ath Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Moj na 2,4ghz@1.3v robi wszystkie pi, prime, ale wywala sie w grach, wiec te testy to o doope potluc. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 jak wywala sie w grach a jak obicazales cpu to moze to byc niestabilny ram na przyklad :P zawsze puszczaj blend (cpu i ram) i katuj go SP2004 blend prioryty 10 ja tak robie i mnie jeszcze nic nie oszukało :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 jak wywala sie w grach a jak obicazales cpu to moze to byc niestabilny ram na przyklad :P zawsze puszczaj blend (cpu i ram) i katuj go SP2004 blend prioryty 10 ja tak robie i mnie jeszcze nic nie oszukało :P Wlasnie nie, bo podniesienie v cpu pomaga i nie ma niestabilnosci, zasilacz trzyma dobrze napiecia. Teraz ustawilem na 1,35v i ide testowac na grach. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 dokladnie tak jak mowi grzesiu, jak bym wiedzial ze nie zmienie napiecia na swojej plycie to bym jej nie kupil jesli sie chce krecic to naprawde z tego co widze DFI to dobry wybor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 nie wiem czemu ale moja dfi sie jakos dziwnie zachowuje po przekroczeniu 1.75V vcore system sie nie bootuje tylko uruchamia sie non stop ponownie w tym momencie "boot from hard disk" nie wiem co jest grane mosfety zimne zasilacz na +12V ma 11.85V (miernik) i nawet zima cooling nie pomogla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 dokladnie tak jak mowi grzesiu, jak bym wiedzial ze nie zmienie napiecia na swojej plycie to bym jej nie kupil jesli sie chce krecic to naprawde z tego co widze DFI to dobry wybor Zawsze mozesz zrobić napięciowego drut-moda na napięcia od 1.425 do 1.55v :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 nie wiem czemu ale moja dfi sie jakos dziwnie zachowuje po przekroczeniu 1.75V vcore system sie nie bootuje tylko uruchamia sie non stop ponownie w tym momencie "boot from hard disk" nie wiem co jest grane mosfety zimne zasilacz na +12V ma 11.85V (miernik) i nawet zima cooling nie pomogla Obstawiam procka ;) Mojemu Venice powyżej 1,7v to ani prośby ani groźby nie pomagają - restart w tym samym momencie co u Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 http://img473.imageshack.us/img473/7730/semp41ig.jpg + 2-3h grania ;) Przypominam - pasywnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Kórde ja sie już nie moge doczekac az mi pompka z realitynet przyjdzie we wtorek byla wysłana i do terazx jej nie ma (nasza cudowna POCZTA POLSKA :mur: ) i zabieram sie za oc mojego semprona juz sie doczekac nie moge :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Wlasnie nie, bo podniesienie v cpu pomaga i nie ma niestabilnosci, zasilacz trzyma dobrze napiecia. Teraz ustawilem na 1,35v i ide testowac na grach. ;] w takim razie kontroler pamięci :] EDIT: no to pobawiłem się moim procem...1,55v...miernikiem mierzone wychodzi 1,52v, 2800MHz otwarte okno temp proca 36 stopni i po 1h stressprime sie wysypał :( na 1,55v realnie dzis juz nie mam sily :/ Mały posiłek dla oczu ;) zrobione na szybko dla czasu w superPi dlatego napięcie takie wysokie (miernikiem 1,61v) http://freeride.j.com.pl/tweak/a.jpg A swoją drogą wyzej już zasiłka nie wyrabia :( napięcie na 12v poniż 11,6v co się odbija na tym, że płyta już nie jest w stanie utrzymać wysokiego vcore ale jest ono stabilne...wiec na tym zasilaczu na więcej juz raczej nie ma szans :/ p.s. jak się zmniejsza obrazki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 a jak jest ze zuzyciem pradu przez sempki?? sa wymagajace odnosnie zasilacza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Semprony dużo prądu nie pobierają i każdy zasilacz 350W wystarczy , nawet wtedy gdy masz prądożerną kartę graficzną. Obrazki prezentują pracę bez obciążenia i w stresie. + testy wydajności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 w takim razie kontroler pamięci :] EDIT: no to pobawiłem się moim procem...1,55v...miernikiem mierzone wychodzi 1,52v, 2800MHz otwarte okno temp proca 36 stopni i po 1h stressprime sie wysypał :( na 1,55v realnie dzis juz nie mam sily :/ Mały posiłek dla oczu ;) zrobione na szybko dla czasu w superPi dlatego napięcie takie wysokie (miernikiem 1,61v) http://freeride.j.com.pl/tweak/a.jpg A swoją drogą wyzej już zasiłka nie wyrabia :( napięcie na 12v poniż 11,6v co się odbija na tym, że płyta już nie jest w stanie