mkwd40 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 standardowych ? tzn? Chyba nie powiesz że masz 1800 mhz na 0,85v ? Własnie tak mam (tzn miałem) bo mam teraz nowe mobo i smiga na 2800mhz na 1,55V, mysle ze 1,55V nie jest przesadą do codziennej pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) jakie macie ustawienia htt i przy jakim napieciu dla chipsetu? u mnie 325 stabilne (na 1,5v i zalmanie niebieskim z lekkim nawiewem) :) (nie licząc tego sprime ale to chyba nie przez płyte bo zmiana napiecia na chipset nic nie daje) 350MHz stabilne SuperPi 1m(na wszelki wypadek dałem 1,6v). Wiecej nie wiem nie testowałem. Ja wyciągłem na swojej mobo 420MHz i przez tą chwile co go testowałem był stabilny: net, kilka programów, przeliczyl 1M, więcej mi się nie chciało, bo tylko sprawdzałem na ile wyciągnie. Ale wiem, że Xtreme Addict wycisnął na tej mobo kilka dni temu HTT 465MHz :zonk: Oczywiście s.939 czyli mnożnik proca obniżony, bo mam jedną ze słabszych sztuk :sad: Edytowane 11 Marca 2006 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 to na asrocku jakiego mam w opisie trzeby bylo zrobic vmoda zeby zrobic wiecej niz 1.45v na tym sempie ? czy zmienic bios bo teraz mam ocwb1 ? a jak vmoda to w jakio sposob? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 to na asrocku jakiego mam w opisie trzeby bylo zrobic vmoda zeby zrobic wiecej niz 1.45v na tym sempie ? czy zmienic bios bo teraz mam ocwb1 ? a jak vmoda to w jakio sposob? jest topic o tej płycie, zapytaj tam <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) to na asrocku jakiego mam w opisie trzeby bylo zrobic vmoda zeby zrobic wiecej niz 1.45v na tym sempie ? czy zmienic bios bo teraz mam ocwb1 ? a jak vmoda to w jakio sposob? :huh: Nie wiedziałeś o tym?? :blink: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=186254 faq o płycie, http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147 a tu temat o płycie, tam zapytaj <_< EDIT: grzesiu ;] Edytowane 11 Marca 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 czy 3GHZ i 1,525V na codzien to jest bezpieczna granica? Płyta gigabyte K8NE proc Semp 3000+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) czy 3GHZ i 1,525V na codzien to jest bezpieczna granica? Płyta gigabyte K8NE proc Semp 3000+ przy dobrym chłodzeniu tak :] w sumie do 1,55V można jechać spokojnie 24/7 ;) Tylko cz aż tyle Ci potrzebne ? :D bo 2,7GHz spokojnie wystarcza do gg i winampa :P Edytowane 11 Marca 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Ja wyciągłem na swojej mobo 420MHz i przez tą chwile co go testowałem był stabilny: net, kilka programów, przeliczyl 1M, więcej mi się nie chciało, bo tylko sprawdzałem na ile wyciągnie. Ale wiem, że Xtreme Addict wycisnął na tej mobo kilka dni temu HTT 465MHz :zonk: Oczywiście s.939 czyli mnożnik proca obniżony, bo mam jedną ze słabszych sztuk :sad: kurcze gdybym miał możliwośc z zejsciem mnoznika to bym sprawdził ile potrafi :) może kumpel będzie miał 3000+ to zobaczymy co umie Abit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 mój gigabyte po zejsciu mnoznika na najnizszy czyli 4x na biosie F5 wycisneła 380HTT na maxymalnym napięciu chipsetu, Płyta reV1.0 Procka bede uzywac jednak na codzien na 2700mhz i 1,45V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Fajnego masz tego sempa mkwd40... <wow> A co do htt... to 465 to nie problem bo to przecież pełnowartościowe nf4 i 939 ;) W moim sigu też masz dosyć duzę htt i ht, ale to na 754 i nf4x :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 hmm musze sie tez pobawic z HT :) czym miezyc stabilonść tego? Podnosiłeś napiecie na lini HT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deuz Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 przepraszam ze tak z innej beczki ale gdzie moge kupic semprona 3000+ 939 .nigdzie w sklepach go nie można dostać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Ja stabilnośc próbką 16mb spi testuje... ;) A napiecia ht podnieśc nie moge, bo nie mam takiej opcji w biosie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Ja stabilnośc próbką 16mb spi testuje... ;) A napiecia ht podnieśc nie moge, bo nie mam takiej opcji w biosie :)ej tam mało ;) SPI przejdzie ale SP już nie ;) conajmniej 1h SP 2004 Cpu test :) i można mówić o jakiejś stabilności... Edytowane 11 Marca 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 ej tam mało ;) SPI przejdzie ale SP już nie ;) conajmniej 1h SP 2004 Cpu test :) i można mówić o jakiejś stabilności... na HTT dobrym testem jest 3dmark, bo jak za mocno się przekręci to sa krzaki w grafice ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 ?? krzaki przy za dużym o/c proca?? Chyba Ci sie pomyliło ze zbyt dużym o/c grafy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunio2003 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Heh chyba nie bo mój max idzie na 2340Mhz na ASRocku :(. Możliwe że to przez moje pamięci Samsung 133??Witam w klubie - na MSI K8N Neo3 też nie wyskoczę wyżej ze swoim :( Cześć Nie było mnie tu od 30 stron ;] Sempki754 nadal żyją i kręcą sie na 3ghz ? czy już wszyscy przeszli na 939 ;-) Się już nie kręcą wszystkie - chyba będę musiał obczaić tydzień produkcji... Przy okazji - nowy Core Center (2.0.1.2) nie działa dobrze z MSI Neo3. W ogóle nie obniża wartości mnożnika HTT ani napięcia (wróciłem do starej wersji z CD dołączonej do płyty i jest znów OK (2.0.0.5). