Patyczak Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 aha dzięki za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) odkopuje topic zeby nowego nie zakladac. potrzebuje jakis link do sklepu gdzie zprzedaja zebatki/gotowe przekladnie do elektrykow. mam takie silniczki jak sa montowane w zabawkach (takie male troche splaszczone). maja one wal chyba 1mm (nie moge znalesc sowmiarki zeby sprawdzic dokladnie) i potrzebuje zrealizowac naped do kol osadzonych na wale chyba 1.5mm bez przerabiania tego z przelozeniem 5:1 (moze byc 6:1) edit: poprawka:P kola 3mm. wal silnika 2mm Edytowane 2 Marca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Zatkało mnie :blink: Małe jest piekne ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Arnie zerknij u mnie na sklepie za tymi zembatkami ;] Szukaj wg. klucza zembatka na silnik = pinion gear zembatka odbierająca = spur gear Linki znajdziesz na poprzedniej stronie. W razie wątpliwości atakuj mnie na gg najlepiej w weekend (tylko napisz kto Ty jesteś bo nie znoszę anonimów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Heh, jak to jest że jak jest się młodym to kompletnie nie stać na takie rzeczy, a w wieku - ~10 lat posiadanie takiego czegoś to szczyt marzeń. Ja miałem tylko kilka elektrycznych RC ale to było wolne badziewie - z 12km/h bez zawieszenia. A teraz kiedy teoretycznie mógłbym coś takiego kupić - cóż jakoś mnie już tak nie ciągnie - wolę do prawdziwego samochodu zbierać bo właśnie jazda prawdziwym mi sprawia więcej przyjemności. Ale mimo wszystko jakbym miał nadmiar kasy, to musiałbym to kupić. Ten jest piękny: http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=en&partNo=7477 A to jest dobre - z czego są te opony? http://www.hpi.tv/show_video.php?lang=en&videoID=48 :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Lambo to tylko karoseria ;] A opony są z gumy - dość miękkiej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Kurcze takie modele to siwetna sprawa ;] Ale tak jak napisal Varrol, ja rowniez jak bylem dzieckiem taka zabawka byla rzadkoscia. Teraz czlowiek juz stary... noo ale zawsze na poleczke w fajnym miejscu sobie postawic np BMW 645 Ci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 A co?? Macie już po 60 lat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 A co?? Macie już po 60 lat? Hhehe no az tyle to nie ;] Ja ogolnie lubie przelamywac pewne zabobony i dziwne zwyczaje naszej spolecznosci ;] Ale jakos bede mial wyrzuty wydawac kase na zabawki ;] Ale tego B M W sobie kupie ;] A co ;] W koncu facet zawsze bedzie dzieckiem ;] ...ludozerca chce cukierka... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Odnośnie przyspieszenia, to widziałem mały reportaż o tym na TVN Turbo. O ile mnie pamięć nie myli, to te spalinówki, którymi się ścigali po torze miały 0-100km/h poniżej 2 sekund (sic!). Po pierwsze stosunek masy do mocy, po drogie paliwo - gdyby w normalnych samochodach dało się tego używać (czytaj: silnik i przeniesienie napędu jakoś by wytrzymało), to nawet rodzinne kombi miałoby poniżej 10 sekund do setki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 "...rodzinne kombi miałoby poniżej 10 sekund do setki." A to jakiś problem? Jest cała masa rodzinnych kombi robiących setkę w 8-9 sec. Cóż w tym nadzwyczajnego? Nie trzeba do tego paliwa z domieszką nitrometanu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ...(czytaj: silnik i przeniesienie napędu jakoś by wytrzymało)... chyba czytaj: gdyby robili dwusuwy zamiast cztero i gdyby znosiły olej rycynowy bo taki jest w modelach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 ja z bratem zgubilem samolot rc na lotnisku , juz sie nie odnalazl :( 1k zl w plecy co do samochodow to niekoniecznie jest sie na to za starym , mojego kumpla stary 40L? , mial rc spalinowe (teraz nie wiem bo sa w USA) to na zawody jezdzil i sie bawil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Odnośnie przyspieszenia, to widziałem mały reportaż o tym na TVN Turbo. O ile mnie pamięć nie myli, to te spalinówki, którymi się ścigali po torze miały 0-100km/h poniżej 2 sekund (sic!).Któryś z modeli Serpenta (www.defenateam.pl) robił setke w 1.27s na dość słabym silniku, a mógł jechać spokojnie dużo ponad. Ja mam model Tamiya TT01, do jeżdżenia pod blokiem idealny i niedrogi, do jazdy extremalnej to on sie nie nadaje :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubcio Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 ja mam pytanko. a mianowicie ile kosztował by taki najtańszy model takiego autka MONSTER TRUCK dla początkujacego. i gdzIe go mozna kupic w woj Łódzkim?? :) prosze na szybką odpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 siuwaks.pl [*] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarsai Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Witam. Jestem nowy w tym temacie i szukam kogoś, kto mógłby mi pomóc fachową poradą. Chciałbym sobie sprawić model 1:18 hondy civic (www.siuwaks.pl/modele/images/_18ff-civic.jpg) z silnikiem elektrycznym. Na stronie siuwaks.pl nie znalazłem info o jakimkolwiek silniczku w tej furce :/ Jak i gdzie mógłbym dostać takie cacko? Ile bym za to musiał zapłacić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 No bo ta furka nie ma silniczka, to model statyczny. Jeżeli zaś chciałbyś micrusa (tak potocznia zwana jest skala 1:18) to takiej hondy nie dostaniesz. Modele tej skali (HPI, X-ray, LRP, różne podróbki itp.) to wiekszy koszt, około 300zł i więcej. Oczywiscie nie ma tu co liczyć na takie bajery wizualne jak w tej Hondzie, ale to też zalezy jaką Ty masz pomysłowość, być moze sam takie coś wykonasz, choć o otwieranych drzwiach itp. nie może być mowy. Są też oczywiscie X-mod's ale to raczej zabawki. Skala 1:28, części opcjonalne, możliwość modyfikacji wyglądu. Ale nie oszukujmy się, nie warto. Bardzo kiepski napęd, słaba jakość wykonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarsai Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 el_gringo_dado dzięki za odp :D Bardziej zależałoby mi na wypasionej furce, którą mógłbym pojeździć po asfalcie, betonie itp. Niekoniecznie na czymś, co miałoby stać i łapać kurz na półce. `Terenówki` raczej odpadają. Samochodzik nie musi być duży, dł. ok. 30cm. Da rade takie modele dostać? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...