hary Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 a co ma tydzien do wynikow OC? :lol: :lol: EDIT: wypowiadałeś się tutaj trochę i myśłem, że taką widzę posiadasz... No właśnie tak się składa że niewiele ma tydzien do wyników ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 :lol: :lol: EDIT: wypowiadałeś się tutaj trochę i myśłem, że taką widzę posiadasz... nie no wytlumacz mi co ma tydzien produkcji do wynikow OC przy a64? oprocz wyjatkowych serii venice 17 i 21 tygodnia to nie ma ZADNEJ reguly... troche tych procesorow przerobilem i mialem przypadki ze jednemu bylo ciezko zrobic 2,2ghz na standardowym napieciu a innemu z tego samego tygodnia nie sprawialo problemu 2,5ghz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 A mój sempron sie popsuł, dostaje 1,6V i nie chce sie kręcić O_o Daje clocgenem 260 i zwiecha jak chce coś zrobić O_o Co tu zmienić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 max async latency na 8 albo 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 (edytowane) W sumie to nic mi to nie dało, dalej jest tak jak było, jeżeli podkręce i zminimalizuje CG, klikne na cokolwiek zwiecha... Teraz jeszcze firefox przestał mi działać i korzystam z pseudo przeglądarki jaką jest IE... Jutro sie zajmę kręceniem tego drania, chcę uzyskać chociaż 2500. EDIT: Dłuża praca przy napięciu powyżej 1.58 jest imo nie wskazana, w cs miałem zwieche i pomógł tylko reset. Edytowane 3 Listopada 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 W sumie to nic mi to nie dało, dalej jest tak jak było, jeżeli podkręce i zminimalizuje CG, klikne na cokolwiek zwiecha...Wina podkręcania clockgenem, czasem tak bywa, na to już nic nie poradzisz, spod biosu powinno być OK ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) spod biosu powinno być OK ;-]I jest, trochę biosu i clockgena działa na razie na 2125 ;] Nawet ff działa, jedziemy w górę. EDIT: Gdzie można znaleść taki rysunek z serią A64/S64, wiem że PITer dawał takie jak robił temat w dziale sprzedam. Edytowane 4 Listopada 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 cyk.. mam problem, jakim programem(i czy w ogóle można) zmieniać napięcie procka, bo na płycie nie mam opcji jechania z V w dół :/. płyta na nf3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 cyk.. mam problem, jakim programem(i czy w ogóle można) zmieniać napięcie procka, bo na płycie nie mam opcji jechania z V w dół :/. płyta na nf3 Jesli płyta głowna nie ma takiej opcji to raczej nic nie zdziałasz, jaki dokladnie model ten płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt18 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) mam pytanie techniczne. Czym się różni Sempron 754 od Athlona na ten sam socket??? bo na komputroniku, w komentarzach dla tych procesorow sempron zostal strasznie zjechany, ze w aplikacjach pokroju 3D StudioMax strasznie muli??? czy ktos moze mi wytłumaczyć dlaczego się tak dzieje? Czy to ludzie znowu bzdury pisza?? ja myślałem ze mój Sempik (Palermo) to jest poprostu Venice-256Kb(tak pisze Everest) i niczym więcej się to nie różni. oczywiście rozmawiamy tylko o platformie 754. i jeszcze jedno pytanko z innej beczki. Jakie temperatury sa dopuszczalne dla tego procka? I czy patrzec na temp diody procesora czy na czujnik z plyty głównej?? Edytowane 12 Listopada 2006 przez Geralt18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) Semrpon=Athlon z obciętym cache, nie radze przekraczać temperatury 55*C. Patrz na diodę procesora. Edytowane 12 Listopada 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 ja myślałem ze mój Sempik (Palermo) to jest poprostu Venice-256Kb(tak pisze Everest) i niczym więcej się to nie różni.No i dobrze myślisz, bo tak jest, niczym się nie różni więcej, poza taktowaniem rdzenia w najniższych modelach (nie ma A64 taktowanych 1600MHz), ale po to jak wiadomo jest OC. ;) Cache wpływa na wydajność jednak troche, ale różnica "aż" tak kolosalna nie jest... i jeszcze jedno pytanko z innej beczki. Jakie temperatury sa dopuszczalne dla tego procka? I czy patrzec na temp diody procesora czy na czujnik z plyty głównej?? No tak 50*C to już jest dużo. A masz czujnik w płycie? To jaką masz płyte, bo jeszcze nie słyszałem żeby mobo na s754 miały osobne czujniki temp. proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) joł powiedzcie mi przy jakiej najmniejszej temperaturze włącza sie semp :-P Edytowane 19 Listopada 2006 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 po pierwsze włącza po drugie: każda wartość powyżej zera absolutnego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Czyli przy -5*C powinien się włączyć? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Zależy jaką masz sztuke, z jak ulokowanym ColdBugiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 to bedzie prawdopodobnie 3200+ s939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 To nie zależy do modelu tylko od sztuki konkretnej :P Jeden będzie przy -20 śmigać drugi na +5 do windy nie wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 aaa...to sie zobaczy :-P jak juz go bede miał to dam wyniki :) pzdr. a teraz lece spac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 hary a twój na ilu chodził? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 EDIT: Dłuża praca przy napięciu powyżej 1.58 jest imo nie wskazana, w cs miałem zwieche i pomógł tylko reset.1.6v od 3 miesiecy :) i narazie dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) Moj chodzi od wakacji na 1.6v i nic sie nie działo.Ba, freezer jeszcze skrecony na minimum. W sumie do 2.7 potrzebuje troche mniej ale narazie niech sie wygrzewa :lol: Edytowane 20 Listopada 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Teraz to Semprony mozna na kilogramy kupować, więc jak jakis padnie od za duzego napiecia to ja bym się nie martwił... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 hary a twój na ilu chodził?Przy około -3*C nie miał problemu z odpalneniem na HTT:330MHz, wyżej nie wiem bo musiałem V podbić to i temp w góre poszła :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) 2397259[/snapback] Teraz to Semprony mozna na kilogramy kupować, więc jak jakis padnie od za duzego napiecia to ja bym się nie martwił... ;) No może aż tak to nie :P Ale ceny rzeczywiscie strasznie niskie (czesami PIII sa drozsze od sepow 754 nie mowiac o Bartonach socket A co kosztuja nawet 2 razy tyle a sa sporo gorsze) jak bedzie mi sie nudzilo a nie dostane jakiejs ludzkiej ceny a mobo wysoko poleci to sobie pokatuje mojego 2500+ na 754 :lol: Edytowane 20 Listopada 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Moj chodzi od wakacji na 1.6v i nic sie nie działo.Ba, freezer jeszcze skrecony na minimum. W sumie do 2.7 potrzebuje troche mniej ale narazie niech sie wygrzewa :lol: Od wakacji do teraz trzmasz go na takim napięciu? Wiedzę, że swojego sempka muszę troszke przycisnąć, bo od 3 miesięcy chodzi sobie na 2GHz przy 1,1v i temp max 35* na boxie@7v ;) Tylko jaki sens ma puszczanie go na 2,6GHz jeśli tylko buszuję po necie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Od wakacji do teraz trzmasz go na takim napięciu? Wiedzę, że swojego sempka muszę troszke przycisnąć, bo od 3 miesięcy chodzi sobie na 2GHz przy 1,1v i temp max 35* na boxie@7v ;) Tylko jaki sens ma puszczanie go na 2,6GHz jeśli tylko buszuję po necie... Tajest, kupiłem go chyba w sierpniu i od tej pory chodzi na 1.6v. Po prostu nie chce mi sie zjedzac z napieciami i sprawdzac caly dzien ktore jest na 100% stabilne [; Ba, ostatnio nawet nie chce mi sie porzadnie sprawdzic max @ , nie mowiac juz o oc grafy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Od wakacji do teraz trzmasz go na takim napięciu? Wiedzę, że swojego sempka muszę troszke przycisnąć, bo od 3 miesięcy chodzi sobie na 2GHz przy 1,1v i temp max 35* na boxie@7v icon_wink2.gif Tylko jaki sens ma puszczanie go na 2,6GHz jeśli tylko buszuję po necie... popieram dzisiaj dostalem plytke pod 939 i juz jade na 1,2 V 1800 mhz. SP2004 leci juz godzine i puszcze na cala noc nie wysypie sie to zmiejsze jeszcze napiecie ... nie gram ani nic wiec nie potrzebuje wiecej ... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 (edytowane) Jak to po co :P komu by sie chcialo kompa wylaczac by zmienic taktowanie czy tez napiecie ;) by moc sobie w cos pograc ;] tak pozatym jest juz dosc chlodno wiec komp pokoj dogrzewa, zazwyczaj chodzi 24h/5 wtygodniu :) musze jeszcze potestowac na wyzszych napieciach jak sie bedzie spisywal ;] Edytowane 23 Listopada 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Semrpon=Athlon z obciętym cache czyli nie oplaca sie inwestowac w athlona bo mam semprona ktory kreci sie do 2.2GHz przy 1.2V, natomiast robi 2.4GHz przy 1.3V, do athlona musialbym dolozyc ok 100zl tylko nie wiem czy warto i co na tym zyskam oprocz cache ? i drugie pytanie to ile pobiera energi taki 2.2GHz sempron ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...