bartleby Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam. Dostalem dzis ta karte, odinstalowalem wszystko nvidia, w awaryjnym pojechalem driver cleanerem, zainstalowalem nowe catalisty i niestety karta wykaszania sie od razu w aplikacjach 3D. Z 3dmarka wyzuca mnie od razu na 1 tescie po 3 sekundach, z farcry tez po chwili, z NFSU wywala juz z menu. W windowsie wszystko chodzi cacy, co dziwne Q3 tez dziala Ok. Myslalem ze moze zasilacz (fortron 300W GTF) poodlaczalem wszystko oprocz twardego ale bez zmian, wylaczylem fastwrite. Bardzo prosze o rady co mam robic. pozdrawiam reszta kompa to Athlon 1900+, 256MB DDR400 (jest na 333) i gigabyte GA-7VAX Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez bartleby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 zobacz czy moze masz fastwrite wlaczone , jak tak to wylacz. karta z allegro -jaka gwara itp ? bo tam pelno padak sprzedaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxjg555 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 jest kilka mozliwosci: zasilacz, kupiles zjarana z jakas wada? fw, uszkodzila sie w jakis sposob w slocie agp jak nic nie pomoze to oddaj na gwarancję ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartleby Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) fastwrite wylaczone, napisalem o tym, sprzedawca Ok, gwarancji mam 3 miesiace, karta to hercules. Nie przeinstalowalem tych 3dmarkow i gier to moze byc powod ? Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez bartleby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam.Masz płytę gigabyte sprawdź w biosie opcję Top Preformance(ctrl+f1) jeżeli jest włączona to wyłącz.U mnie w 2d było spoko natomiast w 3d kilka minut i zawias po wyłączeniu opcji w biosie wszystko ok. Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez Turkina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartleby Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 mam to wylaczone, moze cos powylaczac w sterownikach, nie znam sie na nich kompletnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 witam, kupile niedawno radona z tym ze 9800Pro (nowka), ta karta co masz to nowa czy juz byla uzywana bo z moja bylo identycznie, tez zwieszki ale juz sie jakos uspokoilo, nie wiem czy karta sie dotarla lub cos w tym stylu ale w kazdym badz razie wszystko jest juz ok zobacz moze sie grzeje za bardzo (przesmaruj chipset pasta dla pewnosci bo u mnie chyba to miedzy innymi pomoglo) P.S. teraz mam problem z tym ze nie moge jej podkrecic ale to juz inna historia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartleby Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) nie grzeje sie wcale. Moze ktos mi poradzi jakies sprawdzone katalisty pod XP Ok, nie wiem jak, ale zaczela dzialac, powlaczalem z powrotem wszystkie fastwrite i inne i tez dziala, niczego nie przeinstalowywalem, nic nie rozumiem... temat chyba do zamkniecia. Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez bartleby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 po pierwsze odkręć procka, jeśli jest podkręcony. u mnie taki zabieg pomógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartleby Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 procek jest podkrecony tylko mnoznikiem z 1800+ na 1900+ wiec jak by nic, za wczesnie sie chyba cieszylem, wywala mi sie jednak ta karta, wyskakuje np. niebieski ekran z bialymi krzaczkami/szlaczkami czy cos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 procek jest podkrecony tylko mnoznikiem z 1800+ na 1900+ wiec jak by nic, za wczesnie sie chyba cieszylem, wywala mi sie jednak ta karta, wyskakuje np. niebieski ekran z bialymi krzaczkami/szlaczkami czy cos... 1580207[/snapback] czyli jednak karta moze byc walnieta...albo cos z płyta i AGP, ja tak miałem jak kondzior kolo AGp sie wybrzuszył... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartleby Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) caly czas sie boje czy to nie zasilacz, nie mam juz qrcze grosza na wymiane a jestem po przeprowadzce i nie znam tu nikogo zegy podmienic i sprawdzic :( Sypie sie cos i koniec :( plyta jest ok mysle, zobacze jeszcze czy jest pasta Ok. Jaki esa objawy za slabego zasilacza ? Pasta nie byla Ok, bylo jej do diabla za duzo, sprzatanie i nowa pasta w odpowiedniej ilosci nic nie dalo :( Natomiast po obcieciu GPU na 240MHz wszystko smiga, godzinna sesyjka w farcry bez zwiechy. Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez bartleby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 O wydajność zasilacza się nie martw (jeśli sprawny)- u mnie FSP250W "ciągnie" R9800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartleby Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Reasumujac, jesli karta z odkreconym o 30MHz GPU chodzi cacy i w grach i w testach, to problem softu odpada, mam wadliwy GPU i karta do wymiany. ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartleby Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Sorry ze odpisuje na swoj post ale nie ma wyjscia. Dostalem nowa karte i to samo, piszcie jak ktos wpadnie na pomysl co to moze byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endziork Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 sprobuj walnac formata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 a skad pewnosc ze koles ci nie odeslal tej samej karty ? wg mnie karta jest walnieta , a koles od ktorego kupiles to nie przypadkiem ruseq1/ATI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartleby Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Tak to ten "koles", a to zle ze to on ? To nie ta sama karta bo sa roznice w wygladzie, z reszta tamta przesmarowalem inna pasta. Problem jest juz rozwiazany, okazalo sie ze wszystko jest Ok jesli odkrece pamiec w kompie z 333 na 266MHz. Nie kryje ze mnie to wQ... bo plyta na kt400 nie chodzila z ta pamiecia (elixir) na 400MHz tylko na 333 a teraz musze na 266 :( To jednak moze byc moja wina, na stronie elixira nie ma tej pamieci na liscie pracujacych z moja plyta, na stronie megabyte'a tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 a testowales grafe u kogos ze znajomych ? na poprzedniej karcie pamieci chodzily na 333 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartleby Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) Nie testowalem , nie mam tu znajomych z kompami, na poprzeniej grafice chodzila na 333 normalnie a na 400 miala kaprysy tzn. czasem wital mnie bluescreen zamiast windowsa, czasem bluescreeny w windowsie. Z tym radkiem na 400MHz w ogole nie wstaje teraz komp, na 333 chodzi wszystko jesli sie nie wysila, jak wlacze cos 3D albo prime95, od razu sie wykaszania. Dodam ze temperatury procka i na grafice sa Ok. Mam nadzieje ze zmiana pamieci na jakas testowana z ta plyta zalatwi sprawe. Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez bartleby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...