Skocz do zawartości
mefju

Jak Zrobić Plik Pdf

Rekomendowane odpowiedzi

wytarczy MS Word + Adobe Acrobat Professional. Wersja pro posiada plug-ina do Worda, ktory konwertuje bierzacy dokument do formatu .pdf.

inna bajka, ze taki .pdf wyglada brzydko - prawdziwe dokumenty .pdf pisze sie w LaTeXie. piekna sprawa. moja prace licencjacka (i niedlugo mgr) napisalem w LaTeXie.......ehh.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie przeginajmy że najlepszym softem do PDFa jest LateX...

LateX/TeX to sprawa starsza o wiele od PDF-a, chyba natywnym formatem tam jest ps (postscript), zaś sama jakość pliku PDF w przypadku tak prostej w interpretacji rzeczy jak CV, zależy tylko od ustawień zapisu, a nie danego programu...

Format PDF "wynalazła" firma Adobe i rzeczywiście jej soft chyba powinien być najbardziej z PDF kompatybilny, co nie znaczy że do zwykłego pisania CV itd należy używać wielkiego kombajnu - takie darmowe "pchełki", jaką podał paulo, sprawiają się tu najlepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qprinter - używałem i nie polecam.

Bardzo długo trwało u mnie drukowanie, a poza tym 2 lub 3 razy qprinter zawiesił się podczas drukownia i zrobił mi sieczkę na dysku. Nawet po restarcie uruchomienie jekiegoś programu trwało 3-5 minut, dopiero dłuuuga defragmentacja pomagała.

UPDATE:

to nie QPrinter robił mi "sieczkę", tylko CutePDF.

Edytowane przez paulo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi