Skocz do zawartości
cine

Cichy Wentylator Do Obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Chce kupic wentylator na przod obudowy, ktory chlodzilby przy okazji dysk. Na 12cm nie ma miejsca wiec musi byc 8cm. Znalazlem takie dwa ktore mnie zainteresowaly, jednak nie wiem ktorego wybrac:

Papst 8412N/2GLE 80mm 12 dBA, o ktorym slyszalem duzo dobrego na tym forum, czy SilverStone FM82 80 mm 17 dBA?

Zalezy mi przede wszystkim aby byl to cichy wentylator. Wszystkie inne sugestie chetnie wyslucham.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym kupował tego ARCTIC COOLING FAN PRO 2L po co przepłacać no i świeci, ale nie każdy lubi mieć ufo z kompa więc w takim wypadku ARCTIC COOLING FAN PRO TC.

Edytowane przez Bart17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech nie każdy ma taki intelekt jak ja żeby zrozumieć o co Ci chodzi...

1578951[/snapback]

No trochę pogmatwałem.

Twój wentylator: ARCTIC COOLING FAN PRO 2L

Mój wentylator:COOLINK GREEN SILENT 80mm

A teraz niech sobie porównają i wybierają!!

To jeszcze pytanko!!

Może polecisz jakiś 92 mm wentylek??

Edytowane przez gaagaa_se

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TYlko do tego arctic coolinga potrzebny Ci regulator a Coolinga podłaczasz bezpośrednio bez żadnych przejściówek i regulatorów

1578942[/snapback]

Skąd taki wniosek? Może przeczytaj dokładnie co to za wentyl bo nie wymaga on żadnego dodatkowego reguletora.

Ten AC z allegro ma przłącznik na kabelku, trzy biegi 1500 2000 i 2500 obr/min, na najwyższych obrotach jest już wyraźnie słyszalny ale do zaakceptowania i podłącza się go oczywiście najnormalniej w świecie przez 3-pinową wtyczkę do MoBo.

Za 18 zeta można wziąć a zwykły nieświecący pewnie tańszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@paluszek, cena nie ma wiekszego znaczenia, jak trzeba to wydam i te 70 zl ale za cos porzadnego bo tak jak mowilem, zalezy mi przede wszystkim na ciszy.

Mysle ze wybiore tego COOLINK GREEN SILENT, tylko nie wiem czy 80 czy 92, mozna gdzies dostac adapter 80 -> 92?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Ja polecam Akasa Amber 80 mm na łożyskach kulkowych (super stosunek ciszy do wydajności).

A i nie polecam stosować tanich (takich poniżej 30-35 zł) wentylatorów, bo na początku to one wszystkie są ciche a po czasie ... ehhh

Po prostu się nie opłaca.

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak nie masz miejsca na 92 :/ to w takim razie bierz 80 i spokój a efekty też będą dobre :)

1580139[/snapback]

Prawdopodobnie wezme tego, miejsce na 92 sie znajdzie, na 120 nie bardzo dlatego pytam o adapter bo nigdzie nie moge znalezc :\

A co powiecie na temat tych co przedstawilem na poczatku?

EDIT:

Zastanawia mnie jeszcze Noiseblocker ULTRA SILENT, tylko nie wiem ktory wybrac, od S1 do S4. Fakt, najtanszy nie jest ale jestem w stanie zaplacic tyle za cisze :)

Edytowane przez cine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz to mam na sprzedaż AC PRO 2L TC za 13 zł :) Mam aukcję wystawioną na allegro.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59618493

Zapraszam.

Wszystko na temat wentyla znajdziesz w opisie aukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi