Jump to content
romek

AMD Sempron 64 - Kompendium

Recommended Posts

znalzłem dosc świezy temat na XS

 

sempron64 754 na DI, myslalem ze cold bug nie pozwoli na zabawe przy ujemnych temp a tu prosze :P

 

http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ht=s754+dry+ice

 

aha i jeszcze pytanie czym oni zaizolowali mobo ?

 

Insulating the good old DFI with liquid electric tape

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może jednak wykazałbyś się większą cierpliwością? Poczytał trochę topik(i) o o/c na k8, a potem dopiero pytania zadawał? Trochę żenujące to się robi...

 

Tak jak ktoś kiedyś wymyślił:

 

CO MY WRÓŻKI JESTEŚMY?

hehheee czyli ja to wymyśliłem :)

 

Nawet nieżle poleciał im ten Sempik na DI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nic specjalnego, walidacje z 3250mhz to ja moglem na zima coolong na swoim procu zrobic tylko jakos mnie bardziej kreci pi niż walidacja, a pozatym tyle di zmarnowac na sama walidacje to masakra... szkoda komentowac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Calkiem fajne HTT pocisneli, ale bez Pi to oni sobie moga takie screeny rzucac :D

 

Hary, ziomus, nie moglbys sie rozejrzec za ta cala "Liquid electrical tape" bo mi sie ten siet podoba :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hary, ziomus, nie moglbys sie rozejrzec za ta cala "Liquid electrical tape" bo mi sie ten siet podoba :D

Mnie tyż sie podoba, sweet siet to jest :D

 

Można się rozejrzeć, ciekawe gdzie tego można szukać :)

 

TAKIE COŚ byśmy chyba potrzebowali, ciekawe ile to schnie...

Edited by hary86

Share this post


Link to post
Share on other sites

No coś chłopakom nie poszlo :| 3264MHz na s3k+ tylko walidacja... kicha. Albo sempy lipne, albo ustawienia... o tyle dobrze, że przy tych ~ -40 nie było cb :)

 

Ale jak napisali, to ich pierwsza "DI akcja" (:mrgreen:) i nie nastawiali sie na pi/marki... może następnym razem zobaczymy cos ciekawego ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

kurde to jak to jest z tym cold bugiem ?

 

a jeszcze jakis czas temu myslalem ze semp na Di to głupota a jednak byc moze warto spróbowac :D

 

szkoda ze nie mieli jakiegos termometru normalnego bo te wartosci co pokazalo mobo to pewnie sobie mozna od d*&*e potłuc

Share this post


Link to post
Share on other sites

No co wy ... mój semp pracuje codziennie @2.5Ghz i jest mu wyśmienicie. Prawie cały dzień liczy Seti@home i nie narzeka.

Ale nic dziwnego, że temat sempów odchodzi w zapomnienie, gdyż ostatnio wzrosło zainteresowanie nowymi platformami. Niestety 754 i sempy przechodzą powoli do lamusa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No co wy ... mój semp pracuje codziennie @2.5Ghz i jest mu wyśmienicie. Prawie cały dzień liczy Seti@home i nie narzeka.

Ale nic dziwnego, że temat sempów odchodzi w zapomnienie, gdyż ostatnio wzrosło zainteresowanie nowymi platformami. Niestety 754 i sempy przechodzą powoli do lamusa.

Miazga wydaje ci się s754 zawsze będzie żył!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja też za pare dni powinienem byc z nowymi wyniczkami, znaczy za tydzień, pod warunkiem że nic się nie stanie z kszonkiem i jego FC(znaczy je dokończy do końca) ani ze mna i moim DFI i cepem :P

Edited by hary86

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czasem brakuje mi sił... Nic sięnie stanie, HT może być spokojnie 1000MHz i będzie działąć jak sie ma dobrą płyte jak np. DFI nF3 250...

 

Ja miałem na codzień 1050MHz na tamtym DFI...

 

Powiedz mi, ile ci trzeba tłumaczyć żebyś zrozumiał że w podkręcaniu A64 tylko napięcia są niebezpeiczne? (ale nawet tym trudno coś popsuć)

Share this post


Link to post
Share on other sites

dzis probowalem cos pocisnac proca i nic. nawet gorze niz wczesniej jak bylo chlodniej - oczywiste. max jak moglem sobie po win smigac to 2880 :/ i niewiem czy mobo niewyrabia czy proc. na 7x300 jakies dziwne zwiechy lapal a na 8x300 normalnie... ehhh niemam sily do niego

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po prostu mnie nie stać na ewentualne błędy i ewentualne spłonięcie płyty czy proca. Ewentualny błąd skończył by się brakiem kompa na długo.

Dzięki za odpowiedź

 

Jeśli jeszcze masz siły i nerwy to wyjaśnij mi proszę jedną rzecz.

Kiedy ustawię htt na 2,5*320 to system się nie ładuje nawet przy napięciu 1.5

Czy jest to kwestia tego, że akurat mój model proca nie daje rady czy to coś innego?

(pamięci na minimum)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To jest raczej porzyczyna że płyty nie zawsze chcą działać na HT 2,5x, tak samo jak na 2x i na 5x oraz czasem na 1x... najlepiej na tej dfi jak zostawisz na auto(3x) i możesz spokojnie lecieć HTT do 360MHz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zgadza się :)

mój proc jednak jest chyba dość słabo wykręcalny

 

przy napięciu 1.5 nie mogę osiągnąć 2.5ghz

a 2.4 ghz do tej pory miałem zawsze ustawione tak:

2.5*300 bo bałem się, że nie może być zbyt wiele niż 800 i waliłem 750

i to przy napięciu 1.469, teraz nagle okazało się, że to napięcie to dla niego zamało (wcześniej komp chopdził bez zwisów) i komp potrafi stanąć :(

 

p.s.

 

Napisałeś, ze miałeś na codzień ht 1050. Wymieniałeś wtedy radiator na chipsecie? Ja mam standardowy, a podobno jest słaby

W tej chwili jade na 4*250 co w rezultacie daje mi 1000

Edited by hot_lopez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...





×
×
  • Create New...