Oort Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Otóż sytuacja wygląda następująco. Nie mam obudowy, płyta główna jest przykręcona do ściany, zasilacz też, więc wszystko jest luzem i cyrkulacja powietrza jest, jak sądzę, dobra :) Na procesorze wentylator jest niesłyszalny i gdy odłączam ten z zasilacza, komputer jest cichuteńki :D No i teraz pytanie, czy jeżeli usunę ten wentylator na stałe, to jaka jest szansa, że zasilacz pójdzie z dymem? Może ktoś ma podobną sytuację jak moja i robił podobne eksperymenty. Zasilacz to oczywiście Codegen 300W :-P Może jakby mu zrobić dodatkowe dziury, to będzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 najlepiej wywal tą obudowe od zasilacza :DDDDDDD zawsze możesz dmuchać to wtedy będzie cisza ale troche męczące :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 IMHO ja bym nie ryzykował , właśnie robie moda Codegena 300 i wyciołem dziury i racze nie widze różnicy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) Według mnie to nie jest najlepszy pomysł <_< Nie dość że codegen to jeszcze bez wentyla... no chyba że chcesz sie sprzetu szybko pozbyć.... <_< Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) wymień ten wentyl na AC będzie cisza i chłodno [tak myśle :)] @harry86 btw "według" sie pisze przez "u" :) bez obrazy oczywiście :D Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez paluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Ja bym wrzucił tam jakiegoś wentyla na 5-7V i niech się kręci. Cicho będzie a cyrkulacja będzie troszkę wieksza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 @harry86 btw "według" sie pisze przez "u" :) bez obrazy oczywiście :D 1579648[/snapback] Sorki, poprawiłem juz, mam dysleksje i mam na to papiery! ha! I tak w miare mało błędów popełniam bo staram sie częst zagladać do słownika jak coś pisze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 A jakby dać 7V, albo 5 :> No ale faktycznie może lepiej nie ryzykować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Przelutuj kable na 7V, ja tak zrobiłem w swoim megabajcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Heh Oort właśnie o tym pisałem. Ja bym dał na 7 bo na 5 myśle, że za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Wszystko zależy od wentylatora. Jeden na 5V będzie dmuchał całkiem całkiem, a drugi wcale. Jeżeli zamierzasz spowolnić oryginalny wiatrak z Codegena to zapomnij o 5V - tylko 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Witam! Ja sądzę że jeżeli zasilacz nie jest w obudowie to wystarczy wyciąć parę dodatkowych dziur i puścić wentylator na 5 V. Myślę że starczy. Ja miałem tak zrobionego Tech Mastera 300 W (parę dodatkowych dziur w obudowie zasilacza i wentylator puściłem na 5 V) tylko że on zbytnio się nie przemęczał przy PIII 1000 Mhz i GeForce 4 MX :), no ale pracował w zamkniętej obudowie typu Midi Tower, a twój będzie brykał na "świeżym powietrzu" :). Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Musi coś choćby minimalnie dmuchać. Testowałem kiedyś patent zasilacz bez wentyla przymusowo bo po prostu żadnego nie miałem pod ręką :) Na początku było OK ale potem zaczęło robić się gorąco i zaczął lekko śmierdzieć. Wachlowałem od czasu do czasu "Wyborczą" to było dobrze :) Ja bym dał 120 mm (np Coolerspirita z allegro) puszczonego na 7V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Z pasywnym zasilaczem sa problemy. Wiele zestawow WC z blokiem w PSU ma dodatkowy wentyl nawet pomimo wydajnego bloku wodnego... ryzyko jest tym wieksze ze efektownie konajaca zasilka najczesciej zabiera ze soba wiecej sprzetu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_nc_ Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Oort przeslesz mi fotki swojego kompa ?? ciekawe jestem jak to wygląda. to mail pavelcs@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3rt Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 yy to raczej nie jest dobry pomysl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...