Dejot Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Czesc kupilem tydzien temu sempa 300+ s939 i podkreca sie wysmienicie na 2.6 chodzi na standardowym napieciu a na 2.84potrzebuje 1.45V ale blokuja mnie pamieci boje sie im dac napiecie 3V to sa pamiatki hynix co o tym myslicie procek byl testowany prime i rozne gry i nic sie nie zawiesza prime nie zglasza zadnych bledowjak blokują Cie pamieci ? dzielnik memek na 100 i nie będą blokować ;) i ciśniesz wyżej proca... hynixy nie lubią wysokich napiec jeżeli już to zmienjsz... i poluzuj timingi.. Edytowane 11 Lutego 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Kurcze mam problem z moim spempem tzn nie wiem czy problem ale dziwna rzecz. Mianowacie w cpu-z jak mam napiecie w biosie ustawione na 1.225v to w cpu-z pokazuje mi od 1.216 do 1.236 dlaczego sa takie wachania napiec? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 nimi się nie przejmuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) Wie ktos ktory mosfet jest odpowiedzialny za napieci procka? mobo z sygnaturki. Edytowane 13 Lutego 2006 przez fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 z tego co wiem to zazwyczaj jest ostatni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) @Gucio89 napiecie mierzy sie na mosfecie z ktorego sciezka idzie na cewke czyli mozesz zmierzyc napiecie po jednej lub drugiej stronie cewki jak chcesz to ci przesle zdjecie na maila jak to zmierzyc Edytowane 13 Lutego 2006 przez fipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Wie ktos ktory mosfet jest odpowiedzialny za napieci procka? mobo z sygnaturki.z tego co wiem to jest ich cala rzesza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Jako że przedwczoraj poszedł do nieba( mam nadzieje) mój winny @ 2,7 1,425v 3ghz 1,6v, kupiłęm pierwszego lepszego sempa oem 3000+. póki co 2,7 zaraz zapodam 1,375v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 @dszywala pewnie 32 tydzien 2005 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Jako że przedwczoraj poszedł do nieba( mam nadzieje) mój winny @ 2,7 1,425v 3ghz 1,6v, kupiłęm pierwszego lepszego sempa oem 3000+. póki co 2,7 zaraz zapodam 1,375v A co mu się stało? Spalił się przy 1,6v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) @dszywala pewnie 32 tydzien 2005 roku wyedytuje posta póxniej i napisze dokładną serie teraz niepamiętam ;D A co mu się stało? Spalił się przy 1,6v? poszedł razem z płytą DFI , nie wiem co zawaliło ale raczej stawiam na płyte. EDITL [2,7ghz 1,39V Edytowane 15 Lutego 2006 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 tak więc drogie dzieci nie kupujcie experta bo zabija fajne procki :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCorleone91 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Witam. Macie może linki do sklepów z sempronami64 na sockecie 939 bo mi zależy na takiej platformie ;) Jeśli tak to podajcie będe wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) Było wiele razy :evil: Proline.pl, apollo.pl, esc.pl, [ciach!]a człowieku szukaj <_< EDIT: psychodeliczny już poprawiłem ;], a mój sempik uruchomił sie na 1.1V full stable ale screena nie zrobiłem. Taktowanie standardowe, jakiś wyczyn to nie jest, bo dfi przekłamuje z napięciem ;] Edytowane 15 Lutego 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Było wiele razy :evil: Proline.pl, apollo.pl, ecs.pl, [ciach!]a człowieku szukaj <_<Gwoli ścisłości nie ecs, a http://esc.pl bądź jak wyżej lub też http://bitcomputer.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajha Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 wlasnie kupilem sobie sempa 939, asrocka i freezera 64pro i w windzie jak wlacze kompresowanie to mam 35C na procku w grach pewnie dochodzi do 38C. czy to normalna temperatura dla tego procka i wiatraka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 wlasnie kupilem sobie sempa 939, asrocka i freezera 64pro i w windzie jak wlacze kompresowanie to mam 35C na procku w grach pewnie dochodzi do 38C. czy to normalna temperatura dla tego procka i wiatraka??tak umnie temperatura na sempie wyższa o 7 stopni w porównaniu do winchestera.(chlodzenie i v to samo) Albo źle zalozona czapka albo sempy bardziej sie grzają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 pewnie krzywy hełm, sempy powinny sie własnie mniej grzać (mniej uzywanego cache :> ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 pewnie krzywy hełm, sempy powinny sie własnie mniej grzać (mniej uzywanego cache :> )IMO - mniej pobierają Watów mocy to mniej oddają, nie wiem czy cache ma coś do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 no tak ale jezeli rdzeń jest ten sam to przy tej samej częstotliwości i napięciu teoretycznie sempron powinien wydzielać tyle co athlon ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 @Gucio89 napiecie mierzy sie na mosfecie z ktorego sciezka idzie na cewke czyli mozesz zmierzyc napiecie po jednej lub drugiej stronie cewki jak chcesz to ci przesle zdjecie na maila jak to zmierzyc Moglbys wyslac na meila fotke albo w poscie dac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 no tak ale jezeli rdzeń jest ten sam to przy tej samej częstotliwości i napięciu teoretycznie sempron powinien wydzielać tyle co athlon ?Widocznie ten cache robi swoje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 dszywala jak tam boje z sempkiem, jaka seria?? Wiesz już coś o nim ;] BTW wpadłem na coś takiego że jak by sie dało odblokować cache (tak jak troton) to miało by sie a64, ale to chyba awykonalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 dszywala jak tam boje z sempkiem, jaka seria?? Wiesz już coś o nim ;] BTW wpadłem na coś takiego że jak by sie dało odblokować cache (tak jak troton) to miało by sie a64, ale to chyba awykonalne. Ja też o tym myślałem, jeszcze zanim kupiłem swojego sempa, niestety nigdzie nie ma o tym najmniejszego info :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajha Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 wlasnie podkrecilem pierwszy raz procesor:D podnioslem o 5mhz fsb ale i na pamieciach sie podnioslo o 5mhz. Jak zrobic zebym mogl podnosic mhz cpu a ram zostawal jak bylo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Ustawiasz na podkręcanie asynchroniczne i dzielnik pamięci zmieniasz na 166 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 po co chcesz tak robić? przeszkadza ci to ze pamieci sie podkrecają? najwyzej obniz taktowania lub włącz flexibility option. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 fakt przyznam się szczerze że nie chciało mi sie chłodzonka demontować ;] Ale nic zmusiłęm się:) Oto mój procek: SDA3000DI02BW LBBWE 0541BPFW cholernie mało czasu mam na zabawe z prokiem, ale jak znajde chwilke zobaczymy co potrafi max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajha Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 "po co chcesz tak robić? przeszkadza ci to ze pamieci sie podkrecają? najwyzej obniz taktowania lub włącz flexibility option" chodzi mi o to ze jakbym chcial dac 270mhz to nie wydaje mi sie zeby pamieci na tyle poszly choc nie jestem pewien. nie znam sie jeszcze dobrze na tym wiec prosilbym o jakies wytlumaczenie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Masz przyklejoony temat jak krecic A64 krok po kroku wiec przyjemnosci:] potem zdaj relacje z wyniku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...