Skocz do zawartości
PITer

Buractwo Moderatorów.

Rekomendowane odpowiedzi

Mowie ogolnie

Niektorzy mysla ze sa jacys lepsi

Wyskakuja z tekstami jestem na forum od poczatku!!

I co z tego??

Obowiazuja go inne prawa i zasady??

1579568[/snapback]

Teroretycznie nie, ale to zależy od wzajemnych stosunków między niektórymi userami a moderami/adminami, prawda jest taka że niektórzy userzy mogą na forum nieco więcej niż przysługuje normalnym userom (przykładów nie będe podawał)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle mod próbuje dowieść swą wyższość nad zwykłym userem… A kiedy się próbuje mu udowodnić że nie ma racji to kasuje posty wlepia % i po sprawie tak to się kończy. A nie daj boże jak się złoży specjalny temat o postępowaniu modów to zaraz że mod tez człowiek i trzyma porządek ogólnie uczynny i super star. Eh…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy gdy napisalem do smiesznego moderatora ze regulamin nic nie mówi o 10 linijkach odpowiedzial mi linkiem

1579235[/snapback]

Własnie wstałem a tu taki "ciekawy temat".

No ja nie wiem, ale ktoś ma jakieś problemy z czytaniem, a może w ogóle nie potrafi czytać?

IV. Dodatkowe postanowienia

11. Niniejszy regulamin nie ma charakteru ostatecznego; będzie w miarę potrzeb zmieniany lub uzupełniany za pomocą przyklejonych tematów bądź ogłoszeń zamieszczanych w dziale "O serwisie i forum". Wskazane jest sprawdzanie co jakiś czas, czy w wymienionym dziale pojawiły się nowe topiki administracyjne. O poważniejszych zmianach użytkownicy będą informowani za pomocą metod dostępnych administracji (posty, PW, maile).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jonathan:

Pisze konkretnie, odstałem % za pyskówki i powiedz mi kiedy ja pyskowałem proszę ciebie ? To mnie porostu dobiło siedzę na forum od 2002 roku i nigdy w życiu do niego nie pyskowałem aż tu nagle „Pyskówki... Nikt Cie tu nie trzyma...” od świeżo upieczonego moda w temacie o którym pojęcia bladego nie ma, i w dodatku twierdzącego że rywalizacja mnie „podnieca”. Gdy próbowałem coś tym zrobić nie dość że wszystkie moje posty zostały skasowane to jeszcze dostałem wcześniej wspomniane %... Po prostu Parodia…

"Mardok, PITer a moze Wy chcecie zostac moderatorami??"

Broń Boże ! I zaznaczam ja mam „problemy” tylko i wyłącznie z jednym modem co zostało zaznaczone w pierwszy poście pisze to po raz kolejny !

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory ale inaczej tematu juz nie moglem nazwac, to co oni wyprawiaja to jest kpina.

1579235[/snapback]

Kpiną można nazwać Twoje zachowanie. Przypomnę kilka Twoich wypowiedzi z wątku o Venice:

Sory ale normalnie mnie "WQRWILISCIE" ale powiedsz mi o czym mamy pisac w tym temacie ?

tylko OC i rywalizacja.

Ostrzeżenie: (10%)

Za co ?

Prosze Cie nie pisz lepiej w tym temacie bo dostaniesz punkty za friko.

PS. Uwazajcie na bonusowe piunkty od panów moderatorów.

Pytanie: po co były te prowokacje :?: przecież można było napisać do modów na pw/pm i wyjaśnić sytuację.

Wczoraj nie jaki moderator ZAVADER po hamsku usunol mi zawartosc mojej sygnaturki i wstawil 10 punktów za nieregulaminowa sygnature.

1579235[/snapback]

Sygnatura była nieregulaminowa, więc dostałeś 10% - proste. Gdybyś przestrzegał regulaminu i zasad dot. sygnaturek to nie byłoby problemu.

Gdy gdy napisalem do smiesznego moderatora ze regulamin nic nie mówi o 10 linijkach odpowiedzial mi linkiem

1579235[/snapback]

I po co te prowokacje, po co obrażasz :?: Zavader podał linka i dobrze zrobił. A ty powinieneś znać te zasady.

I co ja mam siedziec calymi dniami i przegladac cale forum, wszystkie tematy bo moze któys z moderatorów sobie gdzies napisze informacje o zakazie uzywania czarnych kolorów w avatarkach ?

1579235[/snapback]

Całego forum czytać nie musisz. Jednak wypadałoby zajrzeć co jakiś czas do działy O serwisie i o forum. Pozatym o czym my rozmawiamy :?: Informacja o sygnaturach była przez kilkanaście dni w każdym dziale jako ogłoszenie, więc za przeproszeniem, nie pieprz takich głupot.

JESTESCIE NORMALNIE SMIESZNI Z TYM CO ROBICIE.

1579235[/snapback]

Tu po raz kolejny przegiąłeś :angry:

MODERATORZY WEZCIE SIE W GARSC, siedze na tym forum od pierwszego dnia jak powstalo ale t co wyprawieacie od paru dni to juz przegiecie, slonko przygrzalo ?

1579235[/snapback]

To że jesteś od początku czyni cię lepszym od kogoś kto siedzi na tym forum od kilku miesięcy :?: LOL

Znowu prowokujesz i obrażasz po raz kolejny :angry:

Acha czyli bez płaszczenia się nić się nie osiągnie u moda… rozumiem…

1579532[/snapback]

Można z moderatorem pogadać po ludzku, a nie w sposób chamski i obraźliwy. Płaszczenie :?: Widać nie rozumiesz. Gdyby PITer zagadał na spokojnie, to dostałby swój podpis.

Jak zwykle mod próbuje dowieść swą wyższość nad zwykłym userem… A kiedy się próbuje mu udowodnić że nie ma racji to kasuje posty wlepia % i po sprawie tak to się kończy. A nie daj boże jak się złoży specjalny temat o postępowaniu modów to zaraz że mod tez człowiek i trzyma porządek ogólnie uczynny i super star. Eh…

1579580[/snapback]

Jaką znowu wyższość :?: :blink: PITer miał nieregulaminowy sig, dostał 10%. Zamiast zakładać temat jaki to moderator jest zły i w ogóle powinien zagadać do moderatora (bez chamstwa, obrażania, tylko na spokojnie w sposób przyzwoity) na pw. W tym przypadku zavader miał rację, działał na podstawie regulaminu i zasad o podpisach, a twierdzenie że w tym przypadku nie miał racji jest twierdzeniem błędnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Mardok, PITer a moze Wy chcecie zostac moderatorami??"

Broń borze ! I zaznaczam ja mam „problemy” tylko i wyłącznie z jednym modem co zostało zaznaczone w pierwszy poście pisze to po raz kolejny !

Od kiedy to bór broni?

A czemu nie? Może warto zobaczyć na czym moderowanie polega, jak wdzięczna to funkcja i jak wyglądają relacje moder<->user?

Jak się punkt widzenia zmienia zależnie od pełnionej roli ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@AndyN:

Pisze kilak postów na minutę aby „wyrobić” z zadawanymi pytaniami to ty musisz się przyczepić do jednego błędu umiesz lepiej ? Ciesz się bo ja nie.

A teraz w odpowiedzi na twój post :

I co ty wiesz o byciu modem skoro nigdy nim nie byłeś…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie wypowiadacie sie w temacie "Buractwo Moderatorów" wiec czekamy jeszcze jakie macie problemy z innymi moderatorami.

Skoro wraz z innymi moderatorami zostalem wyzwany od burakow to czekam na jasniejsze wyjasnienia. I podanie powodu dla ktorego zostalismy publicznie obrazeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając posty, w tym wątku jak i w wielu innych, zastanawiam się dlaczego tak wielu ludzi nie potrafi dyskutować. Prowadząc dyskusję powinno odnosić się do argumentów/stwierdzeń interlokutora (żeby to zrobić, trzeba zrozumieć co przedmówca powiedział/napisał i co miał na myśli-wysilić się). Ale nie do jego osoby jako takiej. Kto Was nauczył tak prowadzić dyskusję? Wygrać, nie na argumenty przecież, za wszelką cenę?!

W skrócie, odpowiadanie w stylu "ty buraku, spier@%^#@, nie znasz się" dowodzi pewnych braków ....

:blink:

Edytowane przez AndyN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko rozchodzi sie o topic o venice...

a jak dla mnie to jest bardziej "sprawa" miedzy zainteresowanymi i ich prywatne animozje (Pit i Zav )niz o ogolne dzialanie moderatorow do ktorego raczej nie mozna miec zastrzezen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

była jest i będzie walka mod-user na każdym forum jakie istnieje...

zavadar doświadczył swojej jak każdy z nas po tym jak został obdażony tą niewdzięczną funckcją... a dlaczego ?

1 opcja: polska mentalność - on dostał i już sie wozi - trza go ubić jakoś - szukam dziury w tym co robi - będzie dym

2 opcja: nie przychodzi mi do głowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Argumenty już padły mniej lub bardziej trafne ale padły i więcej już ich po prostu nie ma, przynajmniej dotyczących tej sprawy ale mimo to temat się ciągnie prowadząc do nikąd. Powiedziałem co mnie „boli” i zostałem nawet kilkukrotnie „zmuszony” aby się powtarzać jak widać bez skutku… Tak wiec daruję sobie dalsza „dyskusje” gdyż i tak na samym końcu wychodzi:

„Mod ma zawsze racje”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mardok - Z tego co rozumie to cały czas walczysz o swoje & reszta skasowanych postów w topicu o venice (i o inne rzeczy ale to mnie nie obchodzi)(mam nadzieje żę zczaiłem, bo ledwie co wstałem...). Zamiast kasować posty z wynikami o/c można było stworzyć jeden/dwa odrębne tematy (superPI/same wyniki o/c) w dziale ekstremalne podkręcanie, lub stworzyć ku temu całkowicie odrębne subforum na Ekstremalnym w takiej postaci :

+Ekstremalne Podkręcanie

++Wyniki

+++AMD

+++INTEL

or

+Ekstremalne Podkręcanie

++Wyniki AMD

++Wyniki INTEL

I tam powrzucać te posty, wprowadzić zasady typu - jeden procesor/płyta - 1 temat, a później prowadzić dalszą dyskusje o sprawach stricte technicznych w dziale Procesory i płyty główne, a o sprawach o/c w wynikach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Nexer:

Tu nie chodzi o samo skasowanie postów to jakoś przeżyję, w zasadzie chodzi o to jak one zostały skasowane i co mnie spotkało za zwrócenie uwagi iż „nie do końca mod miał racje” ale nie mam już po prostu siły na „walkę” ja jestem jeden a w samym tym temacie modów jest czertach i jak niby mam odpierać ich „ataki na argumenty”...

Co do samego tematu Venice to w ogóle śmieszna sprawa, nie można podawać wyników do to „czyste zło”, nie można się ścigać z innymi usterami bo też źle, nawet byłą propozycja aby zrobić FAQ… To już zupełna parodia jakie FAQ do procka ? Pofatyguję się i napisze…

1. Wsadzić dobrze

2. Posmarować dobrze

3. Najlepiej się kreci 17 i 21 tydzień

4. A jak twój się kręci ? Sprawdź sam…

Koniec FAQ, ludzie to jest procesor co jeszcze można o nim powiedzieć ?! A co najlepsze pierwszym poście pisze aby podawać wyniki z benchamrków jakim jest niewątpliwie SPI. To w takim wypadku mi już zupełnie ręce opadają…

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jonathan:

Widzę ze tylko ja tu odpowiadam na pytania modów wiec może zacznę może od końca:

„Gadanie o plytach i pamieciach??”

To się stosunkowo rzadko zdarzało i zazwyczaj polegało to na zasadzie „to nie proc cię stopuje tylko mobo/ram” oraz ewentualnych sposobach na rozwiązanie problemu jak dla mnie można to podpiąć pod temat procesora w końcu procesor to nie karta graficzna i musi współpracować z wieloma częściami podczas O/C.

