Skocz do zawartości
Sir_ice

Grafa Do Starszego Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

poszukuje sensownej grafy do kompa PII 333@450 MHz, Abit BE6-II (agp x1/x2), 224 RAM, S3 Trio 3D/2x 8MB. niedlugo chyba zmienie proca na jakiegos PIII ~650MHz i moze ramu dorzuce.

grafa ma byc do filmow i moze paru starszych gierek, tak mysle zeby zmiescic sie w 50 zl, najchetniej z allegro.

Podpowie mi ktos na co sie zdecydowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam problem, więc cos o tym wiem. Radziłbym kupić jakiegoś taniego GeForca 2MX, byle na pamięciach DDR. Na allegro jest takich sporo, tylko musisz się dowiedzieć własnie o te pamięci, bo te na SDRAM' ach są niewiele szybsze niż RIVA TNT2. Ja swojego kupiłem za okazyjną cene 25 zł. Jestem z niego bardzo zadowolony. Jeśli jednak planujesz zakup nowego proca to mógłbyś się zastanowić na zakupem GeForca 3, jest to już jednak zakup rzędu 150 zł, wydajność jest jednak nieporównywalna z GF2, oczywiście na nowym procku, bo na tym starszym róznica będzie raczej niewielka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam interesuje się takim przedziałem cenowym, bo składam taniego kompa. Tak więc:

* GeForce 4 MX 440

* Radeon 9000 lub niższe

* GeForce 2

* S3 - różne karty

Wybó należy do Ciebie. A cena - zależy od DDR/SDR, TV-OUT, gwarancja itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie.... wszystkie wasze odpowiedzi sa bardzo malo profesjonalne. chodzi mi o karte na agp x1/x2 - na chlopski rozum z jednym wcieciem w zlaczu - karty ktore chodza na agp x4 i wiecej - ch.roz. dwa wciecia w zlaczu - to juz zupelnie inna bajka. sa zasilane innym napieciem. ponawiam wiec pytanie, tym razem prosze o wypowiedz bardziej zorientowanych.

jaka karta jest najlepsza na agp x1/x2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co orientuje się to gf2 są agp x2/4 złącze

http://www.benchmark.pl/artykuly/przeglad_...force2_gts.html proszę

oczywyście najlepiej jakbyś wyłapał wersje GTS/Pro/Ultra bo mają 4 potoki, a dodatkowo Ultra ma wyższe taktowania pamięci niż seryjny r9550 :)

http://www.benchmark.pl/artykuly/przeglad_...rce2_Ultra.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi