Skocz do zawartości
pajacyk

Płyty GIGABYTE`a i coolery firmy SPIRE

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio trochę na forum narzekałem na płyty GIGABYTEa i niniejszym chciałem odszczekać moję wypowiedzi na ich temat. Są super do podkręcania i wogóle do użytku a wysokie temp. proca miałem bo mój Titan D5TB niewydalał, zmieniłem więc na Spire SkiveStream i nadal [gluteus maximus]. Dopiero dzisiaj mnie oświeciło w wyciągnąłem ten cooler z obudowy wywaliłem taką taśmę termoprzewodzącą która jest na spodzie i nagle cud ....temperatura spadła o 10stopni.

Przy okazji : jeżeli ktoś ma Cooler od Spire to pierwszą rzeczą jaką należy zrobić jest pozbycie się tego <span style="color:red;">[ciach!]</span>a ze spodu radiatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Przy okazji : jeżeli ktoś ma Cooler od Spire to pierwszą rzeczą jaką należy zrobić jest ...

...wymiana wentylatorka bo te wentylatory Spire sa slabe i glosne - pamietam jak kumpel wywalil takiego 60x60x15 i wrzucil jakas Delte 60x60x25 o 2x wiekszym przeplywie powetrza - po zwolnieniu tej Delty z prawie 7000 rpm do 5000 rpm halas byl porownywalny do Spire a temp nizsza o 4-6*C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...