Skocz do zawartości
westsajd

Płyta I Procek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Kumpel ma problem, ma do wydania 500 zł i musi kupić płyte i procka. Pamiątki są, grafa też (chociaż nie wiem jaka). Komp ma służyć głównie do grania ale i także do biura. Co polecacie? Linki/ceny mogą być z allegro ale lepiej żeby były ze sklepów np. komputronik lub coś innego. Liczę na wasze porady :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, podłacze sie.

Chce zrobic sobie obudowe od podstaw no i zastanawiam się nad tym co do niej wsadze. Mam gf 4800 i na poczatek jeden twinmos ode mnie wiec tylko płyta i procek - z zasilaczem i reszta sobie poradze.

No to tak. Moze zrobie w tym modzie wodne. Proc nie musi byc jakis mocny, bo go sobie pokrece. Komp bedzie słuzył pozniej do gg i internetu, czasmi jakis gry (saper, pasjans i platwormowki :lol: ), wiec zadnych rewelacji.

Tak myslałęm włąsnie nad 754 i sempronem, ale chyba jednak "wpakuje sie" w socket A. Abit NF7-s rev2jest reprezentacyjny, ale ta cena... oczywiscie moze byc płyta z allegro uzywana bez gwarancji itd.

Potrzebuje: port lpt :) do wyswietlacza lcd ;) no i LAN

Nie potrzebuje: sata i takie tam

Przydało by sie: soundstorm (czyli nf7, 8rda+ i co tam jeszcze).Bez soundstorma sie obejdzie, ale tak bym chciał z :)

Procek. Tak myslałem o KLIK - w zasadzie czy to jest na socket a, bo jakos mam watpliwosci... i jakos tak diwnie bo to stare a drogie woiec dajcie cos od siebie. To moze jak cos bartona-m KLIK moga byc nowe oczywiscie ale allegro tez mile widziane, albo chociaz nazwy i ceny mniej wiecej,. 500 zł to chyba max tego co chce za to dac, ale im mniej tym lepiej.

pozdrawiam

kszoooonek

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U ciebie? :> Co to znaczy :>

Po za tym zastanowiłem sie i chyba nie bede brał socket A, b to dalej spory koszt, wiec moze kupie od kogos jakiegos Durona 800 na dobrej płycie :lol: na to wodnego chyba sie robic nie opłaca, wiec bedzie tylko modzik, bez WC ;) Widzicie cos ciekawego na allegro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi