Skocz do zawartości
Greenskin

Agp X2,x4 A X4,x8 Nie Będzie Problemów?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam starego athlona 1600+ i ECS K7S5A (agpx2,x4).

jeżeli chciałbym wymienić kartę graficzną z obsługą agpx4,x8 to czy nie napotkam na opór sprzętu? niby tu i tu mogę ustawić x4, ale czy na pewno wszystko będzie ok? :blink:

dodatkowo mam pytanko czy warto dodać ramu i wymienić grafę przy pozostawieniu w.w. podzespołów (brak środków inwestycyjnych na wymianę większej ilości części :mur: ) czy lepiej odpuścić sobie i zbierać dłużej pieniądze?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super! tylko, że wymiana proca płyty pamięci zasilacza to około 1800pln, a wymiana karty i dodanie ramu to góra 500 :lol: . poza tym jeżeli wymieniać całość to na coś co ma jakieś mozliwości (poważne) dalszej rozbudowy czyli s939.

no i czy ktoś ma odpowiednią wiedzę, żeby odpowiedzieć na moje podstawowe pytanie? :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko mozesz włożyć kartę x8 do agp x4,

spadek wydajności w zakresie błędu statystycznego,

twoja platforma będzie stanowić "wąskie gardło" dla wydajności

tak, zawsze warto dołożyć RAM ;)

no ale najlepiej byłoby pozbyć sie tego starego athlona i włożyć cosik o większej mocy

no i nie zapominaj że zawsze należy "pomóc" sprzętowi w uzyskaniu optymalnej wydajnosci przez O/c ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wszystkie karty (tak mi sie wydaje) maja 1 wyciecie na stykach, ktore wchodza w port AGP. Wiec raczej nie powinno byc problemow. Powinny chodzic na AGP x8 jak i na AGP x4. Problemem moze byc tylko zasilacz w wyzszych kartach.

Pozdrawiam.

Edytowane przez dj.skorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...