Skocz do zawartości
Babboon

Wyprowadzanie Węży Z Obudowy.

Rekomendowane odpowiedzi

Montuję właśnie moje pierwsze WC i mam pewien dylemat. Nie bardzo mam pomysł na wyprowadzenie węży z mojej obudowy. Zdjęcie tylnej ścianki: [KLIK KLIK] Obudowa jest nowa i nie bardzo mam ochotę robić w niej dziury, zresztą i tak nie mam za bardzo jak zrobic takich dużych otworów.

Zastanawiam się nad wypuszczeniem węży przez zaślepkę na śledzia, z tym że tu jest pewien problem: ta szczlina na 12mm, a wąż 16mm. Czy takie ściśnięcie węża bardzo utrudniłoby przepływ i czy nie spowodowałoby to załamania się węża (oczywiście trochę bym go w tym miejscu usztywnił).

Jeśli uwżacie to rozwiąaznie za słabe, proszę, powiedzcie co byście zrobili na moim miejscu :)

Za wszystkie rady i sugestie serdecznie dziękuję :)

Edytowane przez Babboon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak byś sie zdecydowal na wiercenie to duze otwory to nie problem wystarczy ze weźmiesz najwieksze wiertlo wywiercisz tak jak sie da a potem bedziesz po prostu rozwiercał. Jeżeli jednak nie masz zamiaru wiercic a chcesz wyprowadzić weze to najlepsza alternatywą bedzie to co napisał sziken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: Hmm a ja bym zainwestowal w slownik

Ps. Ja sobie waz wyprowadzilem w taki sposob ze wycialem kratownice wiatraka 80mm. Na jej brzegi (troche ostre) zalozylem rozciety waz jak uszczelke. Potem pila odcialem od wentylatora jedna strone z mocowaniem , tak ze wygladal jak wentyl od zasilacza i waz przycisnalem tym mocowaniem. wyglada nawet , nawet a na dodatek nie da sie przeciac wezy od wody o blache bo chroni je inny waz =) tyle ze z rozcietym brzuchem :lol:

Jesli zabardzo zagmatwalem to moge za pare dni dac foto :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi