Je m appelle Ferdinand Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 @kretfr jak nic bym go do reklamacji słał ze masz jakis oszukany ze nie dziala ci c'n'q i na dodatek jakis wolniejszy niz 2,4ghz jest :lol: Zdjęcia zostały podpisane :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Dla 2x1gb powinno byc 127 ns, ewentualnie można o oczko wyżej.Miales racje, zmienilem sloty, ustawilem ten o oczko wyzej i narazie smiga. Btw czy zmiana tego parametru na 190ns nie spowoduje jakiegos znacznego spadku wydajnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Btw czy zmiana tego parametru na 190ns nie spowoduje jakiegos znacznego spadku wydajnosci? U siebie czegos takiego nie stwierdzilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Miales racje, zmienilem sloty, ustawilem ten o oczko wyzej i narazie smiga. Btw czy zmiana tego parametru na 190ns nie spowoduje jakiegos znacznego spadku wydajnosci? Co smiga, 2,8ghz stabilnie na 2ch kosciach ? :] A sloty z 2ch pierwszych na 2 ostatnie zmieniles ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 U siebie czegos takiego nie stwierdzilem.Dzieki wielkie, widac ze sie znasz na fachu ;> Co smiga, 2,8ghz stabilnie na 2ch kosciach ? :] A sloty z 2ch pierwszych na 2 ostatnie zmieniles ? Na razie 2.8, ale co bedzie dalej.....;]]] Nie. Zamienilem kostki miejscami :lol: Obie caly czas w 2ch pierwszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 Dzieki wielkie, widac ze sie znasz na fachu ;> Na razie 2.8, ale co bedzie dalej.....;]]] Nie. Zamienilem kostki miejscami :lol: Obie caly czas w 2ch pierwszych. Mi przy 2,8ghz spi wywala zawsze w tym samym momencie, przy 10 loopie (spi 1mb), wiec dziwna sprawa. Tez mam po 127 w slotach, sprawdze na wiekszej wartosci. :] Kosci nie chce mi sie zmieniac w slotach, za duzo roboty. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Znam ten bol...Tą drugą kostke 1gb wkladałem do kompa chyba z dwa dni ;] Bajdełej 2850 na 1.4v :lol: Niestety przy 2.9 już niebieski ekran sie pojawił podczas S&M. Teraz tylko musze dojsc czy to przez za male napiecie, czy przez za ostre timingi i jedziemy dalej ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Znam ten bol...Tą drugą kostke 1gb wkladałem do kompa chyba z dwa dni ;] Bajdełej 2850 na 1.4v :lol: Niestety przy 2.9 już niebieski ekran sie pojawił podczas S&M. Teraz tylko musze dojsc czy to przez za male napiecie, czy przez za ostre timingi i jedziemy dalej ;> Hmm ja dalem nawet 1,45 i tak samo na 2,8ghz zdycha... moze zamienic jednak te kosci w bankach. :D leborg i jak tam o/c ? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 @leborg to masz chyba najlepszego Sempa AM2 na forum :) 3000 MHz masz jak najbardziej w zasięgu ręki; moj "S" chodzil 24/7 przy 1,6V na Freezerze wiec masz z "V" jeszcze sporo zapasu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 I jak tam leborg ? Fajny ten twój semp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Znam ten bol...Tą drugą kostke 1gb wkladałem do kompa chyba z dwa dni ;] Bajdełej 2850 na 1.4v :lol: Niestety przy 2.9 już niebieski ekran sie pojawił podczas S&M. Teraz tylko musze dojsc czy to przez za male napiecie, czy przez za ostre timingi i jedziemy dalej ;> Normalnie lepiej niz Brisbane ;) gópi to ma szczęscie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Normalnie lepiej niz Brisbane ;) gópi to ma szczęscie :P No tylko bri ma 1,3v. :] Btw zmienilem pamieci w bankach, zmniejszylem timingi i to samo. Moze moj proc ma taka sciane, ze na 2,75ghz chodzi na def. v a 2,8ghz nie moze osiagnac nawet na 1,45v. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 @leborg to masz chyba najlepszego Sempa AM2 na forum :) 3000 MHz masz jak najbardziej w zasięgu ręki; moj "S" chodzil 24/7 przy 1,6V na Freezerze wiec masz z "V" jeszcze sporo zapasu :) Celuje wlasnie w te 3ghz, wtedy wymiana na X2 nie bedzie juz dla mnie takim priorytetem ;> Co do napiecia to nei mam zamiaru przesadzac, gdyz ostatnio zaczelem cenic cisze...:) Wiec rekord jakis mam nadzieje stuknac, ale 24/7 ma byc przede wszystkim cicho ;> Komp chodzi nadal na 2850mhz, w grach i benchmarkach problemow nie bylo. Orthos przez noc przechodzil. Ciag dalszy oc kiedy znajde czas ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) No dobra, to zaczynam się bawić, oczywiście póki co to nic wspólnego ze stabilnością nie ma :P dopiero zaczynam obadowywywać 2870MHz/1.55V(bios)/Pi1M leborgowemu niestety to ten proc raczej nie dorasta :P Edytowane 14 Maja 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Ty masz zawsze takie fajne czasy... :) ja przy takich MHz i timingach nie mogłem zejść poniżej 31 <_< Moje najlepsze SPi 1 mb -> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 hary a ile idzie na def. v ? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) hary a ile idzie na def. v ? :]A nie wiem :lol: może sprawdze kiedyś :P ale szybciej sprawdze ile idzie na 1.2V full stable jak def :P Jak narazie nie reaguje na V, ale to dopiero pare minut zabawy, nawet memków pozadnie nie ustawilem bo musze sie troszke podszkolic z ddr2 :P Edytowane 14 Maja 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ja i mój zajebisty pech :[ Podczas testów padła mi zasiłka ( topower 420 P6) Padła to troche złe określenie sqwiel strzelił jak z magnuma :]. Zasilacz bym odżałował ale wziął ze soba sempa ;[ Kuwa a wtedy własnie zacząłem się bawić i byłem optymistycznie nastawiony to robienia all benchów :[ Semp juz chyba po gwarancji, a zresztą jest bez czapki. Jakbym nawet chciał ihs'a założyć to i tak nie wiem czy mi by przyjeli bo jest wypolerowany na lustro... Do tego nie moge nawet znaleźć gwary do niego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ugh, jak pech to pech :-/ Ja stestowałem 1.225V na moim nowym nabytku, 2200MHz narazie robi, musze jeszcze tylko kupić ninje revB, nie ma ktoś tanio na pych? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Ugh, jak pech to pech :-/ Ja stestowałem 1.225V na moim nowym nabytku, 2200MHz narazie robi, musze jeszcze tylko kupić ninje revB, nie ma ktoś tanio na pych? :P 2,2ghz - 1,2v to moj stary semp 26+ robil (ogolnie padaka), obecny robi 2,4ghz - 1,2v, na pewno Twoj potrafi wiecej na tym v. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 moju stary semp tez tyle robil a az taka padaka to on nie był :P narazie wczoraj tylko memki badalem i na nocke blenda walnalem na 2.2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) moju stary semp tez tyle robil a az taka padaka to on nie był :P narazie wczoraj tylko memki badalem i na nocke blenda walnalem na 2.2. No faktycznie, przy obecnych sempach na 754, ktore robia na 1,5v z ledwoscia 2,4ghz to nasze byly jak selekty. :] No, ale fakt faktem, ze sempy na am2 statystycznie o wiele lepiej sie podkrecaja niz te 754/939, w sumie ten sam proces produkcji (0,90nm) a jednak lepsiejsze. :] Ale i tak nic nie przebije SD, ktore na def. v robia 3ghz (nawet brisbane wymieka). Btw 2,7ghz - 1,375v, SP2004 na razie leci ~20' , wczesniej spi16mb na rozgrzewke bylo. :] --- Hmm SP2004 cos dziwne pokazuje takty proca, winda mi startuje 300x4, czyli 1200mhz, a rm clock podkrecam sobie do 300x9, czyli 2700mhz. Przy takim stanie odpala SP i pokazuje 1200mhz... :] Spi16mb wynik normalny (czyli jak na 2,7ghz), podczas SP proc grzeje sie tez adekwatnie do taktowan, tylko program pokazuje def. taktowania zamiast obecnych, paciemu ? ;] Edytowane 15 Maja 2007 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 No, ale fakt faktem, ze sempy na am2 statystycznie o wiele lepiej sie podkrecaja niz te 754/939, w sumie ten sam proces produkcji (0,90nm) a jednak lepsiejsze. :]Ja trafiłem takiego słabiutkiego jakiegoś widzocznie, 2300MHz@1.25V nie ma zamiaru załadować windowsa ;] 2840MHz@1.6V (1.63V z miernika) nie chce pi16 przeliczyc do konca. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 2914@1.45v i jak narazie orthos leci...;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 szczesciarz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 szczesciarz icon_razz.gifPupowłaz i lizodup, oczywiście grópl :lol: [; Trafić takiego procka to trzeba mieć szczęście albo długo szukać w sklepie :P Gratki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Kiedy go kupywalem to sprzedawca zyczyl mi szczescia w losowaniu lotto (ale wtedy kumulacja byla :D). Szóstki nie trafilem, ale procka dostalem okiej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) Ugh, jak pech to pech :-/No szczególnie że miałem plan zejśc poniżej 25sec w 1m i prawie się udało. Z resztą dziwna sprawa, testowałęm sobie x2 na 1.7v i memki na 3,5v. potem wyjąłem x2'ke i włożyłem sempa, włączyłem kompa i buch. Na początku nawet nie wiedziałem o co kaman, dopiero jak zobaczyłem że płyta nie świeci zacząłem wąchać zasilacz i poczułem smrodek ;[ Chyba też się pobawię Am2, jaką płyte polecacie pod ten socket, musi być wmiare tania i podawać stosunkowo spore v ;] Sempa mam za 100zeta w sklepie na miejscu w którym kupowałem tego na 939 :] Edytowane 15 Maja 2007 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 No szczególnie że miałem plan zejśc poniżej 25sec w 1m i prawie się udało. Z resztą dziwna sprawa, testowałęm sobie x2 na 1.7v i memki na 3,5v. potem wyjąłem x2'ke i włożyłem sempa, włączyłem kompa i buch. Na początku nawet nie wiedziałem o co kaman, dopiero jak zobaczyłem że płyta nie świeci zacząłem wąchać zasilacz i poczułem smrodek ;[ Chyba też się pobawię Am2, jaką płyte polecacie pod ten socket, musi być wmiare tania i podawać stosunkowo spore v ;] Sempa mam za 100zeta w sklepie na miejscu w którym kupowałem tego na 939 :] Pewnie DFI (sa za 300-350zl). :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Pewnie ze abit kn9 :P Niestety orthos sie sypnal. Nie mam czasu kombinowac, nei wiem czy to wina zle dobranych timingow, czy za slabego napiecia. Moze jutro cos stworze;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...