Lipca 2007 przez Przemas8501 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Ma ktos może jakiegoś sempka na wychodne ? Topower mi ubił mojego @ 2,75ghz 1,35v i teraz nie mam sie czym bawić. Interesi mnie socket 939 i gwarancja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) poszedl na stockowym napieciu na 2,4 Ghz ( 300 x 8 ) a temp wedlug core tempa podczas katowania stress prime 2004 nie przekracza 53 stopni wiec chyba zle nie jest? Co ciekawe pamieci poszly do 480 Mhz a to zwykle wyprzedazowe kingstony na kostkach niewiadomego pochodzenia :D przemekbydgoszcz dlaczego masz takie niskie takty pamieci tego 7300gt? przeciez nominalnie maja 1400, kreca sie jak szalone a po modzie to juz nie wspomne... mój semp na 2,4 (300*8 ) na zwolnionym boxie grzeje się do ok 43-45*C ;) ot bo moje gt ma pamięci 2ns, które są taktowane 1ghz, a nie 1,4 czy 1,2ns (po ołówku powinny z 1,4 ghz zrobić) ;) przy takich taktach wyniki w smarkach nie są złe, a są do poprawienia :) /ot Edytowane 1 Lipca 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) Jedna z lepszych sztuk na forum :wink: Sprawdzałeś go na wyższym napięciu? dzis zlozylem wuceta, dalem poki co 1.625V z biosu i rezultaty sa fajne :D 100% o/c - 3215 mhz : walidacja 3221mhz, ale jedyne co zdazylem zrobic to zdjecie (tzn brat zrobil :) ): link a tutaj dwa zdjecia mojego kibelka :) : dodam ze temp byla calkiem w pupe i nie przekraczala 43st (przy 1.625V) w-g core temp'a 0.94 ;) (w pokoju 22st) Edytowane 8 Lipca 2007 przez buuren Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 dorzuć kostek lodu troche i walcz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) @buuren Piękna sztuka. Sprawdź czy wyższe napięcie da jakiś przyrost :wink: Odpal SPI i może jakieś SP2004 :) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « kostki lodu g. daja :-P http://images20.fotosik.pl/164/71af138272d1d95e.jpg <<< 10C* w idle rox Edytowane 8 Lipca 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 z napieciem wyzszym sie jeszcze nie bawilem, poki co mysle jak tu zbic temp nie otwierajac ukladu... (w kazdej innej konfiguracji (np ze zbiornikiem zewnetrznym) przeplyw to porazka, nawet na "najwyzszym" ustawieniu pompy, a i sama pompa musi byc cala ciagle zalana...) pi nie przechodzi na 3100, czytaj bsod, a wiecej i mniej nie sprawdzalem... do pi musze pamieci pocisnac, a te biedne jeszcze bez chlodzenia sa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (w kazdej innej konfiguracji (np ze zbiornikiem zewnetrznym) przeplyw to porazka, nawet na "najwyzszym" ustawieniu pompy, a i sama pompa musi byc cala ciagle zalana...) Hmm... Mam F2S (ty F3D bodajże) i nie reaguje on na zmiane przepływu prawie wcale :wink: Tzn jak wygląda temperatura po zanurzeniu pompki w wodzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ładnie, pogratulować procka [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Hmm... Mam F2S (ty F3D bodajże) i nie reaguje on na zmiane przepływu prawie wcale :wink: Tzn jak wygląda temperatura po zanurzeniu pompki w wodzie? dokladnie F3D, czy reaguje czy nie to szczerze mowiac nie sprawdzalem, chodzi mi o przeplyw ogolnie jak rozlacze to widze jak "sika" a pompa ma trzy stopnie :) a co do pompy to nie tak... jak widac na obrazku to jest grundfos do CO, i jest to pompa przeplywowa, ktora musi miec wirnik caly czas zalany, bo jak zlapie powietrze to kupa, nie ciagnie... Ładnie, pogratulować procka [;thx, oczywiscie "selekt" pierwszy z brzegu ze sklepu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasboss Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 noo pieknie :D pamietaj tylko ze jak Ci sie juz znudzi to biore blok na cpu :P w jakies przystepnej cenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Capnąłem