MrVonFetysz Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Na 2280Mhz procka 8x285 ht 855 pamieci chodza na 456 :D bez bledow.Mem testy super pi i 3dmarki chodza(super pi 16m w 16,44).Ale jak wlanczam komputer to nie idzie chodzi tylko na szynie 255mhz wyzej nie startuje chociaz nie ma zadnych bledow :(.Teraz testuje 2033Mhz 8x254 Ht 762. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 witajcie Zdaje sie ze pojawily sie nowe , dlugo wyczekiwane Semprony 64 na jadrze Venice na S939 . Krecil ktos ? :D pozdro piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 na jadrez venice uuu to bedzie super sprawa sempki beda sie krecily jescze lepiej niz dotychczas, intel wymieka normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 taaaa tylko to rev e6- zaróno venice jak i sempy maja częśto problemy 2.5 ghz zrobić.... słowem dolina :cry: Trzeba poczekać na e7 moze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 trzeba byc dobrej mysli:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 chcecie testow www.pcprojekt.pl kup ktos daj recenzje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Ile można dać maksymalnie vcore na semprona64 2800+ ? Bo nie moge stabilnie dobić do 2,4GHz nie wiem czemu Pamięci do o/c mam całkiem dobre, płytka może nie super ale htt300 to powinna wytrzymac ale nie moge tego procka puścić na te htt300 uruchamia sie ale ramki zaczynają wariować tzn. wywalają błędy w gold memory i w różnych benchamrkach. Zwiększyłem napięcie na ram na 2.85V i to samo....ma ktoś jakieś pomysły ? A i co myślicie o mojej zasiłce ? Czy nie jest za słaba ? Niby jak mierze miernikiem to napięcia są b.dobre htt ustaw 4x nie 3x jak na nf3 via woli 4x miec i powinno chodzic spoko tylko ma jeden minus ze gryzie sie z radkami:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 hmmm mnoznik szyny HTx4 i szyna 300 czy to nie za duzo ?? wychodzi 1200MHz ze standardowych 800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Jakie macie MaxTCase? ;) Mój Sempik ma aż 69 :-P Dla niewtajemniczonych: MaxTCase sprawdza sie programem A64 MaxTemp :) 1711582[/snapback] Mój też. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 j/w Dla leniwych link do programiku http://www.thecoolest.zerobrains.com/Hidde.../A64MaxTemp.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Processor: AMD Sempron 2500+ (Venice) CPU Speed: 2295.19 (327.88 x 7.0) Revision: DH8-E6 Maximum Case Temperature = 69C tak wogole o co chodzi z tym Max Case Remp. ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 maksymalna dopuszczalna temperatura pracy-podobno im wyższa tym lepiej sie procki kręcą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 to ze maksymalna domyslalem sie a ztym kreceniem sie to ciekawe ;) ale mam sempa na venice wiec raczej cienko to widze do tego zasilacz mnie ogranicza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Tez mam 69 *C :D max zanotowalem 41 na kreconym i boxowe chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 jak wszyscy :) Processor: AMD Sempron 2500+ (Venice) CPU Speed: 2280.97 (325.85 x 7.0) Revision: DH8-E6 Platform: Socket 754 Maximum Case Temperature = 69C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek stres Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) witam mam semprona 2600 s754. z jaka max temperaturą może pracowac ten procek ? miałem wcześniej semprona 2600 na socketA i pracował przy ponad 50 stopniach. jak jest z sempronami na s754 ? mój procek wstał i chodził na 2,7 GHZ lecz potrzebował 1,55 v i temperatura wynosi około 50 stopni. ustawiłem 325 x 8 czyli 2600 MHz i chciałbym żeby tak pracował ale temp w steresie podchodzi pod 50 stopni . czy może tak być ? Edytowane 29 Października 2005 przez człowiek stres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sims0nek Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Człowiek stres: Maxymalna temperatura dla Sempronów to 69 stopni ty masz raczej za duzo :/ Jakie masz chlodzenie ? Jaką paste ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek stres Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 chłodzenie mam pentagram qc-92cu więc całkiem dobry. pasta jakś za piataka. może ta wysoka temp ma związek z wentylacją budy. mam drugi wiatrak na obudowie który wyciąga powietzre. może przestawic go tak żeby wtłaczał powietrze do srodka. czy temp pod 50 stopni są naprawdę za wysokie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Tak, naprawde za wysokie. Otwórz obudowe i