Miazga82 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Ponawiam pytanie: czy moze ktos sie orientuje gdzie, oprocz Apollo, mozna kupic Semprona pod 939? Bede bardzo wdzieczny za wszelkie info na ten temat... pozdrawiam Google sie kłania. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 u mnie w mieście są sempy 939 za 380zł, wiec cena raczej taka srednia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) wiec jak pomoze mi ktos??;]polecam lekturkę którą podsunął kolega kosiarz_1987 oraz FAQ czyli to Ricci: minimum zakup plyty i grafiki Edytowane 30 Grudnia 2005 przez majkel84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) kolega ktosiarz_1987 Bys mógł troszeczke moja ksywe zmodyfikowac :D :D Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Mam pytanie do tych co maja semprona na s939 czy macie magistrale ustawiona na 1600mhz czy 2000mhz. A i nie moge krecic mojego semprona po przestawieniu fsb na wyzsza i zapisaniu to w winie nie pokazuje ze nastapilo przetaktowanie a jak wlacze biosa to jest. Oswieccie mnie bo bartona sie krecilo bardzo prosto a tu taki zonk... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Mam pytanie do tych co maja semprona na s939 czy macie magistrale ustawiona na 1600mhz czy 2000mhz. A i nie moge krecic mojego semprona po przestawieniu fsb na wyzsza i zapisaniu to w winie nie pokazuje ze nastapilo przetaktowanie a jak wlacze biosa to jest. Oswieccie mnie bo bartona sie krecilo bardzo prosto a tu taki zonk... <_< a mnożnik HT ustawiony na 3x? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Mam pytanie do tych co maja semprona na s939 czy macie magistrale ustawiona na 1600mhz czy 2000mhz. A i nie moge krecic mojego semprona po przestawieniu fsb na wyzsza i zapisaniu to w winie nie pokazuje ze nastapilo przetaktowanie a jak wlacze biosa to jest. Oswieccie mnie bo bartona sie krecilo bardzo prosto a tu taki zonk... <_< LDT weź najlepiej na auto- bo DFI bezproblemowo dobiera mnożniki, a jak wolisz ręcznie to x3 w windowsie musi pokazywać realne taktowanie- ściągnij sobie CPU-Z, clockgena itp a zobaczysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Wiem normalnie ma 200 ale efektywnie ma 1600 wiec ustawic x3 bo jest na auto teraz. a co z podkrecaniam czemu tak dziwnie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 W apollo pokazują że jest dostępny cena 379zł,w esc.pl po399zł,w pcprojekt po 330zł ale w zestawach(min 3 częśi składowe jeżeli dowolne to warto by się dowiedzieć jakie np mysz ,klawiat,i głośniki( :lol: )? yy nie to muszą być ważniejsze części składowe czyli płyta, grafika dysk coś takiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Teraz ustawilem x3 i mam efektywnie 1200. Czemu on nie chce sie podkreci trzeba cos w biosie zmienic?? A moze przez grafe nie chce sie krecic? :blink: Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 yy nie to muszą być ważniejsze części składowe czyli płyta, grafika dysk coś takiego...pisałem już (bo pytałem się kiedyś): minimum zakup plyty i grafiki gucio- o co dokładnie ci chodzi? Bo niejasno sie wyrażasz czym ty sprawdzasz ?? NAjwyraźniej chcesz podkręcić szynę systemową czyli HT. nie liczy się jej częstotliwość efektywna, ale rzeczywista, czyli np 210 (a nie 210MHzx5 czyli 1050Mhz czyli efektywnie 2100MHz) podkręcać masz proca, a nie szyne systemową, bo szyna ta jest tak samo wydajna przy częstotliwości 400MHz (czyli mnożnik x1) jak i przy 2000MHz (mnożnik x5) pamiętaj- podkręcać masz proca i pamięci !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Wiec tak mam ustawione ht x3. Teraz aby podkrecic zwiekszam magistrale procak np do 210mhz a pamieci zostawiam w stosunku 1:1 po zapisaniu i wejsciu do biosa jest napisane ze mam te 1890mhz ale jak wejde do windowsa jest normalnie <_< jak wyjde z windy i wejde do biosa to jest caly czas wg niego podkrecony. Pewnie zle cos robie wiec oswieccie mnie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 a w jakim programie sprawdzasz na windzie ze masz ile mhz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Everest, sisofsandra, cpu-z, cpuinfo moze cos zle robie?? Teraz wszystko ok zresetowalem biosa. Zaraz zapodam jak sie kreci:D Edytowane 30 Grudnia 2005 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Wiec tak mam ustawione ht x3. Teraz aby podkrecic zwiekszam magistrale procak np