Skocz do zawartości
romek

AMD Sempron 64 - Kompendium

Rekomendowane odpowiedzi

No fakt, spalem wtedy chyba. :]

Mam wlasnie na 127 dla 2ch bankow, sprawdze kolejne, wyzsze ustawienie.

Tez mam 127 a wyzsze nic nie dają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, nic nie pomaga, zjechalem z timingami na max i to samo.

Leborg, co smieszne mi stabilnie tez dziala na 2750, przechodzi spi a na 2800 od razu zonk. :]

Sprawdzales swoja sztuke max na def. v (na jednej kosci) ? Cos pisales kiedys o 2,8ghz, wiec jesli to ta wartosc to w sumie miedzy 2750 (2kosci) a 2800 (1kosc) nie ma duze roznicy.

Co do zmiany na x2, to ja poczekam na cos z x2 0,45m, obecnie w 3d z 2ch rdzeni pozytek zerowy a z grafika, ani bardziej wymagajacymi narzedziami nie pracuje, wiec sempik mi spokojnie styka. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Wziołem sie za oc semprona. Dzielnik pamieci dałem na 2:1 i zaczalem podnosic fsb i powyżej około 328 proc włacza sie jako defaultowy 1600 + moze kilkanascie mhz wiecej. HTT ma ustawione na 2x a dzielnik jeszcze chyab nizej:/

Narazie mam stabilne 2609 czyli fsb 326.Ktoś wie dlaczego wszystko sie przestawia od nowa?Nie moge przez to krecic dalej :/ A proc nawet sie nie poci bo ma 41C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawie sie teraz cnq, chce dobrac jakies optymalne nastawy. :]

Teraz procek sobie lata w windzie 800mhz - 1v, w sumie moge ustawic nawet 0,55v, ale czytalem gdzies, ze uklad (bramki logoczne, czy cos w ten desen) moze poprawnie dzialac dopiero w granicach 0,8v, czy jakos tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko do posiadaczy Sempa na AM2. Czy kontroler pamieci jest jaki cienki czy ja mam coś z płytą. Mam pamięć A-data 800 Mhz i kiedy odpalam wszystko na def (ram w biosie ustawiony na 800 Mhz) to za chiny nie chce mi pamięć działać na 800 Mhz. W Cpu-z jest procek 1600 czyli standardowo a pamięć na 324 czyli 648 ? Jakiś zonk ? Dopiero kiedy daje HTT 300 to proc leci na 2400 a ram ponad 900...Proszę o pomoc

Edytowane przez dziadek lucek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi miec, wszystko powyzej 3000+ ma c&q

Tak bylo za czasow 754/939, teraz tak jak mowia koledzy od 32+, dlatego taki kupilem. :P

Poza tym troche sie pozmienialy oznaczenia 2800+ 1,6ghz l2 128; 3000+ 1,6ghz 256 l2; 3200+ 1,8ghz 128 l2; 3400+ 1,8ghz 256 l2 itd.

Mam pytanko do posiadaczy Sempa na AM2. Czy kontroler pamieci jest jaki cienki czy ja mam coś z płytą. Mam pamięć A-data 800 Mhz i kiedy odpalam wszystko na def (ram w biosie ustawiony na 800 Mhz) to za chiny nie chce mi pamięć działać na 800 Mhz. W Cpu-z jest procek 1600 czyli standardowo a pamięć na 324 czyli 648 ? Jakiś zonk ? Dopiero kiedy daje HTT 300 to proc leci na 2400 a ram ponad 900...Proszę o pomoc

324 ? To jakbys dal dzielnik 5 a potrzeba 4.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma na 100%

no dziwne bo dzwoniłem przed chwila do AMD i ich pracownik zapewnial mnie ze ten model pod AM2 ma c'n'q (mowa tu oczywiscie o Sempronie 3000+ AM2) Edytowane przez meeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no az 2 raz zadzwonilem z upewnieniem sie i inny konsultant AMD potwierdzil ze ten procesor ma C&Q <_<

Gdyby ten procesor posiadał c'n'q, to posiadalby odblokowany mnoznik w dol, a takiej opcji brak.

Nie od wczoraj wiadomo, ze wiedze tych konsultantow mozna o kant [gluteus maximus] rozbic <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no az 2 raz zadzwonilem z upewnieniem sie i inny konsultant AMD potwierdzil ze ten procesor ma C&Q <_<

Widocznie nie powinien pracowac tam, gdzie pracuje. :]

Btw skonczylem testy, moj semp 2,4ghz - 1,2v stabilnie, gry, benche itp. :]

Jak sie winda odpala to auto ustawia sie 1,2ghz - 1,0v, do mniej wymagajacych gier 2,4ghz - 1,2v a cos extra to 2,75ghz - 1,4v. :] Wszystko ustawione w RM Clock jako profile. Ramy ustawione na stale (co profil to zmienia sie dzielnik mem) na 300mhz cl3.

Cnq syci odwlok. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kretfr odnosnie posta nr 777 to faktycznie takie info miales na pudełku ?

Tak.

"Cool'n'Quiet technology can help minimize heat and noise for a better working and playing environment"

EDIT:

Właśnie dzwoniłem do konsultanta i najwidoczniej dobrze trafiłem. Dowiedziałem się, że procesory na socket 754 (o 939 zapomniał :wink: ) posiadają cnq od 1600MHz, a procesory AM2 od 1800MHz (co zaargumentował wydajniejszym kontrolerem pamięci).

Zależy na kogo się trafi :wink:

Edytowane przez kretfr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak.

"Cool'n'Quiet technology can help minimize heat and noise for a better working and playing environment"

moge prosic o fotke jesli to mozliwe ?

nie to ze ci nie ufam ale do innych celow mi sie ona przyda :)

ps- telefoniren juz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge prosic o fotke jesli to mozliwe ?

nie to ze ci nie ufam ale do innych celow mi sie ona przyda :)

ps- telefoniren juz ?

Moj S3000+ nie ma takiego napisu; tutaj moje pudełko:

2606867[/snapback]

j/w już podlinkowali ci odpowiednią tabelke, przy procku z mnoznikiem 8 dzielnik 800 działa jak 677 przynajmnije u mnie :?

U mnie nie ma problemów z 4gb ramu i ~940 MHz :P (HTT ponad 350 i HT Link 1400+)

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi