_q_b_a_ Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Nie mam dysku SATA, tylko zwykły, czyli ATA czy jakoś tak :) I jakby pamięci nie wyrabiały, to przecież żadnej różnicy by nie było między HT3x, a HT2.5... Zresztą ustawiam je na sztywno na CL2.5 i 266mhz, timingi też ustawiam takie jakie ustawiają się gdy jest na AUTO przy 400mhz (sprawdziłem w A64 Tweakerze, zapisałem na kartce i ustawiłem w BIOSie). Nie chodzi mi o wydajność, ale u innych płyty zazwyczaj mają spory zapas po podkręceniu procka, a u mnie takie coś, to może mam jakąś walniętą i nie jest zbyt "zdrowe" dla nie podkręcanie... A piszę tutaj bo w temacie mojej płyty i tak odpowiedzi nie ma na moje pytanie (a cały przeczytałem) i tutaj przynajmniej więcej osób zobaczy :) Edytowane 4 Lutego 2006 przez _q_b_a_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 moze poprostu płyta nie lubi tego mnoznika HT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Z placu boju ... Wczoraj nie miałem czasu bo dziś egzam miałem ostatni :P ( nareszcie ferie :D ) Dałem więc 1.525V i 330x8 prime stabilny chodził sporo czasu. Będę teraz zchodził z Vcore żeby jak najmniejsze znaleźc. Przy 330x8 temp na CPU w stresie 44 stopnie na czipsecie 40 stopni. Aha. Co chciałem zaznaczyć. Wzrost zegara nic nie daje, jeżeli pamięci też nie idą wyżej! > 230 ... Kompletnie prawie nic nie daje. Przy słabych pamiątkach, to nic nie daje że proc ma zegar 2.6ghz. Co z tego że jednostki wykonawcze/generatory adresu szybciej przetworzą instrukcje jeżeli odwołanie do pamięci będzie stosunkowo długie... Dopiero zegar daje efekt jeżeli pamięci ładnie podskoczą :] Czego efektem jest ten skrin: pozdro. Edytowane 4 Lutego 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) 300 x 8 i ht x3, napięcie 1.45, pamięci na 133 i... Nie wstaje <_< Czyżby htt było za wysokie, jak dałem x2 to miałem fsb standardowe i mnożnik też, ale pamięci szły na 133 <_<. Edytowane 6 Lutego 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poyep Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 Niech mi ktoś coś wreszcie wyjaśni albo przekieruje do adresu gdzie się tego dowiem. Mianowicie: podkręcanie procków skonczyllem na Bartonie 2500XP, teraz plane zakup Semprona64 2600 i nie wiem czy trzeba miec dobre pamięci żeby wykręcać wyoko??? PYTANIE: CZY FSB SEMPRONA JAK PODNIOSE Z 200 na 300 TO PAMIĘCI TEŻ MUSZĄ NA 300 CHODZIĆ??? W Bartonach zawsze najwydajnie chodziły zgodnie z szyną a jak jest teraz?? Czytam na forum że ludzie podkręcaja i mają pamięci ustawione na 166 lub 133MHz??!! Z GÓRY DZIĘKI! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 PYTANIE: CZY FSB SEMPRONA JAK PODNIOSE Z 200 na 300 TO PAMIĘCI TEŻ MUSZĄ NA 300 CHODZIĆ???nie musza, w biosie masz kilka dzielnikow pamieci do wyboru i ustawiasz sobie wg potrzeb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poyep Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 ....roxumiem że można ustawić dowolną wartoc tz 133, 166 itp... ale np. Barton na szynie 200MHz: Pamięci: 166MHz - mniejsza wydajnoąć 200MHz - optymalnie 220MHz - znowu mniejsza wydajność (pomimo wyższego taktowania zamych pamięci) Czy w sempronach też te dwie rzeczy tj. FSB i częstotliwość pracy pamięci są tak samo zalżna od siebie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) nie, na tej platformie nie ma juz synchro proca z pamiecia, tak jak bylo na socket A. podsumowujac: im wyzsze czestotliwosci proca i pamieci tym lepiej :) z innej beczki: z nudow znowu bawilem sie dzis procem, tym razem chcialem sprawdzic na jakim najnizszym napieciu pojdzie na standardowym zegarze (1.4GHz). stabilny wynik (spi 16m + ponad 3h sp2004) uzyskalem przy 0.9V :) screen spi screen 3h stress Edytowane 5 Lutego 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunio2003 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Czy w sempronach też te dwie rzeczy tj. FSB i częstotliwość pracy pamięci są tak samo zalżna od siebie?? Zainteresuj się tym - tu jest dokładnie wszystko czego potrzebujesz :) http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=177&action=all pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) hmm no to czas pokazac mojego sempa s939 ... 2840 MHz @ 1,4 V - spi16M 2922 MHz @ 1,488 V - spi16M 3003 MHz @ 1,63 V - spi16M No i to co lubicie najbardziej ... czyli sp2004 2800 MHz @ 1,4 V na luziku 2900 MHz @ 1,52 V Dodam ze chlodzenie powietrzne (tzw AC, dokladnie Freezer 64pro), dodatkowo wiejacy wiatrak pokojowy na kompa : P BTW - nie patrzcie na czasy spi ! mam bardzo slabe memki i puszczone byly na ddr320 .... nie mialem innej mozliwosci [giełda :P] Jakby ktos chcial ta sztuke to GG : 7026651 - czekam na oferty [/giełda :P] Edytowane 6 Lutego 2006 przez <<)MARyo(>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 ... 3003 MHz @ 1,63 V - spi16M ... Dodam ze chlodzenie powietrzne (tzw AC, dokladnie Freezer 64pro), dodatkowo wiejacy wiatrak pokojowy na kompa : P BTW - nie patrzcie na czasy spi ! mam bardzo slabe memki i puszczone byly na ddr320 .... nie mialem innej mozliwosci [giełda :P] Jakby ktos chcial ta sztuke to GG : 7026651 - czekam na oferty [/giełda :P] whoooooooooooooooooaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :legal: :zonk: 8-O 8O WYPAS procek - jeden na milion :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 jaka seria tego proca bo rzeczywiscie niezle wymiata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No niezła sztuka, niezła :lol: że tak powiem wow :-P :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 tak : oznaczenia procka - LBBWE 0532EPMW - ale nie sugerujcie sie tym :) Dlaczego ? Otoz mam 2 sztuki o TAKICH SAMYCH oznaczeniach, tylko troszke sie nr seryjny rozni. A roznica w oc ? Jeden robi niecale 2600 na 1,6 V a drugi 2800 na 1,4 :| (screeny wyzej) pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 <<)MARyo(>> tylko że masz dostęp do procków i możesz sobie selekcjonować (tak sądzę po tym jaki sprzęt sprzedajesz, może się myle) :( Ja w czasach świetności miałem fajne AXP 1700 i niedawno A64 :( Niestety znajomości poumierały, znaczy znajomi poodchodzili ze sklepów i teraz lipa :( A sam nie pracuję w komputeerowym niestety :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 <<)MARyo(>> tylko że masz dostęp do procków i możesz sobie selekcjonować (tak sądzę po tym jaki sprzęt sprzedajesz, może się myle) :( Ja w czasach świetności miałem fajne AXP 1700 i niedawno A64 :( Niestety znajomości poumierały, znaczy znajomi poodchodzili ze sklepów i teraz lipa :( A sam nie pracuję w komputeerowym niestety :( oj nie mam, mam dostep taki jak kazdy inny :) ten procek kupiony ze sklepu internetowego . brat wzial 2 pierwsze lepsze sztuki i 1 taki sie trafil :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 oj nie mam, mam dostep taki jak kazdy inny :) ten procek kupiony ze sklepu internetowego . brat wzial 2 pierwsze lepsze sztuki i 1 taki sie trafil :) To co on tak na wagę bierze ? :)))) Pewnie za tego proca teraz chcesz tyle ile PITer za swoje selekty :/ pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 MARyo - jutro z nim biegniesz do mnie grzecznie i zakładamy na niego FC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Witam Panów ;) A ja tez mam Sempronik 2800+ E6 no i powiem Wam, ze za tą cene smiga znakomicie. SDA2800AI03BX LBBWE 0541AAE X006829J50878 Napisze Wam jak kupie freezera ile moj leci, ja mam k8ns rev. 2.0 i hynix d43 na kosciach bt sam jestem ciekaw, na razie jade na HTT 245MHz na domyslnym vcore procka i boxowym coolerq bo kupuje freezera 64 pro ponieważ pentagrama qc-92CU pogoniłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Maryo => ladny procek Ci sie trafil ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Witam Panów ;) A ja tez mam Sempronik 2800+ E6 no i powiem Wam, ze za tą cene smiga znakomicie. SDA2800AI03BX LBBWE 0541AAE X006829J50878 Napisze Wam jak kupie freezera ile moj leci, ja mam k8ns rev. 2.0 i hynix d43 na kosciach bt sam jestem ciekaw, na razie jade na HTT 245MHz na domyslnym vcore procka i boxowym coolerq bo kupuje freezera 64 pro ponieważ pentagrama qc-92CU pogoniłem. Sam myślałem nad freezerem, ale widziałeś jakie temp. są z nim ??? Od tych boxowych chłodzeń co teraz są dodawane do sempów to praktycznie żadna różnica :/ Nic nie daje ten freezer w porównaniu do niego :(( Kurcze będę musiał chyba thermalrighta kupić miedzianego i do tego wiatrak :o żeby mi temp spadły... pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) Sam myślałem nad freezerem, ale widziałeś jakie temp. są z nim ??? Od tych boxowych chłodzeń co teraz są dodawane do sempów to praktycznie żadna różnica :/ Nic nie daje ten freezer w porównaniu do niego :(( Kurcze będę musiał chyba thermalrighta kupić miedzianego i do tego wiatrak :o żeby mi temp spadły... pozdro. w idle nie ma róźnicy ale w stresie przy większym V box nie daje rady - jedynie z nawiewami...a Freezer się trzyma ;) Edytowane 5 Lutego 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 No nie wiem Ojejku, jezeli nie Freezer to cos miedzianego zeby Liquid Pro uzyc. Freezer jest niezly w idle to samo, ale na V okolo 1,55V i dobrym OC nie zaufam boxowemu bo sie wyjec robi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARyoWn Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Zobaczcie jak moj semp kopie w tylek FXa 57 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Zobaczcie jak moj semp kopie w tylek FXa 57 :P http://img475.imageshack.us/my.php?image=sandra30000ja.jpg To wszystkie tak mają ;) Edytowane 6 Lutego 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Eeeeee zamórowało mnie. Bardzo, bardzo ładny wynik, poprostu pozazdrościć. BTW Miazga82 może oboje pokatujemy swoje sempki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Siemka pliska napiszcie mi jaka płyta główna jest najlepsza do OC sempronka tylko niech będze z AGP mam max 400zł. Bo na tej mojej to Full stable sempron leci na 2,5Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Siemka pliska napiszcie mi jaka płyta główna jest najlepsza do OC sempronka tylko niech będze z AGP mam max 400zł. Bo na tej mojej to Full stable sempron leci na 2,5Ghz.Dział kup jest od tego...DFI LP UT nF3 250Gb :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Eeeeee zamórowało mnie. Bardzo, bardzo ładny wynik, poprostu pozazdrościć. BTW Miazga82 może oboje pokatujemy swoje sempki ;)Heheh ... mi jak narazie wystarczy. Jak sie sesja skończy to może bede znowu katowac a to tylko dlatego ze bede miec nowe pamiątki do zabawy. Lepiej pokatuj swojego sempa ... bo jakos tak cienko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Lepiej pokatuj swojego sempa ... bo jakos tak cienko http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1932189 lepiej przeczytaj to :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...