mefju Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Jak mogę napisać np. jakieś CV i list motywacyjny za pomocą Acrobat readera i zapisać jako plik PDF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Za pomocą Readera raczej nie napiszesz. :P Masz 2 wyjścia: - Open Office - ma możliwość tworzenia PDF - PDF Creator (lub inny program tego typu) - instaluje się jako "drukarka" i z każdego programu "wydrukujesz" PDF Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 wytarczy MS Word + Adobe Acrobat Professional. Wersja pro posiada plug-ina do Worda, ktory konwertuje bierzacy dokument do formatu .pdf. inna bajka, ze taki .pdf wyglada brzydko - prawdziwe dokumenty .pdf pisze sie w LaTeXie. piekna sprawa. moja prace licencjacka (i niedlugo mgr) napisalem w LaTeXie.......ehh..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Adobe Acrobat Professional - 449$, PDFCreator - free. TeX to już inna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagular Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 No nie przeginajmy że najlepszym softem do PDFa jest LateX... LateX/TeX to sprawa starsza o wiele od PDF-a, chyba natywnym formatem tam jest ps (postscript), zaś sama jakość pliku PDF w przypadku tak prostej w interpretacji rzeczy jak CV, zależy tylko od ustawień zapisu, a nie danego programu... Format PDF "wynalazła" firma Adobe i rzeczywiście jej soft chyba powinien być najbardziej z PDF kompatybilny, co nie znaczy że do zwykłego pisania CV itd należy używać wielkiego kombajnu - takie darmowe "pchełki", jaką podał paulo, sprawiają się tu najlepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DERSiK Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 a jeszcze darmowy qprint to co, to jest dopiero kozak jak dla mnie najlepszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) Qprinter - używałem i nie polecam. Bardzo długo trwało u mnie drukowanie, a poza tym 2 lub 3 razy qprinter zawiesił się podczas drukownia i zrobił mi sieczkę na dysku. Nawet po restarcie uruchomienie jekiegoś programu trwało 3-5 minut, dopiero dłuuuga defragmentacja pomagała. UPDATE: to nie QPrinter robił mi "sieczkę", tylko CutePDF. Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Contrast Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Jakrównnież Adobe Pagemaker ale on nie jest darmowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Tomahawk PDF - freeware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...