tanaka Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam Kupiłem płytę główna ABIT AN8 Ultra , i z płytą były od samego początku problemy Instalacja podstawowych sterowników przebiegła pomyślnie , restart i komputer się zawiesza lub uda dokończyć mu się instalacje z wielkim trudem kilka restartów , zwisów . po instalacji systemu [Windows Xp Pro+Sp2] jedynej udanej , zainstalowałem sterowniki do płyty , karty graficznej , itp. Pora przyszła na testy :] , komputer z Athlon-em 3000+ , 512 Ramu , Radkiem x800xl ,osiągał w 3DMarku 2001 5200 punktów :] LOL , 3DMark 2003 6000 punktów LOL 2 , w sandrze wydajnosc cpu , mobo na poziomie celerona 633-700MHz .Komputer był niestabilny , wieszał się straszył niebieskim itp. Płytę sprawdzałem z pamięciami kingston 512 pc2700 dwie sztuki , kingston 512 pc3200 jedna sztuka , good ram 256 pc3200 jedna sztuka , good ram 512 pc3200 jedna sztuka , Programu mem test nie udało się uruchomić ładował się i nagle restart , pamięci montowałem w każdym banku , było trochę sortowania . Ustawiałem je w biosie na T1 na T2 - cl 2 , 2,5 , 3 żadnego efektu :\ zmieniłem 2 zasilacze chieftec 360Wdf i jakiegoś no-name 300W , dalej to samo , zmieniłem grafikę na SIS-a 1MB PCI fiasko dalej zmieniłem dysk z 40 basi na 80 Caviara dalej to samo , jak podłączyłem sieciowe pod pci 3 slot komputer ciagle się restartował zmiana biosu na najnowszy nie poprawiła sytuacji . Dzisiaj przyszła druga płyta nowa z radością składam kompa efekt ten sam :\ jeszcze sprawdziłem na pamięci HYNIX 512MB PC 3200 i jeszcze jednym zasilaczu modecon 350W czy cos takiego , w drugiej płycie po podłączeniu ZALMAN VF700-CU wentylator tylko przy starcie się kręcił chwile i stawał LOL 3 nie mam mocy już to tego abia , temperatury są dobre , seria płyt to AN8U-C5E000125 i AN8U-C5E000119 , w sklepie stwierdzili ze cos z płyta pierwsza jest nie tak , jutro odsyłam tego Abita , płytka ogólnie fajna wyposażenie spoko , wyjście optyczne na audio tylko ze nie chce działać , na DFI sie chyba skusze :] Pozdrawiam Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez tanaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 a moze to wina proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 proc byl sprawdzany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 jak masz chwile to spróbuj obniżyć HTT do 2x/1x i zobacz co będzie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 moze sproboj wylnczyc c&q w biosie. zaladuj fail safe defaults w biosie i proboj czy sie wiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) jak masz chwile to spróbuj obniżyć HTT do 2x/1x i zobacz co będzie :| 1578737[/snapback] 2x zwisz , 1x chodzi , 5x chodzi - c&q wylaczone , wrzucilem najnowszy bios Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez tanaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Miałem akurat okazje testowac Twojego pierwszego Abita. Generalnie płyta zachowywała sie bardzo dziwnie, co któryś restart przestawała działać. Pomagało tylko rozpięcie i podpięcie na nowo kabli zasilających. Procka trestowałem u siebie na DFI i coprawda super się nie kręcił ale działał stabilnie, więc to nie powinna byc jego wina. Stawiam na wadliwą serie płyt. Szkoda bo samo mobo fajnie sie prezentuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Miałem akurat okazje testowac Twojego pierwszego Abita. Generalnie płyta zachowywała sie bardzo dziwnie, co któryś restart przestawała działać. Pomagało tylko rozpięcie i podpięcie na nowo kabli zasilających. Procka trestowałem u siebie na DFI i coprawda super się nie kręcił ale działał stabilnie, więc to nie powinna byc jego wina. Stawiam na wadliwą serie płyt. Szkoda bo samo mobo fajnie sie prezentuje. 1579702[/snapback] HTT trzeba recznie ustawiac i wtedy sie chyba nie wyklada dzisiaj potestuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Ustawiałem ręcznie HT i tez nic wtedy nie dawało. Tamta mobo była na 100% zwalona. A z ta to Ci życze jak najlepiej. Napisz co i jak, właściciel imperium napewno się ucieszy jak będzie wszystko OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 jak narazie spoko z plytka , sklep imperium tez jest bardzo dobry szybko wyslali nastepna plyte :) trwalo to 3 dni robocze i mialem kolejna plyte w domciu duzy plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek_losu Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Tez mam abita an8...Ogolnie mobo wypasna.Ale po wgraniu windowsa komputer sie ciagle resetowal. :mur: Na szczescie przeszlo samo :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 El Gato procek nie taki zly 2700MHz na 1,45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...