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 ?? krzaki przy za dużym o/c proca?? Chyba Ci sie pomyliło ze zbyt dużym o/c grafy :D nie pisałem ze przy za duzym o/c proca, a przy za duzym o/c HTT, a to zasadnicza róznica ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) na HTT dobrym testem jest 3dmark, bo jak za mocno się przekręci to sa krzaki w grafice ;)a jaki 3d mark pojdzie na s3 virge? :P Edytowane 11 Marca 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 a jaki 3d mark pojdzie na s3 virge? :P 99 powinien ruszyć :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deuz Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 dzieki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 przepraszam ze tak z innej beczki ale gdzie moge kupic semprona 3000+ 939 .nigdzie w sklepach go nie można dostaćwww.apollo.pl, w komputroniku ale tam trzeba kupic z mobo;F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 www.apollo.pl, w komputroniku ale tam trzeba kupic z mobo;FByło troche sklepów gdzie mieli sempa na s.939 Ale jak teraz patrze, to u niektórych już znikł z oferty, a u reszty braki na stanie. Tam gdzie podałeś nie mają :-| Ja kupiłem w apollo i to za 380zł - teraz 420 :mad: Chyba faktycznie AMD nie wysyła już tych sempów do naszego kraju <_< deuz pisz meile do sklepów, może uda Ci się jeszcze coś zdziałać, może trafisz na jakąś zagubioną sztuke na magazynie. A może jeszcze dotrze jakaś dostawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deuz Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Było troche sklepów gdzie mieli sempa na s.939 Ale jak teraz patrze, to u niektórych już znikł z oferty, a u reszty braki na stanie. Tam gdzie podałeś nie mają :-| Ja kupiłem w apollo i to za 380zł - teraz 420 :mad: Chyba faktycznie AMD nie wysyła już tych sempów do naszego kraju <_< deuz pisz meile do sklepów, może uda Ci się jeszcze coś zdziałać, może trafisz na jakąś zagubioną sztuke na magazynie. A może jeszcze dotrze jakaś dostawa. normalnie to nie ma ich w polsce:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 u mnie tez są krzaki przy duzym o/c procka, a mam szyne PCI/PCI-E zablokowaną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Dejot-> no ja testuje Pi16mb bo po 1sze to taki wynik htt & ht do pokazania mozliwości mobo... nie bede przecież ani działał na takich ustawieniach, a rekordy to na wyższym mnożniku... ;) Po 2gie także mam s3, wiec 3dmarki jakoś nie bardzo :lol: Po 3cie 1h w SP 2004 to też nic szczególnego ;) (jak sam napisałeś) A próbka 16mb jest zaliczona i wg mnie to wystarczy do pokazania możliwości :P Edytowane 12 Marca 2006 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FenX Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Co do Sempa na 939 w Gdyni jest taki sklep www.gral.pl .Na stronie ejszcze jest stosunkowo tanio 380zl.Zapytaj sie tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) tak, ale sprzedają tylko z zestawami komuterowymi... EDIT: I tak jest niedostępny http://www.gral.pl/preview/AMDSempron/AMDS...3964-bit_01.php Edytowane 12 Marca 2006 przez mkwd40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deuz Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 tak, ale sprzedają tylko z zestawami komuterowymi... EDIT: I tak jest niedostępny http://www.gral.pl/preview/AMDSempron/AMDS...3964-bit_01.php czyli sie moge cmoknąć, przelokałem juz z 20 sklepów internetowych i nic, w jednym znalazlem cos takiego ze musze kupic 3 przedmiotu(a wlasnie chce kupic;d)aby dostac sempa,napisalem maila moze cos ztego wyniknie,tylko ze zaś tam nie ma ceny tego semprona - nie zla jazda z tym sempronem jest,bo kurde no nie widzi mis ie brac jakiegos szita gygabytta z sempem:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 czyli sie moge cmoknąć, przelokałem juz z 20 sklepów internetowych i nic, w jednym znalazlem cos takiego ze musze kupic 3 przedmiotu(a wlasnie chce kupic;d)aby dostac sempa,napisalem maila moze cos ztego wyniknie,tylko ze zaś tam nie ma ceny tego semprona - nie zla jazda z tym sempronem jest,bo kurde no nie widzi mis ie brac jakiegos szita gygabytta z sempem:( Wejdz na gliwicka strone www.baq.com.pl Tam jeszcze byly (przynjemnije w czwartek byly :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...