McBenner Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Czy jest sens zmniejszac taktowanie procka? A moze dac wieksze napiecie? Teraz mam 1.85-1.88 w zaleznosci od nie wiem czego. Po prostu plyta raz daje 1.85 raz 1.86 raz 1.87 a czasem nawet 1.88. Napiecie moge podniesc jeszcze o 0,05V. Wtedy efektywnie bede mial miedzy 1.9V a 1.93V? Czy to cos da? Czy takie napiecie nie jest juz niebezpieczne? Dodam jeszcze ze temperatura procka podczas zwiechy wynosila 51stopni. P.S. Ten zwis byl jakis dziwny bo nic nie mozna bylo zrobic, ale myszka chodzila normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 To raczej nie zwis ale błąd jakiegoś programu :) Powturz test Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Zwis jak zwis. Temp. pewnie za wysoka byla skoro procesor dopiero po ~3h sie zwisł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Zobacz czy zwiecha nie nastepuje w momencie kiedy proc osciaga jakas temp . Najlepiej otworzyc na pulpicie jakis programik do monitorowania a potem puscic test . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Wlasnie tak zrobilem uruchomilem monitora temperatury i zapuscilem hot cpu testera. Po 2 h 49 min komp sie zwiesil a temperatura podczas zwisu wynosila 51 stopni, wiec chyba znosnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Hmm jak ja sie bawilem tym programikiem to mialem taka akcje ze po 10 minutkach temp podnoszac sie powoli , i gdy wskakiwala 57 stopni to restarcik :) . Jak podnioslem Vcora problem zniknal . natomist u ciebie watpie zeby juz po 2 godzinach testu temp sie podnosila , wiec moze to jakis progs spowodowal ten blad . Pozatym pusc jeszcze raz ten test . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Tak tez zrobie, ale nie chce mi sie tracic znowu 3 h, to moze teraz podniesc napiecie o np 0.025 i zobaczyc co sie dzieje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ja bym nie radzil jeszcze napiecia podnosic gdyz oznacza to jeszcze wyzsza temp. Na pewne za zwawiasa nie jest odpowiedzialna temp gdyz ta masz jaknajbardziej w normie. Po takim wysilklu jest ona wrecz idealna. Tak jak juz pisali pusc jeszcze raz tesat i zobacz co sie dzieje. Napisz o tym na forum gdyz wszyscy jestesmy ciekawi odpowiedzi. Pozdroofki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Heh, no dobra, w najblizszym czasie zapuszcze test i zobacze, ale zastanawiam sie czy nie podzwyzszyc napiecia o chociaz 0,025. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Dalem napiecie 0.025 wieksze, i dalem hot cpu testera, niestety jedynie na godzine, bo wiecej nie mialem czasu i temperaturka wyniosla 52 stopnie, bez zwiechy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Teraz dalem przy napieciu 1.825 czyli efektywnie 1.88 do 1.91V na godzine cpu hot testera. Doszlo do okolo 50 stopniu. Potem wielokrotnie (ok 6-7 razy) zapuscilem 3dmarka 2001se i komp sie nie zwiesil przy tym napieciu. Nie wiem czemu ale nadal nie jestem pewny w stu procentach co do tego, wiec bede jeszcze testowal, ale wyglada na to ze system jest stabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Wygląda mi na to, że zwis na początku miałeś przez niskie napięcie. Jak pisałeś oscyluje ono w granicach 1.85-1.88. Może po tych ~3h spadło navet do 1.84 i zwis (bardziej pravdopodobny byłby jednak restart). Zapuść HotCPU przy efektywnym 1.81-1.84 i zobacz co się stanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...