„A powiedz mi co wnosilo do tematu gadanie kiedy PITer dostanie nowa dostawe procow.”

Co druga osoba w tym temacie ma procesor z jego selekcji, a nowi userzy często pytają o selekcjonowane procesory wiec jako że jest obecnie jedyną osobą selekcjonującą procesory na taką skale wydaje mi się takie info bardzo przydatne właśnie w tym temacie.

„Wyklucanie sie o %”

Mniemam iż chodzi ci o wykłócanie się PITera o jego %, co za tym idzie to nie jest pytanie do mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Ty tez rzucales teksty o tych %

A co do PITera nie rzucalbym sie tak zbytnio do moderatorow i ich wyzywal bo jak zauwazyles prowadzi tu interesik. Jak mu odejdzie to forum to zapewne i kilku klientow odpadnie a co za tym idzie troszke grosza tez pojdzie do kogos innego.

Tak wiec zastanawiam sie kiedy pojawi sie autor i odszczeka to co napisal, jak mysle w przyplywie zlosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ poczytałem tamten temat przed czyszczeniem, to przedstawię sprawę tak:

1. O czym pisać

* serie - czyli jak seria ma sie do własności, co można z czego wyciągnąć

* przetaktowywania - czyli ile sie komu udało, screeny mile widziane

* wyniki benchamrków - ale tylko WPLECIONE w jakies ine info.

* jaka platforma / chłodzenie było użytre do testów

* porady, linki do programów, linki do innych wyników / tematów/ for

2. O czym NIE pisać

* jakie płyty / pamięci kupić

* kiedy dojdą procesory

* SAME, "gołe" wyniki benchmarków

* pytania do wróżki

* odpowiedzi w stylu "LoL" tudzież inne debilizmy

! UWAGA !

Ja mam w SuperPI: 00:00 !

Taki post jest traktowany jako OT - bo osobny temat o SPI jest.

Wg. mnie to jest jasne i klarowne, jesli ktoś chce - mogę to wrzucić dfo wątku o Venice. I wg. mnie - jeśli chodzi o Venice - wszystko wyjasnione i załatwione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jonathan:

Po pierwsze, ja się nie „rzucałem” co najwyżej pisałem i musiał ten temat się po prostu przewinąć w jakimś moim poście, bo nie przypominam sobie abym poświecił cały post w temacie o Venice na temat %. Co do interesu PITera i jego sygnaturki czy też przypływu złości dalej nie rozumiem co to ma wspólnego z moją sprawą.

@zavader:

Jak to pytanie było zadane w temacie o Venice nikt nie pofatygował się odpowiedzieć, więc teraz podawanie co można a czego nie jest lekko spóźnione. Może i sprawa tematu o wspomniany procesorze została wyjaśniona lecz moje % dalej pozostały a uważam iż nie „zasłużyłem” sobie na nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

topic slusznie zostal z pewnych rzeczy oczyszczony - zaby posty wygladaly mniej wiecej -tak " gdzie mardok , kiedy sie poscigamy , chce poczuc przyplyw adrenaliny... " itp gadki nie wnoszace kompletnie nic do tematu , potem sciganie sie o doslownie sekundy i dawanie kolejnych swoich wynikow , zastanowiliscie co by bylo gdyby kazdy dawal wynik z superpi do topica o venice bo ma taki procek , albo do topica o dfi nf4 bo ma taka mobo i moze jeszcze do topica o kartach muzycznych bo kaurat ma soundblastera....i to ze wlasnie zostal topic z tego oczyszczony bylo sluszne

Natomiast sam Mardok odwalil kupe roboty (chyba najwiecej z forum) w kwesti samej dfi nf4, timingow pamieci i jeszcze wiele innych rzeczy , nigdy nie zauwazylem zeby do kogokolwiek pyskowal itp -wiec posadzanie go o to jest conajmniej dziwne - podczepia sie go pod Pitera ....

sprawa powinna byc wyjasniona na lini Piter-moderatorzy , a w tym co pisze mardok tez jest troche prawdy

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...