zobacz jaka bedzie temperatura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek stres Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) ten mój pentagram to mozna montowac na trzech platformach : socket a, s754 i 4... na socket a przykrywał cały rdzeń a teraz zakrywa tylko jakieś 50% powierzchni rdzenia w nowym sempie. Edytowane 29 Października 2005 przez człowiek stres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Rdzeń przykrywa cały, 50% to IHS'a przykrywa... Jak wygląda sprawa z otwarciem budy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek stres Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 ja otworzę to jest lepiej ale tylko o jakieś tzy stopnie. niestety musze mieć zamkniętą-nie mam miejsca w biurku. najdziwniejsze jest to że dałem teraz 8x300 i 1,42 vi temp w windzie 39. moze ma to związek z tym że włączyłem inteligentną pracę witraka na 40 stopni i teraz kręci mi tylko 1500rpm. jest to dosyć wygodne. jak wchodze w grę to zaczyna dopiero kręcić na 2600 rpm a tak jest cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulczas1985 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 No ja w tamtym tygodniu nabyłem Sepka 2800+ 64bit i nie kręci się juz tak cudownie jak inne:\ Na defaultowym napięciu (1,4) doszedlem na szynie do 230 (HTTx3), jak dam +7.5% VCore dochodze max do 275. Pożniej pewnie pomoże podniesie nie napięci na +10% ale narazie nie bede go katował. Teraz chodzi na 2100 MHz (8 x 263) 3400+ I żadnych blędów i problemów w stresie max 41*C na BoXie zredukowany do 2600obr/min Aha a rdzeń i rewizje mam taka: Nazwa kodowa Venice-256 S754 Seria DH-E6 U kogoś też już jest słabo z o/c na takim sempku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 No ja w tamtym tygodniu nabyłem Sepka 2800+ 64bit i nie kręci się juz tak cudownie jak inne:\ Na defaultowym napięciu (1,4) doszedlem na szynie do 230 (HTTx3), jak dam +7.5% VCore dochodze max do 275. Pożniej pewnie pomoże podniesie nie napięci na +10% ale narazie nie bede go katował. Teraz chodzi na 2100 MHz (8 x 263) 3400+ I żadnych blędów i problemów w stresie max 41*C na BoXie zredukowany do 2600obr/min Aha a rdzeń i rewizje mam taka: Nazwa kodowa Venice-256 S754 Seria DH-E6 U kogoś też już jest słabo z o/c na takim sempku ?? 1727621[/snapback] Zmartwiłeś mnie troche....na dniach chce kupic tez 2800+ i jak bedzie sie słabo kręcił to sie załamie :( podaj moze serie tego sempka, aby wiedziec czego sie wystrzegać...a własnie, moze wygrzewanie procka cos by pomogło?? Widze ze masz 2x256 elixirów...nie gryzą sie z nf3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulczas1985 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Z rana sciagne cooler i spisze serie. No a elixiry jak na razie nie gryza z nf3 ale moze to one sa winowajca takiego o/c (bo na poprzedniej płycie to wydajnością nie grzeszyły) zreszta jutro wkladam nowy ram chyba kupie twinmos'a 512 i zobacze jak wtedy bedzie z o/c. A co do wygrzewania to też mysle że pomoże. Zreszta teraz to juz totalna loteria co dostaniesz za egzemparz proca do O/C. No a a że to E6 to już chyba poczęści jest winopwajcą niższego podrecania.... :unsure: Edytowane 30 Października 2005 przez gulczas1985 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 uuju czaiłem sie przejście na 64 bitowego ale jak mam mieć gorzej niż te obecne 2.4-2.45 na 1.55v to żal kasy.... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulczas1985 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Czyli ogólnie mówiąc semprony 64bitowe tzn na Venice e6 kręcą się dużo słabiej??? mam racjie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Zaczyna się to samo co z Venice. :blink: Edytowane 30 Października 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 ja dostałem swojego w środe, proc z 32 tygodnia, oem zakupiony w apollo.pl i śmiga ładnie :) na razie 2.4GHz na 1,45V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 (edytowane) Mój marny Semp :P -> http://img383.imageshack.us/my.php?image=17554hm.png ...ale o/c + ponad 50% bez zmiany Vcore. Aktualnie moje mobo GB K8NSNXP jest w serwisie i w zastępstwie mam Asusa K8N ;/ wyżej mnie płyta blokuj na GB mam zamiar znacznie wyżej polecieć :P o/c bardzo jakoś mnie nie interesuje ale tak na oko to ten GB ile da rade ? Jak mam podpiętych wiele rzeczy do kompa to to powoduje większe nagrzewanie się elementów mobo = mniejsze o/c ?? Edytowane 30 Października 2005 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...