Skocz do zawartości
xslimakx

PILNA POMOC POTRZEBNA!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

raczej 533 przynajmniej taka liczbe znalazlem w ofercie chandlowej tej firmy od ktorej biore ten zestawik ale glowy nie dam. Wiem ze to glupie pytanie ale jaka jest roznica miedzy 400 a 533???

o kurde 145zl za V7+ 8O duuuzo ale coz moze sie skusze :? Co byloby lepsze V7+ czy jakis WC np Water Cooler 12dB za 99zl ze strony http://www.4max.com.pl/ ???

Uzywacie moze jakis gapek lub mat wyciszajacych???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeden jest 18x133(wew. 533)Mhz =2.4 

drugi  24x100 (wew. 400) =2,4 

ten na 133 jest szybszy , ale ten na 100 bedzie bardziej podatny na o/c :) bedzie mozna go na 24x133 puscic czyli na 3,2 Ghz

hmm raczej bede mial tego 133 ale kurde jego tez powinno sie dac na 3,2GHz przestawic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pracuje na p4 1.8 wykrenconym na 2.4 na boxowym chlodzeniu ale niedlugo bende mial wc to najprawdopodobniej osiagne 2.8. Naprawde oplacalo sie tą plytke ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>.

WC kupujesz gdzies w calosci czy sam skladasz??? Bo na necie widzialem WC po ok. 100 -150zl oplaca sie to ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>???

Sam sobie skaldam to z netu za 100 150 do podkrncania sie kompletnie nie nadaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ono jest dobre jak chcesz miec cisze. Koles kturego znam to ma wymagalo kilu przerubeka aby sie na nim dalo krencic. W sumie wynioslo go to 350 razem. Wiec sie nie oplaca tego kupowac. Lepiej samemu zbudowac. Nie jest to takie trudne jak mi sie wydawalo z poczatku jak o tym uslyszalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uu 600zl za upsa troszku duzo a cos tanszego???

Jak kupisz jakąś badziewną piećsetkę za 350, powiedzmy jakiegoś Aresa czy inny szajs to nie mozemy mówić o 5 minutach no chyba że sobie 200MMX kupisz. Takie UPSy podtrzymują nowe komputery może minutę, no najwyżej półtorej.

a powiedz mi jeszcze czy bylby ups (jaki i w jakiej cenie (pewnie z 10 tysiakow :lol: ) ktory bylby w stanie podtrzymac takiego kompa przez ok. godzine wiem mowie juz o rzeczach abstrakcyjnych ale pytam z ciekawosci.

Tak.

Ups od 3000 VA w górę mogą pracować z jednym kompem przez godzinę.

Żeby nie skłamać APC Smart 3000 może pracować przy maxymalnym obciążeniu (2250W) przez 13 min. Czyli przy 50% obciążenia(1125W) powyżej 30min..Komputer wiecej niż 20% raczej nie obciaży.

Cena poniżej 6tys PLN. Duży nie jest, ale 60kg raczej będzie wżył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi