Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Popraw obrazek bo coś nie działa, i zrobił byś fotkę od góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Mówisz i masz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Moj zamiast china ma malysia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 To chyba wyjątki z tego roku są z Chin, mój z 2005 jest Malezja. Jak sie kręcą te Chińskie podróbki?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 To chyba wyjątki z tego roku są z Chin, mój z 2005 jest Malezja. Jak sie kręcą te Chińskie podróbki?? :P A nie prawda :) Jak się bawiłem w selekcję to sporo athlonow na początku 2k6 i pod koniec 2k5 się trafiało z Chin. OC raczej takie same jak tych z Malezji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 To chyba wyjątki z tego roku są z Chin, mój z 2005 jest Malezja. Jak sie kręcą te Chińskie podróbki?? :P Moja kreci sie w miare dobrze, narazie 2800@1,55V Technologia ta sama tylko miejscem produkcji sie roznia. A jak ze sprowadzaniem krzemu to niewiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 A ja mam nieco inne pytanie Skalpowal juz ktos swojego Sempa na AM2 ? i czy wyglada to tak samo jak z 754 i 939 ? (czyli polaczenie rdzen blacha - na bialym glucie ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 w chinach to one tylko sa skladane do kupy a rdzen jest pewno robiony w niemczech lub w usa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Mordowałem trochę dziś mojego sempa i cholera do jakiejś zabawy blokuje mnie płyta. Htt na poziomie 350 nie potrafi utrzymać stabilnie. Szkoda, że nie mam DFI i WC bo wówczas wykręciłbym jakiś dobry wyniczek ;) Edytowane 3 Stycznia 2007 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Mordowałem trochę dziś mojego sempa i cholera do jakiejś zabawy blokuje mnie płyta. Htt na poziomie 350 nie potrafi utrzymać stabilnie. Szkoda, że nie mam DFI i WC bo wówczas wykręciłbym jakiś dobry wyniczek ;) Jakie napięcie, temperatury i chłodzenie? Edytowane 3 Stycznia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Jakie napięcie, temperatury i chłodzenie? Napięcie najpierw max na mojej płycie czyli 1,7v a później 1,6v bo to nic nie dawało. Temp nie dochodziły nawet do 45* na boxie bo nie miał się kiedy zagrzać-po minucie potrafiło wywalić sp2004. Nie chce mi się bawić w max htt mojej płyty spoko 350 to dla niej za dużo... Płyta ma niebieskiego zalmana na nf3 chłodzonego dodatkowo 80x80@7v z AS5. Podniesienie napięcia dla chipsetu nic nie dało :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 jedzie ktos na 1,7V ?? bo ja mam ochote tylko nie wiem czy to bezpieczne:) proc jest caly czas obciazony w 100% chlodzenie to wc ?? procek ma zdjetego ihsa ?? myslicie ze mozna ?? ponawiam pytanie: co powiecie na 1.7V na codzień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Na jakim chłodzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 AC Freezer 64 Pro jakie tempy będą wg Ciebie zabójcze na dłuższą metę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 jakie tempy będą wg Ciebie zabójcze na dłuższą metę?Powyżej 50 może być już niebezpiecznie, chociaż w temacie jakiś sempik dobił do 100*C i żyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 IMO im większe napięcie tym mniejsza temperatura maxymalna, jeśli miałbyś wodne i ściągniętą czapkę mógłbyś mieć 1.7V 24/7 ale na AC to przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Mysle ze 1.7 na AC to glupota. Na freezerze temperatury czesta beda przekracac 70stopni w stresie wiec za przyjemnie nie bedzie. Skad wiem?;] Bo u mnie temp potrafi nieraz skoczyc do 60stopni i komp sie wylacza [tak ustawilem sobie w biosie of kors :P]. Bajdełej robaczki, powiedcie mi jaki jest najsprawniejszy programik do testowania procka?;] Bo prime to troche za dlugo, wolalbym cos krotszego :P S&M? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 S&M IMO najlepsiejszy Ja używam S&M kilka pętli a jak przejdzie to włączam BOINC'a który jest niesamowitym testem stabilności ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 kurcze.. czegos tu nie rozumiem. dla mnie uszkodzenia spowodowane zbyt wysoką temp to jedno, a zbyt wysokim napięciem to drugie. dotąd miałem Athlona 1800+@10x210*1.525 (prime stable) i w stresie dobijal z temperaturą do ~65 st i nic się złego nie działo. pracował tak dwa lata i ma się świetnie do dziś. oczywiście nowe procki - nowe technologie ale.. w biosie płyty mam odcięcie zasilania po przekroczeniu 85 st więc (?) mnie się wydaje że zakres roboczych temp jest zbliżony i trzymanie się poniżej 50 to przesada ..ale może się mylę :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Anie porównuj temperatur dla rocka w procesie 0.13 i 0.09 bo to dość zasadnicza różnica, moim zdaniem na sempku nie warto przekraczać 55*C, pozatym i tak wtedy będzie niestabilny na 90% ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Anie porównuj temperatur dla rocka w procesie 0.13 i 0.09 bo to dość zasadnicza różnica, moim zdaniem na sempku nie warto przekraczać 55*C, pozatym i tak wtedy będzie niestabilny na 90% ;] mam 57 st przy 1.68~1.7 (narazie otwarta buda) na 8*345 i od 4h SP2004 nie wyrzucił błędu :) będę ją zamykał więc temp skoczy pewnie ok 5 st - zobaczymy ..moze uda mi sie jeszcze obnizyc napiecie ale nie sądzę aby temperatura znacząco spadła (proc wstaje nawet na 365 a Windows na 363 ale nawet przy 1.75 od 350 sypie bledami w SP2004). btw. piękny masz wynik na tym 2600+ - długo go wybierałeś? Edytowane 13 Stycznia 2007 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 btw. piękny masz wynik na tym 2600+Thx, ale jeszcze do poprawienia, na dzień dzisiejszy na tych taktach bym jakieś 20-25s mniej miał w pi16 ale niestety zimy ani widu ani slychu... Proc też jeszcze może więcej by poszedł, al memki nie chciały a zimno mi wtedy było już :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 w sumie ja bym ryzykowal hehe przy tych cenach sempow? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smagal jr. Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 witajcie, chce sobie kupic sempka 3000 na 939 i potrzebuje jakiejs taniej mobo do krecenia :) mozecie mi jakies polecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 asrock dual sata... szukajcie a znajdziecie jak mawia biblia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smagal jr. Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 1. jestem ateista :P 2. przydroga troche ta plyta - za ta cene kupie dfi lan party 3. gigabyte k8nsc ujdzie w tloku? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Gigasyfa omijaj, kup dfi lama party lub ewentualnie asiusia :P Ale to raczej ni o tym temat ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) To tak na rozruszanie tematu: Czym chłodzicie swoje sempy i jakie macie temperatury? P.S: Jutro bench :lol: Edytowane 22 Stycznia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 NXC80Cu i na 1,6k rpm(min) mam max 32* na 2.4ghz na 1.375 chyba ze kurzem sie zabije po 3 miechach to ma 48* :P jutro czyszczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) To tak na rozruszanie tematu: Czym chłodzicie swoje sempy i jakie macie temperatury? P.S: Jutro bench :lol: Box 2800 MHz 1,5V; stress 48 idlee 23-29 Odczyty z SG. Edytowane 23 Stycznia 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...