stranded Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 (edytowane) Dobry wieczór. Nie wiecie może czy Radeon 9550 pójdzie na moim sprzęcie? Mam zasilacz 300 i płytę główną taką jak na obrazku poniżej. I jeszcze jedno, znalazłem u siebie w mieście Radeon 9550 za 235złotych (Sapphire Radeon 9550 Atlantis 128MB DDR (128bit)). Czy jest to cena najniższa z możliwych? Z góry dziękuję :D (obszukałem komputronik i takie tam sklepy online ale tam ceny podchodzą do 300zł) Płyta główna: EDIT: dodam, że czytałem np. to: http://217.172.39.212/~forum/index.php?showtopic=91386 ale nie ma tam jasno napisane ile V musi mieć zasilacz, aha i jeszcze jedno, NIE planuję jak na razie podkręcania karty. Edytowane 4 Sierpnia 2005 przez AAF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 gosciu no, googlamy googlamy potem pytamy :) http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5341...f3132385f313238 j/w. Processor Support Intel® Pentium® 4 Hyper Threading Support Yes Front Side Bus 400/533MHz Memory Support 200/266/333/ 400MHz AGP Support AGP 8X masz to nawet na nalepce Memory Type DDR200/266/333 SDRAM Max. Memory 16GB a zasilka to zalezy od firmy ale jak nie krecisz to looz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 dzięki za odpowiedź :) (a googlać to googlałem - no a z nalepki umiem czytać LOL, ale nie byłem pewien, czy to aby nie za stara płyta, aby uciągnąć R9550) zasilacz chyba jakiś 'noname', no ale chyba 3setka wystarczy... lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 ta.. wystarczy, ja bym sie bał to odpalać.. noname w dodatku 300W :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Ta 300 wystarczy do spalenia się lub jeszcze czegoś zresztą mienik w ręke i sprawdź napięcia ............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 ludzie ze mnie tu się nie śmiejcie bo ja się aż tak nie znam. ale dlaczgo miałoby się coś stać? w dodatku, kiedy ja nic nie będę podkręcać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 mala ankieta to sie moze stac ale jak nie bedziesz krecic... nowe produkcje beda dzialac ale wolno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zmierz napięcia miernikiem jakie teraz masz poczytaj Faq na temat napięc :>? Nikt się nie śmieje użyj szukajki i zobacz ilu ludzi ma "dobre" zdanie o "makrowych" zasilaczach o szmocy 400/300 w ......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Witam! Zgadzam się z przedmówcami, tylko że trzeba też uwzględnić że nawet firmom o beznadziejnej reputacji udaje się raz na 100 lat wypuścić dobrą partię sprzętu :) Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Ale oczywiście przez przypadek! :) Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 no dobra załóżmy, że się spali a mam wszystko na gwarancji - to wymienią? a jeśli miałbym kupić coś taniego (na serio taniego, bo ledwo mnie stać na radeona), to co mi polecacie? nie podkręcam nic, bo nie chcę. w 3d marki się też nie bawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 (edytowane) Nie ma rzeczy dobrych i tanich :( Myślę że np. Enermax EG365P-VE Całkiem fajny zasilacz za przystępną cenę :) A co do uznania reklamacji po spaleniu zasilacza to zalezy na jakiego bałwana sie trafi w serwisie :) Przemek Edytowane 5 Sierpnia 2005 przez Przemek_J Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 (edytowane) Nie ma rzeczy dobrych i tanich :( Myślę że np. Enermax EG365P-VE Całkiem fajny zasilacz za przystępną cenę :) A co do uznania reklamacji po spaleniu zasilacza to zalezy na jakiego bałwana sie trafi w serwisie :) Przemek 1581383[/snapback] tam gdzie ja kupiłem kompa to bałwanów na szczęście nie ma :) EDIT: o fuck za ten zasilacz prawie 200zł. no trudno będę musiał siedzieć na tym. Edytowane 5 Sierpnia 2005 przez AAF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuy_zgred Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zasilacz możesz ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=58611431, powinien wystarczyć, może być też taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=59279094 Radeony 9550 Gigabyte'a są tańsze od szafirków i mają lepsze timingi pamięci. http://allegro.pl/show_item.php?item=59438683 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zasilacz możesz ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> taki: 1581646[/snapback] szczerze powiem, że co do zasilaczy to się teraz nad tym zastanawiam, chyba wezmę któryś z nich. a co do karty. to w sumie już mi wszystko jedno od kogo ten Radeon :-P ale i tak jak kupować to gdzies w pobliżu a nie przez net - tak raczej jak coś się będzie nie ten tego to odniose i od razu dostanę nowy, a tak to wysyłanie itd. dzięki wszystkim za info. PS na swoim noname 300 siedzę już ponad rok i nawet kręciłem na tym Celerona 2Ghz @ 2.8Ghz i chodziło ok, ale gorzej było z ramem. no ale się pożyję się zobaczy... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Eeee, na allegro można kupić zasilacz który podałem już za ok. 140 zł z gwarancją i fakturą :) A co do tych bałwanów to właśnie chodzi o to że nie na szczęście bo jak siedzą młotki które się nic nie znają w serwisie to raczej nie zaczają że np. mobo się sfajczyło przez zasilacz :), gozej jak już coś umieją :) Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artik16 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Ja miałemMegabajta 350W i kręciłem Durona 1,8 na 2,0Ghz + Radka 9550 250/400@400/500 i nic się nie działo chociaż wszystko mozliwe jak będzie u ciebie. A co do tematu to kup tego Fortrona słyszałem że b.dobry zasilacz, dobrze trzyma napięcia itp. I bierz Radeona 9550 tylko od Gigabyte najlepiej używanego bo z nowej serii się gorzej kręcą. Ale jak nie podkręcasz to bierz nówke za 230zł i będzie git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Eeee, na allegro można kupić zasilacz który podałem już za ok. 140 zł z gwarancją i fakturą :) A co do tych bałwanów to właśnie chodzi o to że nie na szczęście bo jak siedzą młotki które się nic nie znają w serwisie to raczej nie zaczają że np. mobo się sfajczyło przez zasilacz :), gozej jak już coś umieją :) Przemek 1581897[/snapback] no ale w moim sklepie to wymieniają wszystko na nówki i jeszcze przepraszają, a przy okazji dają zezwolenie na zerwanie plomby gwarancyjnej :) spoko kolesie, no i się znają - nie wciskają shitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 eeehh Wy z północy kraju zawsze mieliście lepiej :) :) Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Spokojnie będzie Ci działać na tej 300 W zasiłce; zestaw nie jest taki prądożerny. Ludzie nie przesadzajcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Spokojnie będzie Ci działać na tej 300 W zasiłce; zestaw nie jest taki prądożerny. Ludzie nie przesadzajcie. 1583657[/snapback] Zasilacz to tylko 60zl, mysle ze warto dac tyle za spokoj ze nic nie pojdzie z dymem. I przy okazji mozna troche pokrecic, chociaz temu celeronowi to i tak nic nie da, ale karte mozna spokojnie dac troszke wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zasilacz to tylko 60zl, mysle ze warto dac tyle za spokoj ze nic nie pojdzie z dymem. I przy okazji mozna troche pokrecic, chociaz temu celeronowi to i tak nic nie da, ale karte mozna spokojnie dac troszke wyzej 1584262[/snapback] heh no ale poważnie mnie to nie potrzebne, kręcenie itd. komp w sumie to taki tam bajer ma być do TV, apartu cyfrowego i netu, a pograć czasem lubię, a to, że cvzasy GeForce 2 już przminęły (choć nie do końca!! lol) to po prostu chcę mieć coś co mi starczy na kolejne parę lat. a co dogier typu Doom 3 itp. to mnie w nich nic nie kręci. jedyne w co gram to jakiś porządny RTS lub multi FPS, także.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 AAF najlepiej sprawdź jaki ten zasilacz masz, napisz nam jakiej firmy jest i wszelkie spekulacje zostaną ucięte. Po prostu. Bo widzisz są zasilacze których uszkodzenie (spalenie, wybuch itp.) jest prawie w 100% pewne bez względu na konfigurację komputera (powini zabronić ich sprzedarzy) a są takie które jako tako sobie radzą i są dobre zasilacze. Jak nam napiszesz producenta i model zasilacza to Ci podpowiemy czy wymieniać czy nie. Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) AAF najlepiej sprawdź jaki ten zasilacz masz, napisz nam jakiej firmy jest i wszelkie spekulacje zostaną ucięte. Po prostu. Bo widzisz są zasilacze których uszkodzenie (spalenie, wybuch itp.) jest prawie w 100% pewne bez względu na konfigurację komputera (powini zabronić ich sprzedarzy) a są takie które jako tako sobie radzą i są dobre zasilacze. Jak nam napiszesz producenta i model zasilacza to Ci podpowiemy czy wymieniać czy nie. Przemek 1584803[/snapback] zaraz tu pstryknę fotkę. EDIT: takie rzeczy tu piszą :P Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez AAF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 i co z tym zasilaczem? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) Konfiguracji nie masz wymagającej ale... Myślę że trzeba wymienić! :? Jak znajdziesz gdzieś użytkownika: "Benito" to zatypaj się on jest Guru w sprawach zasilaczy :) :) Przemek Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez Przemek_J Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 (edytowane) z tego co się naczytałem na googlach to na takich zasilaczach ludzie używają np. radeonów 9600. poza tym to ma jakiś tam bajer co napięć nie przepuszcza (no przynajmniej tak napisane jest). najpierw to ja muszę tego radeona iść w końcu kupić :lol: Edytowane 9 Sierpnia 2005 przez AAF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 no ale w moim sklepie to wymieniają wszystko na nówki i jeszcze przepraszają, a przy okazji dają zezwolenie na zerwanie plomby gwarancyjnej :) spoko kolesie, no i się znają - nie wciskają shitu.to dlaczego siedzisz na celeronie :blink: co do radka to bez podkrecania bierze tak malo pradu ,ze nie warto zawracac sobie glowy zasilaczem - jak cos sie bedzie dzialo to najwyzej obejzysz sie za zasilaczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenny-f Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 mam teraz zastępczy zasilacz noname 300W caly moj sprzet (bez jednej nagrywarki) działa tak samo jak na uszkodzonym modecomie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 i co z tym zasilaczem? :) 1586010[/snapback] ta zasiłka to jeden z największych syfów na jakie się natknąłem padnie prędzej czy później B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...