Skocz do zawartości
majaboss

Problem Gigabyte Ga-7vt600

Rekomendowane odpowiedzi

Zdaje sobie sprawe ze ten temat byl juz poruszany niejednokrotnie na forum, ale moj problem jest troche mniej typowy.

mam maly problem chodzi temperature ..wiem ze GigaByte maja

problemy z podawaniem prawdziwej wartosci temperatury CPU ....zainstalowalem kilka programow aby zerknac jak moj Semp 2500+ sobie radzi z temperaturka na Gigabyte GA-7VT600 i troszke sie zdziwilem ta temperaturka jest taka ... :mur:

jest to Semp2500+BOX i chcial bym go pchnac do 2900 :)

Sisandra:

Dołączona grafika ,,cos mala ta temperatura ,aha jeszcze jedno czy w Pow/Aux Temperature to za co odpowiada??? bo w SiS pokzalo tyle a w Ever tyle ...

Everest:

Dołączona grafika bo tu znow na odwrot jak w SiSandra CPU 29C a AUX 61C a w Everest cpu 60C ??? co o tym sadzic

CPUCool:

Dołączona grafika

a oto i test z SpeedFAN:

Dołączona grafika

kurcze a w CPUcoll to nie mam pojecia ktory wskaznik odpowiada za temperature CPU ,prosze o pomoc :wink:

ktora to jest ta wlasciwa teemperatura procka w tych 3 programach bo w jednym co innegi i w nastepnym tez inne wskazniki :(

aha jeszcze jedno moze ktos podac jak zrobic krok po kroku DRUTMOD pod ta plyte i tego sempa :) ,,znalazlem opisik jeden ale to chyab pod inna plyte

http://www.geocities.com/trats102002/nf7sFsbsense.html

Edytowane przez majaboss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec jak to jest z temeratura cpu na gigabyte?? czym najlepiej zmierzyc aby bylo wiarygodnie ,,bo procek nie podkrecony i mam 70C :( ,ale w tle mam Prime95 odpalonego,,,

czy ta plyta Gigabyte Ga-7vt600 >>posiada moze zablokowane na stałe wartości PCI i AGP ???wie ktos moze

Edytowane przez majaboss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to na mojej GB 7VT600-RZ(-c) niema zablokowanych PCI i AGP . Tez mam problem z odczytem temp. Mam ath 1700XP+ z seri JIUHB , leci jako ath 2000XP+ i temp pokazuje mi 40-49 na CPU z b.wydajnym kulerze , a jak dotykam radiatora to radiator jest letni , dlatego cos mi sie wydaje ze jest ebniety czujnik ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że trzeba pisać to po 100 raz, żeby do niektórych dotarło: Gigabyte podaje temperaturę z diody termicznej (nie powinna ona przekraczać 85*). Jak masz BOXowy cooler i zamkniętą budę bez żadnych wiatraków, do tego dziadowski zasilacz ze słabym wentylatorkiem, to 70* w stresie wcale mnie nie dziwi :)

Jak chcesz myśleć o konkretniejszym kręceniu (FSB200), to konieczne będzie pakowanie drutów w podstawkę. Przy okazji przesmaruj porządnie proca niewielką ilością pasty termoprzewodzącej. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ta plyta Gigabyte Ga-7vt600 >>posiada moze zablokowane na stałe wartości PCI i AGP ???wie ktos moze

Na bank nie ma mam taką to wiem.

najgorszy zakup jaki dokonałem :mur:

mozna zapomnieć o kręceniu przy fsb 180 pci 36 agp 72 mhz :cry: albo na odwrót :P

Edytowane przez Rafek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...