Dejot Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 @@ ojejku jakie oznaczenia ma Twój proc ? To bede się takich wystrzegał :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Model 2600 wydaje się być najlepszym wg kryterium cena/jakosc albo 2800+ mak777 Sempy dobre robią 2700-2800 @ 1,55V miałem takiego wynalazka co robił max 2630 na wyyyysokich voltach, ale wymieniłem właśnie na takiego normalnego tylko problemem może być kontroler pamieci, bo nie są najlepsze :? natomiast A64 też moze sie trafić nie bardzo więc imho szkoda dopłacać tyle kasy a płytke dobrą wybrałeś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 albo 2800+ mak777 Sempy dobre robią 2700-2800 @ 1,55V miałem takiego wynalazka co robił max 2630 na wyyyysokich voltach, ale wymieniłem właśnie na takiego normalnego tylko problemem może być kontroler pamieci, bo nie są najlepsze :? natomiast A64 też moze sie trafić nie bardzo więc imho szkoda dopłacać tyle kasy a płytke dobrą wybrałeś :D Hehe, jednak narazie wziołem proca od Ojejku (hehe, sam go u niego kręciłem :P), i płytę Gigabyte'a, jak sprawdzić która rewizja? Choć na 99% jest to 2.0 :( No ale mniejsza o to, narazie zostanę przy tym i odłoże kasę na dwa jajeczka i porządną grafę i płytę, wtedy dopiero zmienię i będe miał odczuwalny skok (dla portfela i wydajności :P). Jaki bios polecacie do GB?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 mak777 podaj oznaczenia proca ;) A jaki bios do GB to w temacie o GB jest:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 mak777 podaj oznaczenia proca ;) A jaki bios do GB to w temacie o GB jest:] SDA2800AI03BX LBBWE 0547CAI X010969K52639 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 SDA2800AI03BX LBBWE 0547CAI X010969K52639 Bardzo podobny do mojego - mój jest z 46 tyg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Bardzo podobny do mojego - mój jest z 46 tyg. Ja zaraz bede system dopiero stawiał na moim dysku i wtedy coś się bawił w O/C... Proszę dajcie link do jakiegoś dobrego biosu, bo w tym co mam to nawet timingów pamięci zmienić nie można :/ Totalne dno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ja zaraz bede system dopiero stawiał na moim dysku i wtedy coś się bawił w O/C... Proszę dajcie link do jakiegoś dobrego biosu, bo w tym co mam to nawet timingów pamięci zmienić nie można :/ Totalne dno... CTRL + F1 na gigasyfie dziala cuda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 CTRL + F1 na gigasyfie dziala cuda ;) Ehe, cuda... Fajne cuda, ktoś ma jakieś pomysły dlaczego pamięci nie mogę wyżej puścić?? Płyta bootoje ale jest taki śmieszny komunikat o podkręcaniu na początku i nie idzie dalej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ehe, cuda... Fajne cuda, ktoś ma jakieś pomysły dlaczego pamięci nie mogę wyżej puścić?? Płyta bootoje ale jest taki śmieszny komunikat o podkręcaniu na początku i nie idzie dalej :( możliwe, ze pamiątki gryzą się z mobo...tak jak to było w moim przypadku..asynchro nie chciały iść wyżej jak 175Mhz...po zmianie pamiątek wszystko gra..więc najlepiej by było dorwać jakiś inne pamiątki i przetestować ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 możliwe, ze pamiątki gryzą się z mobo...tak jak to było w moim przypadku..asynchro nie chciały iść wyżej jak 175Mhz...po zmianie pamiątek wszystko gra..więc najlepiej by było dorwać jakiś inne pamiątki i przetestować ;] OK, akurat mam jeszcze pod ręką Hynixa 256mb, zaraz sprawdzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 pociągnij clockgenem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 pociągnij clockgenem Nie idzie, przy 300 wywala się... Ogólnie taki max narazie jest full stable, jeszcze spróbuje z 1-2Mhz pojechać :) No i timngami pamięci się pobawić, narazie luźno są żeby nie przeszkadzały procowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 a ja powiem tak na spszecie z podpisu :) sempronik mi lata na 8*319 na def v.. niestety wiecej nioe moge bo płytka nie botuje na 320:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) Nie idzie, przy 300 wywala się... Ogólnie taki max narazie jest full stable, jeszcze spróbuje z 1-2Mhz pojechać :) No i timngami pamięci się pobawić, narazie luźno są żeby nie przeszkadzały procowi. mak777: mam tego samego sempa (ta sama seria), i u mnie idzie 8 x 300 przy 1,43V full stable na zwyklym coolerze boxowym... troche dziwny Twoj