ostatniego sempa z apollo w krk 0532EPMW, za 80zł oem. Zadowolony zakładam, montuje chłodzenie i... i nic płyta w ogóle się nie włącza :o :blink: Kurna takiego mam pecha żeby dostać uwalonego procka ? Jak włoże procka do socketu, i nacisne power to diody tylko przygasają i płyta w ogóle nie startuje. Wkładam Sandiego, wszystko OK, wkładam opka tak samo... Możliwe żeby była to wina biosu :>? ? Zmieniłem biosik na najnowszy i kiszka dalej to samo. grr Edytowane 10 Lipca 2007 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Wina procka raczej, oem to może nim grali w piłkę [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Wina procka raczej, oem to może nim grali w piłkę [;Ano, sprawdzili mi w apollo w serwisie i procek padnięty. Kurna a fajna seria była :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Jakie napięcie zabije sempka 3000 ? Bo chciałbym dać mu troche kopa ale dochodzę do 1,650 i dalej chyba się boję. Temp mam 30 C więc chyba ok. Ale czy na co dzień takie V jest szkodliwe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 To coś źle szukałeś ;) Na codzień - 1,55V Do benchu nawet 1,8V przy mrozie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 mała poprawa: 3269 mhz @ 1.7V (z biosu) dałem 1.725 ale sie zwiesił jak kręciłem clockgenem... ciepło mu specjalnie nie było: 40-42st w core tempie, trzeba zimę zrobić jakąś dobrą... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 jak to jest z tym C'n'Q? na podoelku od procesora mam napisane ze jest ale czy napewno? jak to sprawdzic? no i do tego nie moge dac wiecej niz 1,42V z mojej plyty i nie chce leciec wiecej niz 2,44ghz :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 jak to jest z tym C'n'Q? na podoelku od procesora mam napisane ze jest ale czy napewno? jak to sprawdzic? no i do tego nie moge dac wiecej niz 1,42V z mojej plyty i nie chce leciec wiecej niz 2,44ghz :/ Masz Semprona 3200+ czyli z c'n'q - masz odblokowany mnożnik na niższy a co możliwości zmiany napięcia na CPU to jest zależne od płyty głównej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 jak to jest z tym C'n'Q? na podoelku od procesora mam napisane ze jest ale czy napewno? jak to sprawdzic? no i do tego nie moge dac wiecej niz 1,42V z mojej plyty i nie chce leciec wiecej niz 2,44ghz :/a mnożnik HT zmieniłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 mnożnik mogę ustawić albo na 4 albo na 9, bo jak ustawie na 8 to i tak pójdzie na 9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 mnożnik HT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 dzisiaj juz czytac nie umiem, mnoznik ht mam zmniejszony na x3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 to daj 2 i spr, mój na 810 już się nie bootuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) zmienilem na 2, nie dalo to duzo, jedynie pamieci leca teraz na 409 4-4-4-12 1T a wczesniej tylko cl5, procesor nie da rady pociagnac wyzej niz 2,44ghz przy 1,42v, moze to slaba sztuka jest bo widze ze niektorzy na def napieciu leca ponad 2,5ghz, a moze plyta nie pozwala na wiecej, czekam teraz na DFI Infinity NF SLI-M2, moze na niej wyciagne wiecej aha, przy takim napieciu(1,42v) i na boxowym chlodeniu temp w idle to 25C a w stresie 34C-to duzo czy malo? Edytowane 25 Lipca 2007 przez Adam83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 ile masz stopni w pokoju ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasboss Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) (...) temp w idle to 25C a w stresie 34C Nie no wypas Panie :D na WC ciezko by bylo to osiagnac :D spr coretempem on Ci prawde powie ;) (btw pewnie masz cos kolo 50 na rdzeniu) Edytowane 25 Lipca 2007 przez lukasboss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...