ath Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Witam, mam takiego oto problema. Dzisiaj bede zmienial mobo (z sis na via) i przy tym nie chce stawiac nowego systemu. Nie chce tez reinstalowac windowsa, bo wszystkie moje ustawienia, misternie szlifowane przez kilka godzien pojda sie pasc. Jest takie cos jak 'tryb naprawy', ale pamietam, ze jak kiedys u kumpla to robilismy, to cos tam pokazala sie jakas liste czegos tam i nie przynioslo to zadnego rezultatu. Tak samo po zmienie plyty na nowa, poprostu win xp juz sie nie uruchomi. A wiec jaki jest sprawdzony sposob na moj problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 XP? Wrzucasz płyte, i uruchamiasz instalację, po chwili masz wybor opcji instalacja, naprawa i coś jeszcze. Wybierasz naprawe. Potem idzie skrócona instalacja(przeinstaluje częsc systemu, ale pozostawia wszystkie programy i ustawienia). Potem trzeba zainstalowac tylko sterowniki i aktualizacje do systemu bo naprawa je usuwa. W poniedziałek robiłem tak przy przejsciu własnie z SiS na VIA i nie był ozadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Tak xp, dzieki za odpowiedz. Szkoda tylko mi tych poprawek, wiadomo dlaczego. ;] Dzis wieczorem stestuje i jak sie powiedzie to napisze posta. ;] edit: Po zapodaniu opcji napraw znajdujacej sie pod klawiszem 'r' wyskoczyla mi konsola z napisem c:/windows... i tyle nic sie nie instalowalo... w koncu z braku czasu zainstalowalem wina obok, tzn. nazwalem folder windowsxp, program files cale zostalo, z pulpitu starego przekopiowalem pliki i w sumie jest ok. Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...