SABUR Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 dawaj dawaj wyniczki bo ostatnio okropnie cicho tu.. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 póki co prze te całe upały jest tak ;) 1. 1.5V 2.6Ghz musze powalczyc z temperaturami bo póki co jak mu daje SP2004 blend test to momentalnie robi sie 55* (proc bez IHS-a, pentagram 100cu, pasta jakis badziewny titan silver za 3zł :lol: ) nie dokrecalem pentagrama na chama bo ciut sie boje o jajko edit : ostatnie obserwacje :lol: wskazały na to ze gdy proc ma 50* to radiator w pentagramie nie jest gorący, a i na 1.35V i 2.4Ghz temperatura w stresie skacze do 45stopni :mur: to chyba nie jest normalnie pomiary wykonywałem NVtune i nie wiem co tu obwinic zy pentagrama czy paste ze nie odbiera dobrze ciepla z cpu czy moze te upały ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Obstawiałbym upały, bo całkiem możliwe że w pokoju u Ciebie jest nawet z 30 stopni (u mnie je 28). Aczkolwiek też miałem pentaka 100, ale alcu i raz miałem nawe 60 stopni (+- w maju) :shock: Wystraszyłem się i jadę teraz na boxie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) zzzkuba walcz mój przy takich upałach 2.6Ghz chodzi przy 1.4V (napięcie i ghz zawsze tak samo :)) i temp max 40 stopni jak na dworze 32C w ceniu :) Edytowane 8 Lipca 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 dokręć tego pentagrama pożądnie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 hehe tak tak az poczujesz chrupniecie :)) .... he mi tam upaly nie straszne :) teraz na podkreconym, procku 2,5Ghz mam 32*C podczas liczenia SETI wiec nie jest tak zle :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 najdziwniejsze jest to ze gdy proc ma 50* to pentagram jest taki "letni" jakby mial z 30* nie ma IHS-a wiec powinno byc zimno probowalem nie moge bardziej dokrecic bo mi te zlote sroby z backplate wyskakują :mur: jak dorwe orginalny backplate, bo narazie mam ten od DFI i on ciut nie pasuje to moze uda mi sie skrecic bardziej aha i czy winą moze byc tez ze ta pasta badziewna moze nie odbierac dobrze ciepla i stad te temperatury ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 jasne - jak widać ciepło zostaje na jajku a nie jest transportowane na radiator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 OT: Co wy tak caly czas liczycie :o ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 OT: Co wy tak caly czas liczycie :o ?? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=202797 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 jasne - jak widać ciepło zostaje na jajku a nie jest transportowane na radiatorjak juz bedziesz mial wuceta złorzonego to wpadne do ciebie ;) :lol: bo widocznie cos jest nie tak z tym pentagramem albo z pastą :mur: dokrecilem na maxa i dalej juz sie nie da a temp spadla tylko o 2* :sad: na boxa nie wroce bo nie mam IHS-a :/ freezer64pro tez odpada ale gdzies cos slyszalem ze modowalo sie zapinke i dalo rade go zalorzyc na gole jajko zreszta jak patrze po sigach czasami to widze ze niektorzy maja ihs-off i freezer64 // PILNUJ SWOICH BŁEDÓW + DODAJ KROPKI I PRZECINKI // Nastepnym razem beda %. // fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Wszystko da się zrobić, potrzeba tylko troche weny twórczej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 mój status został zmieniony na: ready to bench - Kuba - zapraszam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Mam pytanie do posiadaczy Sempronów, mam zamiar wymienic mojego celafona na sempa2800+ i k8ns rev 1.1 i mojego r9600pro i oczywiscie 1gb ramu i mam pytanie czy duzo zyskam w grach 3d markach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 jak juz bedziesz mial wuceta złorzonego to wpadne do ciebie ;) :lol: bo widocznie cos jest nie tak z tym pentagramem albo z pastą :mur: dokrecilem na maxa i dalej juz sie nie da a temp spadla tylko o 2* :sad: na boxa nie wroce bo nie mam IHS-a :/ freezer64pro tez odpada ale gdzies cos slyszalem ze modowalo sie zapinke i dalo rade go zalorzyc na gole jajko zreszta jak patrze po sigach czasami to widze ze niektorzy maja ihs-off i freezer64 Jak to sie nie da? co przerabiac? ja mam na gołym jaju a pod zapinke wsadzone 2 karty kredytowe. sporo uwagi i wszystko slicznie gra:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 (edytowane) Mam pytanie do posiadaczy Sempronów, mam zamiar wymienic mojego celafona na sempa2800+ i k8ns rev 1.1 i mojego r9600pro i oczywiscie 1gb ramu i mam pytanie czy duzo zyskam w grach 3d markach?no moj przyklad: na celeronku ustawionym 3.7ghz i radku 9550 nimoglem przekroczyc 13k pkt w 3dmarku 2k1 a na sempie bez oc 12k po oc i grafa tylko 400/520 13k200. a co do temeratur sie niewypowiadam - roznica kosmiczna jak mozesz to zmieniaj. wprawdzie ja niezmienialem ale kupilem jako 2 komp :P ale tez sie oplacalo Edytowane 11 Lipca 2006 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 no moj przyklad: na celeronku ustawionym 3.7ghz i radku 9550 nimoglem przekroczyc 13k pkt w 3dmarku 2k1 a na sempie bez oc 12k po oc i grafa tylko 400/520 13k200. a co do temeratur sie niewypowiadam - roznica kosmiczna jak mozesz to zmieniaj. wprawdzie ja niezmienialem ale kupilem jako 2 komp :P ale tez sie oplacalo aha dzieki to chyba bede zmieniał :lol: jak juz bede miał to sie podziele z wami wynikami o/c jeszcze mam jedno pytanko jakie sa sztuki w 2006 r? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 lepsze niz moja z konca 05 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 aha czyli bedzie robiło 3ghz stabilnie tak? :D :D :D :D :D :lol: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 3,5GHz lekką ręką rock-stable na BOX'ie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 i 1.4v :D spoxik prawie jak conroe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 póki co prze te całe upały jest tak ;) 1. 1.5V 2.6Ghz musze powalczyc z temperaturami bo póki co jak mu daje SP2004 blend test to momentalnie robi sie 55* (proc bez IHS-a, pentagram 100cu, pasta jakis badziewny titan silver za 3zł :lol: ) nie dokrecalem pentagrama na chama bo ciut sie boje o jajko edit : ostatnie obserwacje :lol: wskazały na to ze gdy proc ma 50* to radiator w pentagramie nie jest gorący, a i na 1.35V i 2.4Ghz temperatura w stresie skacze do 45stopni :mur: to chyba nie jest normalnie pomiary wykonywałem NVtune i nie wiem co tu obwinic zy pentagrama czy paste ze nie odbiera dobrze ciepla z cpu czy moze te upały ;) Weź zmień tą pastę na cokolwiek ! Tu masz dlaczego: http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=335&...ctr_str_numer=4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 21 11 1991 Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Mam kolejne pytanie czy semp 2800@2.6ghz a semp 3000@2.6ghz ktory bedzie wydajniejszy? wydaje mi sie zze 2800+ bo ma wiecej cache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Jakbyś choć kilka stron wstecz przejrzał... :/ KLIK! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 jak juz bedziesz mial wuceta złorzonego to wpadne do ciebie ;) :lol: bo widocznie cos jest nie tak z tym pentagramem albo z pastą :mur: dokrecilem na maxa i dalej juz sie nie da a temp spadla tylko o 2* :sad: na boxa nie wroce bo nie mam IHS-a :/ freezer64pro tez odpada ale gdzies cos slyszalem ze modowalo sie zapinke i dalo rade go zalorzyc na gole jajko zreszta jak patrze po sigach czasami to widze ze niektorzy maja ihs-off i freezer64 Procesor ktory ode mnie kupiles byl chlodzony NA freezer pro Na golym Jajku bez zadnych podkladek i ceregieli p.s Probowales myka z "lodem" ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) czy jest jakas konkretna seria smperonow 2800 s754 z 2006 roku, ktore wyrozniaja sie lepszym oc od reszty? jakie maja oznaczenia? Edytowane 14 Lipca 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 nie - raczej obecne sempy kreca sie bardzo dobrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Chciałbym ponownie zaprosić do testu sempronów które wykonywałem kiedys, został on poprawiony, testy zosatły wykonane na jednej platformie testowej oraz jednym systemie przez co stał się bardziej wiarygodny, zostało dodane także porównanie w 3dMark01SE oraz 3dMark03. :D Test znajduję się tam gdzie wcześniej czyli TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Odnosnie porownania: po 1.) mialem dostac cynk na GyGy zeby pochwalic, a nie dostalem. po 2.) trzeba bylo dodac jakies gry (niekoniecznie Ogame.pl bo to jak wiadomo bardzo mocno zalezy od ilosci procesorow, a mniej od cachu :wink:). po 3.) dobra robota i tak trzymac! jak ktos ma Celeronka z 256 cachu to chetnie zrobilbym takie samo porownanie z CedarMillem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Odnosnie porownania: po 1.) mialem dostac cynk na GyGy zeby pochwalic, a nie dostalem. Trzeba być dostępnym a się nie ukrywać na GyGy :lol: po 2.) trzeba bylo dodac jakies gry (niekoniecznie Ogame.pl bo to jak wiadomo bardzo mocno zalezy od ilosci procesorow, a mniej od cachu :wink:).Paaanie... skąd ja gry wezme? Ja biedny jestem, nie stać mnie na gry... :P po 3.) dobra robota i tak trzymac! jak ktos ma Celeronka z 256 cachu to chetnie zrobilbym takie samo porownanie z CedarMillem :DTHX ziom! Ano przydaloby się porownanie celin... ;) Zawsze możmy zrobić porónanie twojej celiny z moim sempem takt w takt :D :D Edit: A jak trzeba bylo screeny zhostowac to wiedziales ze jestem na "niedostepnym" ? Zreszta czy ja przez ostatni miesiac bylem kiedykolwiek dostepny ?Byłeś, 2 dni temu... jak szukałeś kogoś z mic'iem czy cuś w tym stylu :P Edytowane 15 Lipca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...