Skocz do zawartości
xslimakx

PILNA POMOC POTRZEBNA!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

przy takim configu to

1.grafa bedzie najwolniejsza proponowalbym jakas z serii GF4Ti 4200 na pamieciach hynixa

2.proponowalbym WDC z 8mb cashe

3.monitor hmmmm czy rzeczywiscie potrzebne ci LCD?? ja bym proponowal jakas dobra 17'' np. LG Flatron 795+ ewentualnie 19''

do reszty nie mam zastrzezen

To jest tylko qrde moje skromne zdanie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sprawie podzespołów nie będe sie wypowiadał, natomiast do kwestji ups-a chetnie się wtrące.

Proponuje APC BACK-UPS 650 lub Ever AP 650 DPC Pro(z naciskiem na ten pierwszy), albowiem mniej niż 650VA to takiego kompa wsadzać nie można(jeżeli ma wytrzymać te 5min) a ten wytrzyma nawet podkręconego kompa(licze że komp pobiera te 350W przy uwzglednieniu sprawności zasilacza)przez 5 min.

cena obydwu okolo 600zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uu 600zl za upsa troszku duzo a cos tanszego???

Jak kupisz jakąś badziewną piećsetkę za 350, powiedzmy jakiegoś Aresa czy inny szajs to nie mozemy mówić o 5 minutach no chyba że sobie 200MMX kupisz. Takie UPSy podtrzymują nowe komputery może minutę, no najwyżej półtorej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy takim sprzecie winxp bedzie chodzil jak bajka, gorzej jesli potrzebujesz uruchamiac dosowe progsy

programow dosowych to juz prawie nie ma ale tu sie zgodze kurde chcialem ostatnio cos dososkiego uruchomic i win 2000 stwierdzil ze nie da rady :( A swoja droga powiedzcie mi jak to jest z XP bo podobno trzeba go rejestrowac za kazdym razem jak cos w kompie zmienie prawda to??? troche mi sie to nie usmiecha bo mam w planach kilka eksperymentow wiec bylby to problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uu 600zl za upsa troszku duzo a cos tanszego???

Jak kupisz jakąś badziewną piećsetkę za 350, powiedzmy jakiegoś Aresa czy inny szajs to nie mozemy mówić o 5 minutach no chyba że sobie 200MMX kupisz. Takie UPSy podtrzymują nowe komputery może minutę, no najwyżej półtorej.

a powiedz mi jeszcze czy bylby ups (jaki i w jakiej cenie (pewnie z 10 tysiakow :lol: ) ktory bylby w stanie podtrzymac takiego kompa przez ok. godzine wiem mowie juz o rzeczach abstrakcyjnych ale pytam z ciekawosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam tego gigabajta na intelu pe sam ma i jestem zadowolony

Gigabyte GA-8PE667 PRO dokladnie. Nie kupuj czasami tej najtanszej wersii bo jest do d*** bierz sobie wersje pro o testy widizalem chuba tutaj www.in4.pl. Ja pracuje na p4 1.8 wykrenconym na 2.4 na boxowym chlodzeniu ale niedlugo bende mial wc to najprawdopodobniej osiagne 2.8. Naprawde oplacalo sie tą plytke ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>. Co do sisa to nie wiem bo nigdy nie pracowalem na plytach z tymi chipsetami. A co do UPS`a to bier tego APC lub Evera te tansze sa lipa i przy takim procku i to wykrenconym to dlugo nie podzilaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na sisie starcisz troche na mocy.

Co do taktowanie to mnoznika nie zmienisz, a szyne podniesiesz na ile sie da. Jakiego masz tego P4 2,40 na 400 czy 533?

Co do chlodzenia to nie bede orginalny i powem ze jak masz kase to kupuj Volcano 7+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na sisie starcisz troche na mocy.

Co do taktowanie to mnoznika nie zmienisz, a szyne podniesiesz na ile sie da.  Jakiego masz tego P4 2,40 na 400 czy 533?

Co do chlodzenia to nie bede orginalny i powem ze jak masz kase to kupuj Volcano 7+

prawde mowiac nie wiem bo odbieram go jutro napisalem tego posta aby dowiedziec co o tej konfiguracji sadza inni bo wiadomo jakto sprzedawca "No super hiend ideal power" itp texty a w praktyce roznie moze byc do tej pory mialem laptopa wiec w nim sie nie dalo wiele pozmieniac ani podkrecic a teraz jak kupie tego to zacznie sie zabawa :) hehe zastanawiam sie nad obudowa z szyba, neonkami, WC, przetaktowaniem (kolega mowi ze 3,2GHz wyciagne to super) ramu moze na 1GB doloze co do dyskow teraz bedzie 60GB chce jeszcze dokupic jeden 100GB i chyba to wszystko co mam (narazie) w planach... w przyszlosci moze jakis tunerek... cyfroweczka... itp. :lol: hehe plany duze miejmy nadzieje ze kasy starczy :D

Volcano 7+ ??? Co to i gdzie szukac info o tym???

A co do szyny to piszesz ze moge ja podnosic na ile sie da a co z ramem i innymi kartami nie spala sie przez za wysoko podniesiona szyne???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pracuje na p4 1.8 wykrenconym na 2.4 na boxowym chlodzeniu ale niedlugo bende mial wc to najprawdopodobniej osiagne 2.8. Naprawde oplacalo sie tą plytke ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>.

WC kupujesz gdzies w calosci czy sam skladasz??? Bo na necie widzialem WC po ok. 100 -150zl oplaca sie to ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi