ath Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Hmm a gdzie jest w ogole ten parametr Trfc, bo w systools jakos nie widze ? :] No i na ile sugerujesz ustawic dla 2x1gb 2 stronnych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Dla 2x1gb powinno byc 127 ns, ewentualnie można o oczko wyżej. Ja tam widze w systool i biosie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 No fakt, spalem wtedy chyba. :] Mam wlasnie na 127 dla 2ch bankow, sprawdze kolejne, wyzsze ustawienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 No fakt, spalem wtedy chyba. :] Mam wlasnie na 127 dla 2ch bankow, sprawdze kolejne, wyzsze ustawienie. Tez mam 127 a wyzsze nic nie dają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Faktycznie, nic nie pomaga, zjechalem z timingami na max i to samo. Leborg, co smieszne mi stabilnie tez dziala na 2750, przechodzi spi a na 2800 od razu zonk. :] Sprawdzales swoja sztuke max na def. v (na jednej kosci) ? Cos pisales kiedys o 2,8ghz, wiec jesli to ta wartosc to w sumie miedzy 2750 (2kosci) a 2800 (1kosc) nie ma duze roznicy. Co do zmiany na x2, to ja poczekam na cos z x2 0,45m, obecnie w 3d z 2ch rdzeni pozytek zerowy a z grafika, ani bardziej wymagajacymi narzedziami nie pracuje, wiec sempik mi spokojnie styka. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Witam, Wziołem sie za oc semprona. Dzielnik pamieci dałem na 2:1 i zaczalem podnosic fsb i powyżej około 328 proc włacza sie jako defaultowy 1600 + moze kilkanascie mhz wiecej. HTT ma ustawione na 2x a dzielnik jeszcze chyab nizej:/ Narazie mam stabilne 2609 czyli fsb 326.Ktoś wie dlaczego wszystko sie przestawia od nowa?Nie moge przez to krecic dalej :/ A proc nawet sie nie poci bo ma 41C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Bo gigasyfa nie zbotujesz powyzej 327, dalej musisz krecic clockgenem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Bo gigasyfa nie zbotujesz powyzej 327, dalej musisz krecic clockgenem. Ano tak.Czytalem o tym nieciekawym fakcie,ale zapomnialem :) No dzieki,to jedziemy dalej Clockgenem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Bawie sie teraz cnq, chce dobrac jakies optymalne nastawy. :] Teraz procek sobie lata w windzie 800mhz - 1v, w sumie moge ustawic nawet 0,55v, ale czytalem gdzies, ze uklad (bramki logoczne, czy cos w ten desen) moze poprawnie dzialac dopiero w granicach 0,8v, czy jakos tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 czy sie orientuje ktos czy sempron 3000+ pod AM2 czyli 8x200 ma Cool and Quiet ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Nie, nie ma. Dopiero 3200+ ma cnq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 czy sie orientuje ktos czy sempron 3000+ pod AM2 czyli 8x200 ma Cool and Quiet ? Nie ma na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek lucek Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Mam pytanko do posiadaczy Sempa na AM2. Czy kontroler pamieci jest jaki cienki czy ja mam coś z płytą. Mam pamięć A-data 800 Mhz i kiedy odpalam wszystko na def (ram w biosie ustawiony na 800 Mhz) to za chiny nie chce mi pamięć działać na 800 Mhz. W Cpu-z jest procek 1600 czyli standardowo a pamięć na 324 czyli 648 ? Jakiś zonk ? Dopiero kiedy daje HTT 300 to proc leci na 2400 a ram ponad 900...Proszę o pomoc Edytowane 11 Maja 2007 przez dziadek lucek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Musi miec, wszystko powyzej 3000+ ma c&q Tak bylo za czasow 754/939, teraz tak jak mowia koledzy od 32+, dlatego taki kupilem. :P Poza tym troche sie pozmienialy oznaczenia 2800+ 1,6ghz l2 128; 3000+ 1,6ghz 256 l2; 3200+ 1,8ghz 128 l2; 3400+ 1,8ghz 256 l2 itd. Mam pytanko do posiadaczy Sempa na AM2. Czy kontroler pamieci jest jaki cienki czy ja mam coś z płytą. Mam pamięć A-data 800 Mhz i kiedy odpalam wszystko na def (ram w biosie ustawiony na 800 Mhz) to za chiny nie chce mi pamięć działać na 800 Mhz. W Cpu-z jest procek 1600 czyli standardowo a pamięć na 324 czyli 648 ? Jakiś zonk ? Dopiero kiedy daje HTT 300 to proc leci na 2400 a ram ponad 900...Proszę o pomoc 324 ? To jakbys dal dzielnik 5 a potrzeba 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Nie ma na 100%no dziwne bo dzwoniłem przed chwila do AMD i ich pracownik zapewnial mnie ze ten model pod AM2 ma c'n'q (mowa tu oczywiscie o Sempronie 3000+ AM2) Edytowane 11 Maja 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 no dziwne bo dzwoniłem przed chwila do AMD i ich pracownik zapewnial mnie ze ten model pod AM2 ma c'n'q (mowa tu oczywiscie o Sempronie 3000+ AM2) Podesłać Ci tego sempa? Nie ma i koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Podesłać Ci tego sempa? Nie ma i koniec.no dobra, ale skad taki wniosek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 no dobra, ale skad taki wniosek ?Stad ze mamy ten procesor? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) no az 2 raz zadzwonilem z upewnieniem sie i inny konsultant AMD potwierdzil ze ten procesor ma C&Q <_< Edytowane 11 Maja 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 no az 2 raz zadzwonilem z upewnieniem sie i inny konsultant AMD potwierdzil ze ten procesor ma C&Q <_< Gdyby ten procesor posiadał c'n'q, to posiadalby odblokowany mnoznik w dol, a takiej opcji brak. Nie od wczoraj wiadomo, ze wiedze tych konsultantow mozna o kant [gluteus maximus] rozbic <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 no az 2 raz zadzwonilem z upewnieniem sie i inny konsultant AMD potwierdzil ze ten procesor ma C&Q <_< Widocznie nie powinien pracowac tam, gdzie pracuje. :] Btw skonczylem testy, moj semp 2,4ghz - 1,2v stabilnie, gry, benche itp. :] Jak sie winda odpala to auto ustawia sie 1,2ghz - 1,0v, do mniej wymagajacych gier 2,4ghz - 1,2v a cos extra to 2,75ghz - 1,4v. :] Wszystko ustawione w RM Clock jako profile. Ramy ustawione na stale (co profil to zmienia sie dzielnik mem) na 300mhz cl3. Cnq syci odwlok. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 a cos extra to 2,75ghz - 1,4v. :] Nice :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) @kretfr odnosnie posta nr 777 to faktycznie takie info miales na pudełku ? Edytowane 11 Maja 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) @kretfr odnosnie posta nr 777 to faktycznie takie info miales na pudełku ? Tak. "Cool'n'Quiet technology can help minimize heat and noise for a better working and playing environment" EDIT: Właśnie dzwoniłem do konsultanta i najwidoczniej dobrze trafiłem. Dowiedziałem się, że procesory na socket 754 (o 939 zapomniał :wink: ) posiadają cnq od 1600MHz, a procesory AM2 od 1800MHz (co zaargumentował wydajniejszym kontrolerem pamięci). Zależy na kogo się trafi :wink: Edytowane 11 Maja 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Tak. "Cool'n'Quiet technology can help minimize heat and noise for a better working and playing environment" moge prosic o fotke jesli to mozliwe ? nie to ze ci nie ufam ale do innych celow mi sie ona przyda :) ps- telefoniren juz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 moge prosic o fotke jesli to mozliwe ? nie to ze ci nie ufam ale do innych celow mi sie ona przyda :) ps- telefoniren juz ? Czytaj post nad Tobą. Fotke wrzuce za jakieś 15 min :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 oki, czekam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) moge prosic o fotke jesli to mozliwe ? nie to ze ci nie ufam ale do innych celow mi sie ona przyda :) ps- telefoniren juz ? Moj S3000+ nie ma takiego napisu; tutaj moje pudełko: 2606867[/snapback] Mam pytanko do posiadaczy Sempa na AM2. Czy kontroler pamieci jest jaki cienki czy ja mam coś z płytą. Mam pamięć A-data 800 Mhz i kiedy odpalam wszystko na def (ram w biosie ustawiony na 800 Mhz) to za chiny nie chce mi pamięć działać na 800 Mhz. W Cpu-z jest procek 1600 czyli standardowo a pamięć na 324 czyli 648 ? Jakiś zonk ? Dopiero kiedy daje HTT 300 to proc leci na 2400 a ram ponad 900...Proszę o pomoc j/w już podlinkowali ci odpowiednią tabelke, przy procku z mnoznikiem 8 dzielnik 800 działa jak 677 przynajmnije u mnie :? U mnie nie ma problemów z 4gb ramu i ~940 MHz :P (HTT ponad 350 i HT Link 1400+) Edytowane 11 Maja 2007 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Uwaga! Duży rozmiar zdjęć. Sempron Athlon i Sempron Athlon I mały zonk od amd (Athlon 64 3800+) :lol: Edytowane 11 Maja 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 @kretfr jak nic bym go do reklamacji słał ze masz jakis oszukany ze nie dziala ci c'n'q i na dodatek jakis wolniejszy niz 2,4ghz jest :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...