victor89 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Właśnie w tym momencie on to robi :P BTW. widzieliscie kiedys programik ktory nie pokazuje głupot? :lol: kupuje miernik :lol: ? To zależy od czujników na mobo, które wysyłają informacje do programu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) kupuje miernik :lol: ? To zależy od czujników na mobo, które wysyłają informacje do programu ;) Nie kupuje tylko mierzy napiecia :P Ja jeszcze nie widzialem zeby odczyty z jakiegokolwiek czujnika pokrywaly sie z odczytami z multimetra, co najwyzej sa zblizone... A już najbardziej mnie śmieszy jak ktoś podaje odczyty vcore z cpu-z :lol: Edytowane 14 Maja 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Będzie ciężko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) ale powiedział że ten programik może głupoty pokazywać :P Wspomniałeś kiedyś mój drogi grzesiu, że masz punkty pomiarowe na mobo - kup miernik i sprawdź co i jak ;) Właśnie w tym momencie on to robi :P BTW. widzieliscie kiedys programik ktory nie pokazuje głupot? :lol: Własnie zmierzyłem vcore - SP2004 - 1.45v równe, idle 1.412. Zaraz obnize o 0.025v i zobacze jakie będą napiecia... ps-> niezle ręce drgają gdy sie jezdzi miernikiem po tym punkcie (1mm^2 :lol2: ) edit: dzięki hary86 za instrukcje przez gg ;) Będzie ciężko... z czym cięzko? edit3: zrobiło się zimniej, pora podpiąć DELTE na 12v..... :> Edytowane 14 Maja 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Będzie ciężko... mój jest na podobnym poziomie ;) od 2,55Ghz jest wieeelka dziura napięciowa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Udało mi sie puścic Pi 1M na 2904MHz ale przy 15loopie freez :( No nic, na ten weekend koniec zabawy, w tygodniu postaram się zadrutowac socketa o 0.05v więcej i będe walczył o 3GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 grzesiu ty do selekcji bierzesz boxy czy oem-y ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Boxy selektuje... klik Edytowane 14 Maja 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 wszystko już zapłacone, czekam na mojego ukochanego 2800+, który ma zostać wysłany kurierem o 15:00 we środe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Pobawiłem się troche Super Pi i 3D Markiem 2001 ;) W sumie to jeszcze robocze wyniki, ale pierwszy raz w życiu przekroczyłem 20k na grafie :) Edytowane 16 Maja 2006 przez Nethaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 nie wierze ze nie zrobi ten proc wiecej jak mobo juz mięknie to clockgenem ciągnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 nie wierze ze nie zrobi ten proc wiecej jak mobo juz mięknie to clockgenem ciągnij caly czas jade clockgenem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 jak mobo juz mięknie to clockgenem ciągnij :lol2: Moj giguś nie zrobi wiecej? Haha ... u mnie on poszedł na htt 360 :P oczywiście zimą, ale na procu 2500 to dla niego pryszcz. P.S:Nethaker, jak tam dzwięk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 :lol2: Moj giguś nie zrobi wiecej? Haha ... u mnie on poszedł na htt 360 :P oczywiście zimą, ale na procu 2500 to dla niego pryszcz. P.S:Nethaker, jak tam dzwięk? wkurzylem sie i poszedlem z browarkiem do kumpla bo sb live ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 2.6GHz 1.536V - nie sprawdzałem niżej z napięciem - nie sprawdzałem wyżej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dylek19 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Sorki ze sie sie wtracam do tej jakze iteresujacej duskusji ale mam pytanie :) Czym sie rozni sempron 2800+ na rdzeniu paris od 2800+ na rdzeniu palermo. Wiem tyle tylko ze to inna technologia wykonania. Pozdrawiam overclockerow moze niedlugo dolacze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Probowal ktos pasywnie chlodzic freezerem? Of kors na obnizonym napieciu (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Probowal ktos pasywnie chlodzic freezerem? Of kors na obnizonym napieciu (:MaSell próbował, pare stron wstecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 MaSell próbował, pare stron wstecz.Z tego co widze to Masło sie chwaliło tylko obniżonym napieciem a nie pasywną frezerką ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 witam puscilem swojego sempka na 2400mhz, zapuscilem mu blenda no i wydaje sie wszystko ok, czy mam jeszcze robic jakies testy stabilnosci ? jak tak to jakie ? super pi 32M ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 witam puscilem swojego sempka na 2400mhz, zapuscilem mu blenda no i wydaje sie wszystko ok, czy mam jeszcze robic jakies testy stabilnosci ? jak tak to jakie ? super pi 32M ? s&m ps. nie pojdzie na nizszym napieciu na te 2.4ghz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 nie wiem czy to wina napiecia ale na nizszym w sp wywalalo po paru sekundach bledy :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Ja jade na pasywnej Ninji. Od kilku tygodni procek smiga 8x300 1.35v (lekki zapas na roznice temp otoczenia itp ;) ) pasywnie po 16h/dobe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Z tego co widze to Masło sie chwaliło tylko obniżonym napieciem a nie pasywną frezerką ;]Z tego co pamiętam to chwalił sie sempem na passivie, ale na Ninja'i, a nie na frezerce ;) I z taktami ponad 2GHz i napieciu cos koło 1.4 ? Pewien nie jestem ;) Niech sie sam wypowie :) Edit: szybszy był :P Edytowane 20 Maja 2006 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazar Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Sorki ze sie sie wtracam do tej jakze iteresujacej duskusji ale mam pytanie :) Czym sie rozni sempron 2800+ na rdzeniu paris od 2800+ na rdzeniu palermo. Wiem tyle tylko ze to inna technologia wykonania. Pozdrawiam overclockerow moze niedlugo dolacze:) Paris nie posiada także instrukcji SSE3 oraz rozkazow/rejestrow 64-bitowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 ...rejestrow 64-bitowych.i tu sie mylisz, byly i z 64bit i bez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 s&m przeszlo :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Zapodaj test CPU (FPU)* + Power Supply w pętle na kilka godzin... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 kurde a ja szukam hary żercy B) mam kase na nowego procka tylko kurde skad ja weznme sempa co robi >3ghz? wie ktoś jak kręcą sie nowe serie? bo mozę znowu zaryzykuje i kupie w ciemno w proline lub znaku-tylko nie chciał bym zamienić siekierki na kijek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 na poprzedniej stronie jest opisanych kilka procków ktore testował grzesiu jeden z userów miale miec nowego semka ale cos nic nie pisze o nim;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...