Xtreme Addict Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Podaj dokładny config Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Podaj dokładny configE szkoda gadac. Ktos (amd?) tu ostro przycial w ... przy 4x512 2stronnych pamieci jedyne co mozemy zrobic to je sprzedac i wymienic na 2x 1 giga. Juz wymienilem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Ja jadę na 4x512 MB i nigdy nie miałem bluescreena :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 jednostronnych :> odpal kompa na 2 stronnych to pogadamy :lol: ... co by nie bylo ;) mi sie udalo ale widzial tylko 1024 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 (edytowane) Dzsiaj miałem troszke wolnego czasu i włozyłem wkońcu 2x512 Astak +2x512 Ulta-X odrazu zworke poszła na linie + 5V :D i ustawiłem pamięci na 240MHz 3,31V spuerPI 16M przeszło Screen Dostałem info ze ten kompel Ultra X robią 240Mhz na 3,2V wiec niedługo zapodam 4 X 512 na 250MHz tylko ciekawe na jakim V polecą :) Edytowane 12 Kwietnia 2006 przez _python_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 jednostronnych :> odpal kompa na 2 stronnych to pogadamy :lol: ... co by nie bylo ;) mi sie udalo ale widzial tylko 1024 :lol: trochę późno, ale mam 4x512 MB "dwustronnych" kości :D Dzsiaj miałem troszke wolnego czasu i włozyłem wkońcu 2x512 Astak +2x512 Ulta-X odrazu zworke paszła na linie + 5V :D i ustawiłem pamici na 240MHz na 3,31V spuerPI 16M przeszło Screen Dostałem info ze ten kompel Ultra X robią 240Mhz na 3,2V wiec niedługo zapodam 4 X 512 na 250MHz tylko ciekawe na jakim V polecą :) ciśnij :) ale 16M przy 4x512 MB to praktycznie żaden dowód stabilności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 @Xtreme Addict zapuściłem SuperPI żeby tylko zobaczyć czy na tych ustawieniach wogłe przejdzie, na noc zapuszcze SP2004, jutro dam znać czy test przeszedł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Szczerze to jedynie pograj w BF2 ze 3h :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 nie chciało mi się wczoraj zapuszczać na noc żadnych testów, może dzisiaj zapodam jakiegoś screena z primem. Dzisiaj grałem 4h w COD 2 na ustawieniach 240Mhz 3.31V 2T i nie widziałem zadnych artefaktów, czyli chyba mogię takie ustawienia zapodać na 24/7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 raczej miałbyś pieknego bluescreena :-P ja bym uznał, że komputer jest stabilny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 (edytowane) więcej mi się nie chciało: screen pamięci juz wyciągnąłem z kompa i się zabrałem za katowanie je oddzielenie, może po sesjach zaczne znowu zabawę :) Edytowane 13 Kwietnia 2006 przez _python_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 wynik zły nie jest, ale już na granicy kontrolera pamięci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_python_ Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 wynik zły nie jest, ale już na granicy kontrolera pamięci :wink: no ja jestem bardzo zadowolony że wogóle ten test przeszedł i po 3,4h grałnia w F.E.A.R-a i COD2 i nie wywalił żaden artefakt. Po sesjach włoże znowu ten komplecik do mobo i zobaczę czy poleca na @250MHz 3.XX V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) Czy jesli chce miec 4x512mb i w dualu to czy wszystkie pamieci musza byc takie same ?? To znaczy mam narazie 2x512mb hynixy w dualu i czy jesli dokupie 2x512mb np. geila to nie strace duala ?? czy musze kupic kolejne hynixy ?? :( memki to ddr2 533. Tak w ogóle czy ddr2 maja inne napiecia od normalnych ddr ?? standardowo jest jest 1.9v a wy ciagniecie jak widze nawet ponad 3v(oczywiscie przy O.C) a standardowo ile maja ?? :blink: Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 standardowo - 2,5v Zapytaj się w dziale Intela. Aczkolwiek nie powinno być problemu na różnych producentów pamięciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Mariasz Winbonda z Micronem. :lol: 2x512MB G.Skill PC3200 GH (Winbond UTT BH-5) + 2x512MB Crucial Ballistix PC4000 Z505 (Micron 5B G) Stabilność: Sp2004;12x238=2836MHz/238MHz 2,5-2-2-5 2T 3,0V Wydajność: Spi32m;12x238=2836MHz/238MHz 2,5-2-2-5 2T 3,0V Wydajność jak widać na przyzwoitym poziomie pomimo trybu 2T.Jest tutaj kompromis ustawienia; napięcia Vdimm, timingow,które dla obu memek różnią sie nieco;nie chciałem podnosić na 3,1V,coby nie zaszkodzić Ballistixom.Na podkreślenie zasługuje fakt,że Winbond poszedł 238MHz 2,5-2-2-5 na 3,0V. Pozdrawiam. :lol: Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 wsadziłem w dfi nf4 ultra-d 4x512 bh5 i... wszycho chodzi, tylko że bios pokazuje 1024mb pmięci, system również wykrywa tylko 1gb, a cpu-z pokazuje 2048 w dualu... komu wierzyć? co trzeba zrobić zeby czytało wszystkie kości? bios jakiego używam to 623-2, przeżucałem kości slotami - nic, jedna parka to ultraX, druga parka to twiny sp help needed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Mialem 2x512MB DDR Kingston CL3. Wczoraj dokupilem drugie tyle. Wszystko pieknie chodzi - 2GB DDR. Jednak najgorsze - Overclocking ! Wczesniej pracowalem na ustawieniach : 283x9 i 1,55V (jak na plyte VIA to calkiem calkiem). Uwaga : przy 4x512 MB maksymalna stabilna wartosc : 210x9, 1.6V ! Da sie cos z tym zrobic ? Edytowane 15 Czerwca 2006 przez subon2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Mialem 2x512MB DDR Kingston CL3. Wczoraj dokupilem drugie tyle. Wszystko pieknie chodzi - 2GB DDR. Jednak najgorsze - Overclocking ! Wczesniej pracowalem na ustawieniach : 283x9 i 1,55V (jak na plyte VIA to calkiem calkiem). Uwaga : przy 4x512 MB maksymalna stabilna wartosc : 210x9, 1.6V ! Da sie cos z tym zrobic ?a jaki dzielnik pamięci? Jak 166 MHz, to zejdź do 133 MHz i dopiero wtedy kręć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxygen- Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) A wam pokaze cos co mnie nawet powalilo...a mianowicie co potrafi kontroler pamieci w Toledo.. Mamy tutaj w pelni stable, w 3D tez gralem i nie bylo problemow (Battlefield, CSS): A dla odmiany na Viscie, aby utrudnic sobie jeszcze stabilnosc pamiatek: 1,5-2-2-0 2T 254.6Mhz 3.5V 4 x 512 Geil UltraX Pamieci sa na sprzedaz, preferuje sprzedac calosc 4 x 512, sa z jednej serii wszystkie, kupione w jednym sklepie (rodan.net, sklep mojego wuja). Niedlugo wystawie na allegro, prosze ewentulanie oferty na priv lub najlepiej na GG. Niedlugo screen z 3 Ghz :) Tylko sie trochu ochlodzi...bo to co sie dzieje teraz ...52C na w/c na procku ;[ Edytowane 29 Lipca 2006 przez Oxygen- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Witam! Jak widzicie w sigu, mam 4 kosci DDR od Kingstona - modele Hyperx 3200A No i są to dwustronne pamieci. W czym problem? Działają one na DDR333 a nie DDR400 gdy włoze je wszystkie ;e Za cholere nie chce tez sie dać zmienic na DDR400 (w biosie daje na 200Mhz) bo komp sie nawet uruchomic nie chce, waląc errora jakby pamieci nie były włożone wcale. W instrukcji z FAQ, tej w pdf'ie, tez jest napisane, ze dwustronne pamieci przy zajeciu wszystkich slotow, bedą dzialaly jako DDR333. Pytanie pewnie sie juz domyslacie, jakie chce zadać icon_wink2.gif Czy jest bezbolesny, nieszkodliwy sposob, aby te pamieci jednak dzialaly na 200 Mhz (ddr400) ? Co obecnie zrobiłem? Najpierw dałem 215 fsb i div166 i ruszyło Potem dałem 230 i div 166 i niestety nie ruszyło - komp wstał, zabootował, ale Blue Screen przy wejsciu do Windowsa Następnie zmieniłem na 225 i div 166 i teraz pisze tego posta, a pamieci działają na 184Mhz. Timingi mam: Cas# - 2.5 Ras# 2 Cas# delay - 3 Ras# Precharge - 3 Tras - 8 (miałem 7, ale dałem 8, bo mi CPU-Z pokazywał ze 200Mhz mają na 8) Trc - 7 Moze coś dovoltować? Moze jakies timingi zmienic. Przyznam sie ze jesli chodzi o timingi to jestem TOTALNIE zielony. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsonx1983 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Witam ja też mam 4x512 i wszystko smiga doskonale, lecz niestety nici z podkrecania proca już niewspominając o podkręceniu ram, chyba że dam pamieci na ddr 200 to venice 3000 idzie ponad 2700 mhz bez problemu i stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Witam ja też mam 4x512 i wszystko smiga doskonale, lecz niestety nici z podkrecania proca już niewspominając o podkręceniu ram, chyba że dam pamieci na ddr 200 to venice 3000 idzie ponad 2700 mhz bez problemu i stabilnie.same here Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 przeczytajcie cały temat to będziecie wiedzieli dlaczego macie takie problemy z 4x512MB :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Właśnie. Długi nie jest .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomsonx1983 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) No to postanowiłem się też pobawić troszeczku, i jade htt 280x9 co mi daje 2520 mhz ,no a pamieci div 100 2.5-3-4-7-1T, bios mi pokazuje ddr 200 ale cpu-z 140 mhz heh, kawa i jedziemy dalej :) ps. Wszystko narazie na standardowych napięciach. Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Tomsonx1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Witam! Jak widzicie w sigu, mam 4 kosci DDR od Kingstona - modele Hyperx 3200A No i są to dwustronne pamieci. W czym problem? Działają one na DDR333 a nie DDR400 gdy włoze je wszystkie ;e Za cholere nie chce tez sie dać zmienic na DDR400 (w biosie daje na 200Mhz) bo komp sie nawet uruchomic nie chce, waląc errora jakby pamieci nie były włożone wcale. W instrukcji z FAQ, tej w pdf'ie, tez jest napisane, ze dwustronne pamieci przy zajeciu wszystkich slotow, bedą dzialaly jako DDR333. Pytanie pewnie sie juz domyslacie, jakie chce zadać icon_wink2.gif Czy jest bezbolesny, nieszkodliwy sposob, aby te pamieci jednak dzialaly na 200 Mhz (ddr400) ? Co obecnie zrobiłem? Najpierw dałem 215 fsb i div166 i ruszyło Potem dałem 230 i div 166 i niestety nie ruszyło - komp wstał, zabootował, ale Blue Screen przy wejsciu do Windowsa Następnie zmieniłem na 225 i div 166 i teraz pisze tego posta, a pamieci działają na 184Mhz. Timingi mam: Cas# - 2.5 Ras# 2 Cas# delay - 3 Ras# Precharge - 3 Tras - 8 (miałem 7, ale dałem 8, bo mi CPU-Z pokazywał ze 200Mhz mają na 8) Trc - 7 Moze coś dovoltować? Moze jakies timingi zmienic. Przyznam sie ze jesli chodzi o timingi to jestem TOTALNIE zielony. Pozdrawiam Nie chcę Cię martwić ale na DFI w ogóle są jazdy z HyperX 3200A. Poza tym bardzo możliwe, że masz ułomny kontroler pamięci. Przetestuj jak możesz na nowym procku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Kurde - nie mam jak sprawdzic na innym procku Na ile wg Was powinnny dzialac bez tych "jazd", gdyby ich nie było? Czy warto dovoltowac? Bo slyszalem ze te pamieci po dovoltowaniu zmieniaja sie diametralnie jesli chodzi o prace w niestandardowych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Trudno powiedzieć, powachluj alphami, podbij v. Nic nie powinno się stać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 U mnie również 4x512 pamieci jak z podpisu nanya obie dwustronne plus infineony na BE-5 jednostronne... od poczatku na wartości podanej w sigu... wszystko stable odziwo nawet w viście..... te drugie maja jeszcze troche zapasu niestety elixiry blokuja ale do codziennej pracy jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...