utrzymać wysokiego vcore ale jest ono stabilne...wiec na tym zasilaczu na więcej juz raczej nie ma szans :/ p.s. jak się zmniejsza obrazki? Moja płyta za to zawyza troche vcore, i realnie mam ~1.57v..kurcze capmod by się przydał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 A jak myslicie ile zjada pradu 2,4ghz @ 1.4v idle/stress ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 tu masz kalkulator mozesz obliczyc ile pradu żre cpu po o/c http://extreme.outervision.com/index.jsp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Tutaj mozna obliczyc pobór prądu przez podkrecony proc http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Ok dzieki za linki, mi wyszlo, ze proc w 100% obciazenia zjada ~93W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) tu masz kalkulator mozesz obliczyc ile pradu żre cpu po o/c 2089986[/snapback] Tutaj mozna obliczyc pobór prądu przez podkrecony proc http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp hehe 2800MHz 1,65v 150w :D :lol: teoretycznie moj zasilacz chyba nie potrafi dac tyle na 12v a są jeszcze dyski... generalnie sempy biorą mało pradu jesli nie są katowane...ale jak się im dowali :D Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 nie no jak swojemu dawalem 1.85V i wysokie htt bo bawilem sie na zima cooling w max screeny :P to czasami zasilacz wylaczal kompa, moze to byly wlasnie oznaki dobicia do tych 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) No jak wylaczal to bylo zle, pewnie przeciazenie lekkie. ;] Fortrony maja na 5v + 3.3v 180w, wiec dodajac jeszcze inne bebechy mogles przekroczyc granice. Moj zasilaczyk daje 150w, jak ustawialem na 2700 1.6v to tez sie zaczynalo cos pocic, obraz sie jakis kolorowy zrobil. :lol: Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Tutaj mozna obliczyc pobór prądu przez podkrecony proc http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp troche ten kalkulator chyba zawyza ;) moj obecny t-bred b @ 2400Mhz 1,7v wg kalkulatora z benchmarka zuzywa ok 84w a wg tego z linka az 104w!! :D chyba troche za duzo bo bym nie utrzymal go moim chlodzeniem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Takie male pytanko jak sie ma wydajnosc sempkow na jadrze palermo np 2600+ do A XP takiego jak w podpisie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Takie male pytanko jak sie ma wydajnosc sempkow na jadrze palermo np 2600+ do A XP takiego jak w podpisie ?? wedlug jakiegos testu ( nie pamietam gdzie czytalem go ) xp potrzebuje srednio ok 150 do 200Mhz aby dotrzymac kroku sempkom, wyjatkiem sa gry i mulimedia, tam roznica jest wieksza.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Wg mnie troche wątpliwy jest ten kalkulator ;) 2700 @ 1.525V i 110W niby w stressie... barton @ 2.7GHz 1.95V i do tego 0.13u normalnie bierze troche więcej ;) A teraz po odkręceniu @ 560MHz 0.8V 7 wat niby pobiera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Wg mnie troche wątpliwy jest ten kalkulator ;) 2700 @ 1.525V i 110W niby w stressie... barton @ 2.7GHz 1.95V i do tego 0.13u normalnie bierze troche więcej ;) A teraz po odkręceniu @ 560MHz 0.8V 7 wat niby pobiera :D to bez radiatora bedzie latał :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 to bez radiatora bedzie latał :E Cofamy się do czasów 486 ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Po prostu mam pewnien problem z nagrzewą i musiałem pompke wyłączyć :) Wiec woda stoi i sie grzeje... a komp akurata teraz non-stop chodzi bo sobie ściągam cos ;) Wiec aby sie cpu nie pozbyc to na takich taktach jade... :P A kurde woda sie nagrzewa ostro... :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 jakie najwyzsze wyniki zrobione na standardowym napieciu sa wam znane?? dszywal ma 2,7Ghz na 1,39v i z tego co widze to pewnie jest najlepszy wynik na forum.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 jakie najwyzsze wyniki zrobione na standardowym napieciu sa wam znane?? dszywal ma 2,7Ghz na 1,39v i z tego co widze to pewnie jest najlepszy wynik na forum.. Zobacz tutaj -> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=190366 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zobacz tutaj -> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=190366 oki moze male sprostowanie ;) chodzilo mi o wyniki na sempkach. W rankingu to widac ze tomas ze swoim 2500+ szaleje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...