wynik. :blink: Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Sheep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 @mak777 a jak z alphami? bo jakoś to dziwne, że tak nieskie taktowanie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) a ja powiem tak na spszecie z podpisu :) sempronik mi lata na 8*319 na def v.. niestety wiecej nioe moge bo płytka nie botuje na 320:( Oj na def idzie na 321mhz (2573). Płytka widomo ze nie bootuje powyżej 320 .... ale chyba jest jeszcze coś takiego jak clockgen ;) Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Oj na def idzie na 321mhz (2573). Płytka widomo ze nie bootuje powyżej 320 .... ale chyba jest jeszcze coś takiego jak clockgen ;)ty masz miazga potrzaskanego procka :D mój 2,47Ghz robi na def ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 @mak777 a jak z alphami? bo jakoś to dziwne, że tak nieskie taktowanie :? To nie wina pamięci ani proca, chyba... Bo na 299 wszystko chula przy luźnych timingach, a na 300 zima, tylko bootoje płyta i ten napis o wciskaniu delete przed cmosem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 To nie wina pamięci ani proca, chyba... Bo na 299 wszystko chula przy luźnych timingach, a na 300 zima, tylko bootoje płyta i ten napis o wciskaniu delete przed cmosem...no to bootuj np. na HTT 290 a później w windzie ciagnij colckgenem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 no to bootuj np. na HTT 290 a później w windzie ciagnij colckgenem ;) Jak daje 300 odrazu blue screen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Jak daje 300 odrazu blue screen...To powiem szczerze, że dziwne. Tylko ciekawe czego to wina .. czy proca czy mobo. Ale ja bym obstawiał ze mobo, bo proc to by chyba freeza zrobił i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 niestety nie ma clockgena do asroczka zadeb go nie obsluguje wiec nie mam mozliwosci pojechac z nim wiecej jak 319:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ja tak miałem wcześniej. Ale jak dałem Tref na 15.6us i Max Async Latency na 8ns to wszystko mi ładnie zabootowało. Alle nie wiem. Możesz spróbować, jak jeszcze nie próbowałeś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) niestety asroczek nie ma tak rozbudowanych funkcji w biosie:(post Severus'a był skierowany do mak'a777 ;) a właśnie mak bawiłes się max async latency i read preamble ? jeżeli takowe funkcje posiada GB ;) Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 To powiem szczerze, że dziwne. Tylko ciekawe czego to wina .. czy proca czy mobo. Ale ja bym obstawiał ze mobo, bo proc to by chyba freeza zrobił i tyle. Napewno nie proca, bo u Ojejku wstawał na bodajże 310FSB... Więc zostaje płyta, tylko nie wiem czy jest sens dla tych 100mhz dopłacać 150zł do DFI... Chyba narazie zostanę przy tym co mam, mam prawie 2400mhz, nie jest źle... Następna zmiana to dwa jajka od amd i DFI ;) post Severus'a był skierowany do mak'a777 ;) a właśnie mak bawiłes się max async latency i read preamble ? jeżeli takowe funkcje posiada GB ;) Hmm, a nawet nie wiem, looknę potem, a od czego to jest? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 no to są funkcję bez których kręcenie na K8 nie moze istnieć ;p timigi alpha pamięci...zwiekszasz w góre, proc wtedy powinien pojsc bez problemów, też tak mialem na początku gdy nie byłem obeznany z tą platformą ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 no to są funkcję bez których kręcenie na K8 nie moze istnieć ;p timigi alpha pamięci...zwiekszasz w góre, proc wtedy powinien pojsc bez problemów, też tak mialem na początku gdy nie byłem obeznany z tą platformą ;>w góre albo w dół - zależy od pamiątek ;) u mnie zmiana na wyższe powoduje niestabilność ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 no to są funkcję bez których kręcenie na K8 nie moze istnieć ;p timigi alpha pamięci...zwiekszasz w góre, proc wtedy powinien pojsc bez problemów, też tak mialem na początku gdy nie byłem obeznany z tą platformą ;> HEhe, ja miałem A64 i to już parę razy, ale na nf4 ;) Po nazwie nie skojarzylem że to o alphy chodzi, ale mniejsza o to, tutaj nie mają nic do rzeczy, próbowałem wszystkiego... Poprostu 300 i płyta wymięka jak nic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Kolega zaproponowal mi zamiane ja mam mu dac mojego sempa i 50zł za jego Athlona 64 2800+ ale czy warto czy sempron go zjada?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...