Skocz do zawartości
romek

AMD Sempron 64 - Kompendium

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do tych co maja semprona na s939 czy macie magistrale ustawiona na 1600mhz czy 2000mhz. A i nie moge krecic mojego semprona po przestawieniu fsb na wyzsza i zapisaniu to w winie nie pokazuje ze nastapilo przetaktowanie a jak wlacze biosa to jest. Oswieccie mnie bo bartona sie krecilo bardzo prosto a tu taki zonk... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do tych co maja semprona na s939 czy macie magistrale ustawiona na 1600mhz czy 2000mhz. A i nie moge krecic mojego semprona po przestawieniu fsb na wyzsza i zapisaniu to w winie nie pokazuje ze nastapilo przetaktowanie a jak wlacze biosa to jest. Oswieccie mnie bo bartona sie krecilo bardzo prosto a tu taki zonk... <_<

a mnożnik HT ustawiony na 3x?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LDT weź najlepiej na auto- bo DFI bezproblemowo dobiera mnożniki, a jak wolisz ręcznie to x3

w windowsie musi pokazywać realne taktowanie- ściągnij sobie CPU-Z, clockgena itp a zobaczysz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W apollo pokazują że jest dostępny cena 379zł,w esc.pl po399zł,w pcprojekt po 330zł ale w zestawach(min 3 częśi składowe jeżeli dowolne to warto by się dowiedzieć jakie np mysz ,klawiat,i głośniki( :lol: )?

yy nie to muszą być ważniejsze części składowe czyli płyta, grafika dysk coś takiego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yy nie to muszą być ważniejsze części składowe czyli płyta, grafika dysk coś takiego...

pisałem już (bo pytałem się kiedyś):

minimum zakup plyty i grafiki

gucio- o co dokładnie ci chodzi? Bo niejasno sie wyrażasz

czym ty sprawdzasz ?? NAjwyraźniej chcesz podkręcić szynę systemową czyli HT. nie liczy się jej częstotliwość efektywna, ale rzeczywista, czyli np 210 (a nie 210MHzx5 czyli 1050Mhz czyli efektywnie 2100MHz)

podkręcać masz proca, a nie szyne systemową, bo szyna ta jest tak samo wydajna przy częstotliwości 400MHz (czyli mnożnik x1) jak i przy 2000MHz (mnożnik x5)

pamiętaj- podkręcać masz proca i pamięci !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak mam ustawione ht x3. Teraz aby podkrecic zwiekszam magistrale procak np do 210mhz a pamieci zostawiam w stosunku 1:1

po zapisaniu i wejsciu do biosa jest napisane ze mam te 1890mhz ale jak wejde do windowsa jest normalnie <_< jak wyjde z windy i wejde do biosa to jest caly czas wg niego podkrecony. Pewnie zle cos robie wiec oswieccie mnie <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak mam ustawione ht x3. Teraz aby podkrecic zwiekszam magistrale procak np do 210mhz a pamieci zostawiam w stosunku 1:1

po zapisaniu i wejsciu do biosa jest napisane ze mam te 1890mhz ale jak wejde do windowsa jest normalnie <_< jak wyjde z windy i wejde do biosa to jest caly czas wg niego podkrecony. Pewnie zle cos robie wiec oswieccie mnie <_<

no własnie - źle sprawdzasz w windowsie

zawsze będzie napisane Sempron 3000+ ale częstotliwość też będzie podana

POwiedziałem ci- ściągnij sobie Clockgen dla NF4 i CPU-Z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj przyszedł do mnie sempronek 2800+ taki jak w sigu.

Narazie jest przezemnie należycie witany :D za jakieś 2 dni zobaczymy co potrafi ;)

dawaj teraz oc :P plz chociaz takie malutkie ;> jestem ciekaw jak sie kręcą nowe serie ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dawaj teraz oc :P plz chociaz takie malutkie ;> jestem ciekaw jak sie kręcą nowe serie ;>

jutro jak wstane (czyli ok. 13 :D )

P.S

Napięcia mi sie ruszać nie chciało, leci na 2411mhz - prime95

Edytowane przez victor89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro jak wstane (czyli ok. 13 :D )

P.S

Napięcia mi sie ruszać nie chciało, leci na 2411mhz - prime95

jak ci sie skończy GB to zapraszam pod DFI :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ci sie skończy GB to zapraszam pod DFI :-P

GB robi HTT 345 - mi to wystarczy :D

2411mhz - 1,475v BIOS - leci prime 30stą minute, na HTT320 - nie wstawał

Słuchajcie, taki problem - chipset się niemiłosiernie grzeje :D Radiatorek ma ok. 65*C (organoleptyczna metoda pomiarowa :D)

Wszystki GB tak mają? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GB robi HTT 345 - mi to wystarczy :D

2411mhz - 1,475v BIOS - leci prime 30stą minute, na HTT320 - nie wstawał

Słuchajcie, taki problem - chipset się niemiłosiernie grzeje :D Radiatorek ma ok. 65*C (organoleptyczna metoda pomiarowa :D)

Wszystki GB tak mają? :P

moj GB skonczyl sie na 335 - na 340 juz same restarty.

co do sempow z nowych serii to moj jest z 41 tyg. i idzie na 7x325=2280MHz na 1.25V, na HTT 335 tez przechodzil superpi na tym napieciu, ale chyba zdarzaly sie jakies zwisy w css ;) chociaz mogla to byc wina ramu.

pobawie sie nim jeszcze kiedys, moze uda sie ustawic 335 stable.

a chipset hm.. moj ma teraz 41*C (zalman niebieski) po 1,5h prime.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy znacie jakieś sklepy gdzie można dostać semprona s939, oprócz apollo i innych w których trzeba kupić coś jeszcze?

P>S> Jeżeli ktos ma zamiar napisać: poszukaj w google to niech lepiej nci nie pisze, bo już szukałem i nici... Dziękuje za takie odpowiedzi.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy znacie jakieś sklepy gdzie można dostać semprona s939, oprócz apollo i innych w których trzeba kupić coś jeszcze?

P>S> Jeżeli ktos ma zamiar napisać: poszukaj w google to niech lepiej nci nie pisze, bo już szukałem i nici... Dziękuje za takie odpowiedzi.

Pozdro

reset - tylko w zestawach

pcprojekt- też, min mobo i grafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi