SeciK Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 To nie komar tylko jakiś łowik. Podobny do tego: http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=709833 Lub tego: http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=701797 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob75 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 masz rację SeciK.... twoje zdjęcia BOMBA !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Secik mam pytanie. Z jakiej odległości pykasz takie makra robali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 DZIWNY TEN KOLEŚ... :? 1598767[/snapback] komentarze to sobie zostaw dla kolegow/rodziny :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob75 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 komentarze to sobie zostaw dla kolegow/rodziny :angry: 1599033[/snapback] tutaj są moi koledzy... :) Poza tym przekonaj mnie,ze się mylę......................pokaż swe arcydzieła[brava] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 tutaj są moi koledzy... :) Poza tym przekonaj mnie,ze się mylę......................pokaż swe arcydzieła[brava] 1599083[/snapback] prosze http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=3599134&size=lg http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=3391696 i wiele innych... ale jest na forum osoby topik dla fotografow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob75 Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 ale tu jest dział makro... ejej jejku te tulipanki to porażka....nie sądzisz?" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Secik mam pytanie. Z jakiej odległości pykasz takie makra robali? 1599022[/snapback] 1 - 2 cm. Nie mierzyłem dokładnie, ale mniej więcej tak jakoś wychodzi. :) rob75: Dzięki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 ojej jejku te tulipanki to porażka....nie sądzisz?" ciiiiii to jest "sztuka" hehehe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 1 - 2 cm. Nie mierzyłem dokładnie, ale mniej więcej tak jakoś wychodzi. :) 1599368[/snapback] To musisz miec nieziemską cierpliwość ;) Próbowałem wczoraj na łące złapać świerszcza, ale za szybki był dla mnie. Poza tym ja mam gołego Olka C740 (pożyczonego na tydzień) i w SMakro maksymalnie mogę zrobic cos takiego. Nie śmiać się, bo aparatem cyfrowym bawię się dopiero drugi dzień :lol: Nie wiem jak w tym aparacie przełączyć AF na MF. Przeszukałem już całe menu i nie znalazłem, tak więc jestem zmuszony "strzelać" fotki na AF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 ale tu jest dział makro... ejej jejku te tulipanki to porażka....nie sądzisz?" 1599199[/snapback] hahahaha - tulipany mawiasz? spec z ciebie jak cholera....taki spec ze nawet po GO nie potrafisz odroznic czy to makro czy wielki plan, winszuje inteligencji i wiedzy :lol: te kwiatki to nie tulipany tylko jakies malutkie badziewia - srednica ponizej 1cm, a kolorki nie rasowane w PS... no ale coz ja juz nie pisze...bo to dział makro;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob75 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 nie twierdziłem,ze jestem wszechwiedzący [obracanie kotka...]....dlatego tu jestem by uzupełniać mą niewiedzę.......... Nieważne jakie to kwietki ale wstyd za zdjęcie.......czy raczej za fotografa.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 nie twierdziłem,ze jestem wszechwiedzący [obracanie kotka...]....dlatego tu jestem by uzupełniać mą niewiedzę.......... Nieważne jakie to kwietki ale wstyd za zdjęcie.......czy raczej za fotografa.... :D 1600744[/snapback] ja sie nie mam czego wstydzic...ty chyba masz jakies komplexy EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) mnie w makro najbardziej ciagna kropelki heh.. na cyberfoto jest nawet maly faq: TU a to jedna z moich prob uchwycenia kropelek(sporo przy tym zabawy ;) ): http://img154.imageshack.us/img154/6442/kropelki2b9xn.jpg sprzet raczej slabiuski, bo golutki A60 Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez x3n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 mnie w makro najbardziej ciagna kropelki heh.. na cyberfoto jest nawet maly faq: 1600803[/snapback]a tu moje;] http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=649151 i nieco starsze.... http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=295073 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob75 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 PROSTAK?..... :lol: ale Ci powiedział szczerze ;) ---mniejsz z tym..... kiedyś PLFOTO to było coś a teraz spęd......pokażesz im prysznic i kur.. "wybitne" .......eeeeeeeee..........--nie tak o tobie tylko ogólnie. Jednak cenić trzeba ,że eksperymentujesz........ :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 troche odswieze temat... nie za bardzo wylapalem, ale do tych zdjec makro to po prostu telekonwerter jest potrzebny tak? czy na Konice Miniolte A200 cos takiego mozna zalozyc? Co byscie mi polecali? I jescze jedno... na jakiej ogniskowej robicie te super-bliskie zdjecia owadow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Chyba makrokonwerter a nie tele :> Czasem nie trzeba nic bo aparat ma np. macro od 1cm, 4cm itp. Ale jak sie chce wieksza skale odwzorowania i np. chcemy robic zdjecia z 40cm aby nam robal nie uciekl to trzeba jakies dodatkowe soczewki zalozyc na obiektyw. Najtansze sa zwykle soczewki +1D +2D +4D +10D Ostatnio mocno znieksztalca po rogach wiec nie warto sie nia interesowac. Pozniej cos drozszego to np. Raynox DCR 250 na allegro widzialem razem z soczewka +4D za 179zl A full wypas to Raynox MSN 200 :) ale to juz wyjdzie ponad 250zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 a czy to koniecznie musi byc taki makrokonwerter, czy taki zestaw starczy? http://www.allegro.pl/item112040391_rewolu...ystem_bank.html jaka jest tego jakosc? w ogole czym sie roznia takie soczewki od konwertera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Te soczewki maja gorsza jakosc obrazu od takiego Raynoxa :) A Raynox ma mocowanie, ktore pasuje od 52mm do 67mm obiektywow. Tu jest ciekawa oferta http://allegro.pl/item111205618_konwerter_..._4d_gratis.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 SeciK - jestem pod wrażeniem pomysłowości robienia fotek ( w sprzecie) i w jakości/efektu końcowego obiektu, bravo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 A ma ktos jakies porady odnosnie robienia fotek bez zadnych Heliosow czy innych dodatkow? Aparat to Canon S2 IS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 temat może stary, znalazłem przypadkiem i tak mnie podkusiło, z racji tego że ludzie robią często zdjęcia fonami i co mnie denerwuje... zdjęcia typu makro wielkości 1280x1240 robią zbliżając fona na 5cm do obiektu... Wiadomo co z tego wychodzi.. jeden wielki na 1200 pikseli blur :) - już lepiej byłoby zresajzować zdjęcie lub robić z większej odległości i scropować wybrany kawałek. Kiedyś mając tylko webcama potrzebowałem zdjęć makro.. najprostsze rozwiązanie w świecie a można zrobić w miarę rozsądne zdjecie z bliska za pomocą fona... Przykładasz do obiektywu szkło powiększające sferyczne i to wszystko. Soczewka jaką ja wykorzystywałem byłą wyciągnięta ze starego rzutnika Normalnie webcam miał ostrość ustawioną na około 30..40 cm... po przyłożeniu doń soczewki można było robić zdjęcia takie jak to np: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manfred Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 (edytowane) Secik - gratulacje za to co robisz swoim zestawem, bardzo sie podoba. :) Wlasnie sie zastanawiam bo przychodzi do mnie 50tka nikora - moze dolozyc do tego raynoxa, nie wie ktos jak to dziala, teoretycznie na forum nikona ludzie sobie w miare chwala takie polaczenie, pierscienie sa cholera drozsze, chyba ze szarpnac sie na jakiegos tamrona 90tke :) Aaaaa Costi do s2 raynox bedzie chyba najrasadniejszy, 250 teraz staniala :) hahahaha - tulipany mawiasz? spec z ciebie jak cholera....taki spec ze nawet po GO nie potrafisz odroznic czy to makro czy wielki plan, winszuje inteligencji i wiedzy :lol: A to GO to cos z biegiem związane bo to chyba z angielska biegnij, idz - tak ? Edytowane 23 Października 2006 przez manfred Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Wlasnie sie zastanawiam bo przychodzi do mnie 50tka nikora - moze dolozyc do tego raynoxa, nie wie ktos jak to dziala, teoretycznie na forum nikona ludzie sobie w miare chwala takie polaczenie, pierscienie sa cholera drozsze, chyba ze szarpnac sie na jakiegos tamrona 90tke :) http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=11822 Chyba ktos pisal, ze z 50tka dziala ok, ale lepiej poszukaj po forum jeszcze :) A jak nie to MSN 200 daje wieksze powiekszenie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 W czeluściach internetu znalazłem: TO Spróbuję zrobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Taka domowa soczewka ;] ale chyba juz lepiej kupic nawet marna +4d ale gotwą niż tak sie bawić bo brak mocowania no i jakoś takich szkieł z lupek to średnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...