do 210mhz a pamieci zostawiam w stosunku 1:1 po zapisaniu i wejsciu do biosa jest napisane ze mam te 1890mhz ale jak wejde do windowsa jest normalnie <_< jak wyjde z windy i wejde do biosa to jest caly czas wg niego podkrecony. Pewnie zle cos robie wiec oswieccie mnie <_< no własnie - źle sprawdzasz w windowsie zawsze będzie napisane Sempron 3000+ ale częstotliwość też będzie podana POwiedziałem ci- ściągnij sobie Clockgen dla NF4 i CPU-Z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Wiec tak dalem na 2600mhz przy napieciu 1.475V. Zrobilem 3 testy w SuperPi 16MB i raz wywalil blad ale chyba na 1.5 powinno byc bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 pi to nie wszystko mi pi liczy przy 1,625 na prawie 2800MHz a stabilne tak na fest jest dopiero przy 2710(przy ty samym napieciu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Jakie jest w miare bezpieczne napiecie dla semprona?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Takie, które go nie spali :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 mowi sie o 1,55v, ale wiadomo, wiele zalezy od temperatury samego procka, noi jak ma sie nowego to niewarto meczyc go od razu duzym napieciem, zdaza sie ze padaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 dzisiaj przyszedł do mnie sempronek 2800+ taki jak w sigu. Narazie jest przezemnie należycie witany :D za jakieś 2 dni zobaczymy co potrafi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 dzisiaj przyszedł do mnie sempronek 2800+ taki jak w sigu. Narazie jest przezemnie należycie witany :D za jakieś 2 dni zobaczymy co potrafi ;) dawaj teraz oc :P plz chociaz takie malutkie ;> jestem ciekaw jak sie kręcą nowe serie ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) dawaj teraz oc :P plz chociaz takie malutkie ;> jestem ciekaw jak sie kręcą nowe serie ;>jutro jak wstane (czyli ok. 13 :D ) P.S Napięcia mi sie ruszać nie chciało, leci na 2411mhz - prime95 Edytowane 31 Grudnia 2005 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 jutro jak wstane (czyli ok. 13 :D ) P.S Napięcia mi sie ruszać nie chciało, leci na 2411mhz - prime95 jak ci sie skończy GB to zapraszam pod DFI :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 A tak przy okazji DFI... to ktoś już ustalił jakie max htt to DFI nF3250gb poleci?? Ja max 381 zrobilem, szkoda ze nie moge mnoznika zmniejszyc bo wtedy bym sprawdzil max htt... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 jak ci sie skończy GB to zapraszam pod DFI :-PGB robi HTT 345 - mi to wystarczy :D 2411mhz - 1,475v BIOS - leci prime 30stą minute, na HTT320 - nie wstawał Słuchajcie, taki problem - chipset się niemiłosiernie grzeje :D Radiatorek ma ok. 65*C (organoleptyczna metoda pomiarowa :D) Wszystki GB tak mają? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 GB robi HTT 345 - mi to wystarczy :D 2411mhz - 1,475v BIOS - leci prime 30stą minute, na HTT320 - nie wstawał Słuchajcie, taki problem - chipset się niemiłosiernie grzeje :D Radiatorek ma ok. 65*C (organoleptyczna metoda pomiarowa :D) Wszystki GB tak mają? :P moj GB skonczyl sie na 335 - na 340 juz same restarty. co do sempow z nowych serii to moj jest z 41 tyg. i idzie na 7x325=2280MHz na 1.25V, na HTT 335 tez przechodzil superpi na tym napieciu, ale chyba zdarzaly sie jakies zwisy w css ;) chociaz mogla to byc wina ramu. pobawie sie nim jeszcze kiedys, moze uda sie ustawic 335 stable. a chipset hm.. moj ma teraz 41*C (zalman niebieski) po 1,5h prime. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 o własnie - mi nie wyświetla temp. chipsetu :E mam tylko procka i barracude :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Czy znacie jakieś sklepy gdzie można dostać semprona s939, oprócz apollo i innych w których trzeba kupić coś jeszcze? P>S> Jeżeli ktos ma zamiar napisać: poszukaj w google to niech lepiej nci nie pisze, bo już szukałem i nici... Dziękuje za takie odpowiedzi. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Czy znacie jakieś sklepy gdzie można dostać semprona s939, oprócz apollo i innych w których trzeba kupić coś jeszcze? P>S> Jeżeli ktos ma zamiar napisać: poszukaj w google to niech lepiej nci nie pisze, bo już szukałem i nici... Dziękuje za takie odpowiedzi. Pozdro reset - tylko w zestawach pcprojekt- też, min mobo i grafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...