-=agent=- Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Witam :) Szlag trafił mojego kompa i pożyczyłem od znajomego troche złomu : Celeron 400 Mhz Mobo Soyo SY-6KB Ram 128 MB SDRam i szczęśliwy korzystałęm z tego demona prędkości :P Kilka dni temu korzystałem z LIFEUPDATE z Moim Nortonem 2002 .. Ściągnęło się i zażyczyło sobie reset... i cisza.. więcej się nie włączył. I mam zepsute mobo z zeszłej epoki :mur: Jako że komp pozyczony to musialem oddać sprawny. Na allegro udało mi sie taką płyte kupić i wszystko piknie ale mi nie widzi mojego dysku 40 GB zdziwiło mnie to troche tym bardziej że na pożyczonej mobo moj dysk śmigał. Pomyślałęm że bios ta płyta z allegro ma jakiś stary.. Ściągnąłem biosa ze strony producenta, potem progza do flashowania i zabrałem się do roboty. Wszystko pięknie przeszło ... wykonało flashowanie nacisnąłem F1. Reset. Szczęśliwy że będę mógł moj dysk nareszcie wykorzystać a tu lipa nadal mi go nie wykrywa... Tylko limit do 32 GB... Wszystko jest tak samo jak było ... i już nie wiem co zrobić :blink: :blink: Może czegoś nie zrobiłem ?? Tylko czego ... POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychol Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 W biosie moze trzeba recznie ustawic dysk. Ewentualnie jeszcze raz zrob cmos. Albo sprawdz czy dobrze ustawiles zworki, dla pewnosci podepnij jako cable select i daj do ostatniej wtyczki na tasie ide (srodkowa niech bedzie wolna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Lub podziel dysk na płycie która wykrywa cały dysk podziel na partycje normalnie na tym starym zainstaluj windows. (jedna rada na tym co nie widzi całego dysku nie rób nowych partycji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=agent=- Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 (edytowane) Dzięki za rady.. spróbowałem i się niestety nie udało :( Idę do kumpla zmieniać rozmiary partycji :P Edytowane 6 Sierpnia 2005 przez -=agent=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) Plyta Soyo 6KB z najnowszym biosem stad: http://www.soyousa.com/downloads/dlmissing...cafdd839e030a59 Wykrywa dyski do 127GB, wiec albo masz ustawiona zworke ograniczajaca rozmiar dysku do 32GB albo nie wgrales najnowszego biosu. Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxjg555 Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 i po co Ci to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...