cnn0r Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) W poniedzialek kupilem w Proline powyzsza karte. Najpierw poszedlem do kumpla odwiedzic go i wlozylismy ja do jego kompa (Barton 2.5 @ 3.2, 512 Kingston, ASUS A7N8X-Deluxe, Codegen 300W). Po zainstalowaniu sterownikow 71.84 przy odpalaniu Win XP wyrzucilo bład o zbyt malym zasilaniu dostarczanym do karty oraz informacja, ze jej wydajnosc zostanie zanizona, aby nie spowodowala uszkodzen (no to coz mysle, ze to gowniany codegen 300w dlatego). Wrocilem do domku, usunalem ATI Omegi, wyjalem swojego Sapphire Radeon 9600 PRO @ 500/700 z kompa i wlozylem GF'a 6200, po odpaleniu przywrocilem defaultowe ustawienia biosu, wlazlem do windowsa, zainstalowalem te same stery. Po reboocie ku mojemu zdziwieniu wywalilo mi ta sama wiadomosc o zasilaniu co u mojego kolegi, mialem Modecoma 300W, a moj komp to Athlon 2.0 @ 2.6, 512 DDR, ASUS A7N8X Deluxe no i ten gf. Na poczatku malo sie tym przejalem, zainstalowalem RivaTuner i zmodowalem 6200 @ 6600 i zapuscilem reboot. Po okolo godzinie gry na zmodowanej karcie raport z plyty glownej CPU Test Failed i komp sie zrebootowal, dlugo nie myslac, powrocilem do 6200 i tak gralem reszte wieczoru. Sprzedalem Radka na allegro i popedzilem do sklepu po zasilacz, mianowicie Huntkey HK-400AP 400W. Szczesliwy wrocilem do domu, wlozylem go do kompa, podpialem wszystko, bios do ustawien default i odpalilem kompa i zgadnijcie co? GO***, znowu ten sam komunikat o zasilaniu. Pomyslalem sobie, ze to musi byc wina sterow wiec zainstalowalem najnowsze sterowniki od nVidi (77.72) - niestety, dalej to samo. Duzo nie myslac, sformatowalem komputer, zainstalowalem XP + SP2, wszystkie latki i znowu te sterowniki i dalej to samo. Non stop ten sam komunikat o zasilaniu. Zasilacz zasila (^^): ASUS A7N8X Deluxe nForce Athlon XP 2.0 @ 2.6 512 DDR Winfast Geforce A6200 TD 128/128 3x HDD jakies stare po ~15gb 2x CD-romy maly wiatraczek na obudowie skaner? drukarka? Macie moze jakies pomysly? Wpadlem na to, zeby isc z ta karta do serwisu Proline i u nich zobaczyc, niech ja wloza i sprawdza czy maja to samo, moze to byc wina karty? 3DMark2003 - 6200 @ 6600: 4776pts Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez cnn0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 A karta czasem miejsca nie ma na jakąś wtyczkę od zasilacza :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 (edytowane) Wlasnie :) podpioles zasilanie do karty ? heh, wydaje mi sie ze podpioles bo chyba jak sie nie podepne to nie rusza w ogole P.S Na przyszlosc nie rob zakupow w proline, straszne sa problemy wlasnie z gwarancja u nich... powaznie Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cnn0r Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 o boze, ale ze mnie blazen :D na radku nie bylo takiego gniazdka dlatego sie nie spodziewalem, wszystko ok juz :) tylko teraz taka sprawa, ze musze isc do proline oddac im tego huntkeya bo na modecomie 300w powinno pojsc spokojnie, jak myslicie? oddac go, czy jednak zostawic ? modecom 300w starczy na spokojne oc tej karty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Ktory lepiej trzyma napiecia ?? Jesli juz masz tego huntkeya to zostaw go, w koncu to 400 W moze sie przydac na przyszlosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cnn0r Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Huntkey, reszta w topicu o 6200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...