Saviol Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Czesc. Mam dysk twardy Seagate 80GB SATA 7200 Obr. 8MB NCQ i mam taki problem, ze jak gram lub wykonuje dowolna prace na komputeze to po okolo 4h pracy zawiesza mi sie maxymalnie system nie moge nawed ruszac myszka i z dysku wydobywa sie dziwny dziwek jak by pukanie. Od czego sie tak robi jakis Bad sektor? jak to zliwkidowac jezeli wogule sie da :(? Z gory thx. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 mam identyczny problem.. tzn dysk wylacza sie podczas pracy w systemie i komp sie zawiesza.. dzisiaj stalo sie to czego sie obawialem.. po ktoryms w rzedu wylaczeniu padl i 120gb danych + zasilacz codegena (lol) razem z nim... jutro ide po chiefteca, minimum 400W.. mam nadzieje ze uda mi sie odzyskac dane eh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...