Lukas Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Do składanego kompa włożyłem R9000 Sapphire i wciągnąłem drivery z CD - 6.13.10.3010. W trakcie pracy w aplikacjach 2d pojawia się czasem nagły zwis - ratunkiem jest tylko reset, po którym za "poważny błąd systemu" ma odpowiadać driver (biblioteka) do Radeon`a. Komp przechodzi bez problemu wszystkie testy w 3 Mark 2001 i inne. Problem nie występuje przy aplikacjach 3d. Odinstalowałem wszystkie dodatki ATI. Przeinstalowałem driver...nie zdążyłem jeszcze sprawdzić czy był zwis (tzn. jeszcze nie nastąpił). Czy ktoś miał podobny problem i czy jest jakieś rozwiązanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 spróbuj zmienićstery na inne m,oże pomoże, w sumie to pozostaje ci metoda prób i błędów może nie chce współpracować poprawnie jakiś element, u mnie np ram gryzł się z grafą ,po wymianie nie ma problemów. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Niestety wciąż nie znalazłem rozwiązania problemu. Zestaw w którym siedzi R9000 to Jet-Way na 266a z Duronem 1,3 i 256 Sdram. IRQ są ok. Z peryferiów jest tylko modem. Przeinstalowałem drivery do karty - ściągnąłem nowe sterowniki ze strony Saphhire. To samo!!! Losowo, co parę godzin użytkowania jest nagłe "freez". Najpierw obraz staje się nieaktywny, później nie działa już nawet myszka i pozostaje tylko twardy RESET. Nie dzieje się to w aplikacjach 3d, ale przy 2d lub przy filmach divx. Czy sąjakieś inne sterowniki ekranu do takiego R9000 - objawy i komentarz samego sysytemu wskazują na soft do karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Sciągnij sobie stery z www.ati.com i nie baw się sterami producenta karty. Ale jak masz wysypy tylko chyba skończy się reklamacja skoro sprzetowo wszystko jest ok (irq) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Spóbuję z ATI. Niemniej może byc problem z reklamacją skoro to nie jest właśnie Hardware. Zobaczymy. W dalszym ciągu szukam kogoś o podobnych problemach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...