yatta Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Witam Mam takie pytanie Uzywam programu ktory pracuje w dosie. Ten program uzywa sprzetowego klucza ktory jest tylko na lpt lub com. Ostatnio w laptopach dosc czesto tego zlacza brakuje. Pytanie brzmi czy jesli dokupie takie zlacze tylko na pcmcia to w dosie bedzie widziane jako zwykle lpt/com ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoSeK Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Wg mnie nie. LPT na USB jest akceptowane jedynie przez Windowsa ze specjalnymi sterownikami, tak samo jak myszka na USB nie pojdzie pod DOSem bez specjalnego softu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) Wg mnie nie. LPT na USB jest akceptowane jedynie przez Windowsa ze specjalnymi sterownikami, tak samo jak myszka na USB nie pojdzie pod DOSem bez specjalnego softu. 1579124[/snapback] czytaj uwaznie, chodzilo o LPT na PCMCIA, wg mnie nie zadziala w DOS Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez vitucky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoSeK Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Sorki za blad ... ale mechanizm ten sam jak pod PCI wsadzisz jakis kontroler to DOS go nie zobaczy bez specjalnych sterownikow. Wg mnie dalej nie zadziala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...