Skocz do zawartości
bartleby

Nowy 9500pro I Od Razu Problemy :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dostalem dzis ta karte, odinstalowalem wszystko nvidia, w awaryjnym pojechalem driver cleanerem, zainstalowalem nowe catalisty i niestety karta wykaszania sie od razu w aplikacjach 3D. Z 3dmarka wyzuca mnie od razu na 1 tescie po 3 sekundach, z farcry tez po chwili, z NFSU wywala juz z menu. W windowsie wszystko chodzi cacy, co dziwne Q3 tez dziala Ok. Myslalem ze moze zasilacz (fortron 300W GTF) poodlaczalem wszystko oprocz twardego ale bez zmian, wylaczylem fastwrite. Bardzo prosze o rady co mam robic.

pozdrawiam

reszta kompa to Athlon 1900+, 256MB DDR400 (jest na 333) i gigabyte GA-7VAX

Edytowane przez bartleby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Masz płytę gigabyte sprawdź w biosie opcję Top Preformance(ctrl+f1) jeżeli jest włączona to wyłącz.U mnie w 2d było spoko natomiast w 3d kilka minut i zawias po wyłączeniu opcji w biosie wszystko ok.

Edytowane przez Turkina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, kupile niedawno radona z tym ze 9800Pro (nowka), ta karta co masz to nowa czy juz byla uzywana bo z moja bylo identycznie, tez zwieszki ale juz sie jakos uspokoilo, nie wiem czy karta sie dotarla lub cos w tym stylu ale w kazdym badz razie wszystko jest juz ok

zobacz moze sie grzeje za bardzo (przesmaruj chipset pasta dla pewnosci bo u mnie chyba to miedzy innymi pomoglo)

P.S.

teraz mam problem z tym ze nie moge jej podkrecic ale to juz inna historia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie grzeje sie wcale. Moze ktos mi poradzi jakies sprawdzone katalisty pod XP

Ok, nie wiem jak, ale zaczela dzialac, powlaczalem z powrotem wszystkie fastwrite i inne i tez dziala, niczego nie przeinstalowywalem, nic nie rozumiem... temat chyba do zamkniecia.

Edytowane przez bartleby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek jest podkrecony tylko mnoznikiem z 1800+ na 1900+ wiec jak by nic, za wczesnie sie chyba cieszylem, wywala mi sie jednak ta karta, wyskakuje np. niebieski ekran z bialymi krzaczkami/szlaczkami czy cos...

1580207[/snapback]

czyli jednak karta moze byc walnieta...albo cos z płyta i AGP, ja tak miałem jak kondzior kolo AGp sie wybrzuszył...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

caly czas sie boje czy to nie zasilacz, nie mam juz qrcze grosza na wymiane a jestem po przeprowadzce i nie znam tu nikogo zegy podmienic i sprawdzic :( Sypie sie cos i koniec :( plyta jest ok mysle, zobacze jeszcze czy jest pasta Ok. Jaki esa objawy za slabego zasilacza ?

Pasta nie byla Ok, bylo jej do diabla za duzo, sprzatanie i nowa pasta w odpowiedniej ilosci nic nie dalo :( Natomiast po obcieciu GPU na 240MHz wszystko smiga, godzinna sesyjka w farcry bez zwiechy.

Edytowane przez bartleby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to ten "koles", a to zle ze to on ? To nie ta sama karta bo sa roznice w wygladzie, z reszta tamta przesmarowalem inna pasta. Problem jest juz rozwiazany, okazalo sie ze wszystko jest Ok jesli odkrece pamiec w kompie z 333 na 266MHz. Nie kryje ze mnie to wQ... bo plyta na kt400 nie chodzila z ta pamiecia (elixir) na 400MHz tylko na 333 a teraz musze na 266 :( To jednak moze byc moja wina, na stronie elixira nie ma tej pamieci na liscie pracujacych z moja plyta, na stronie megabyte'a tez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie testowalem , nie mam tu znajomych z kompami, na poprzeniej grafice chodzila na 333 normalnie a na 400 miala kaprysy tzn. czasem wital mnie bluescreen zamiast windowsa, czasem bluescreeny w windowsie. Z tym radkiem na 400MHz w ogole nie wstaje teraz komp, na 333 chodzi wszystko jesli sie nie wysila, jak wlacze cos 3D albo prime95, od razu sie wykaszania. Dodam ze temperatury procka i na grafice sa Ok. Mam nadzieje ze zmiana pamieci na jakas testowana z ta plyta zalatwi sprawe.

Edytowane przez bartleby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi