Kamyk_^ Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Witam Szybkie pytanko: co o nim myslicie ???? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58436815 Moj sprzet: -Abit VT7 -Celeron D 2.8 GHz -2 dyski 80GB -2 CD-romy Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Dla twojego konfigu to dobra propozycja...choc mozesz zorientowac sie rownierz w strone Fortona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Dla twojego konfigu to dobra propozycja...choc mozesz zorientowac sie rownierz w strone Fortona 1580711[/snapback] Fotron produkuje zasilacze dla modecoma. Modecom MC-350ATX 2.0 ATX, to tak naprawdę Fortron FSP350-60PN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Tego akurat nie wiedzialem, w kazdym razie jest to dobry wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Fotron produkuje zasilacze dla modecoma. Modecom MC-350ATX 2.0 ATX, to tak naprawdę Fortron FSP350-60PN. 1581048[/snapback] blad to nie 60pn tylko thn-p :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 ej ludziska zeby nie zakładac nowego posta mam sobie megabajta mgb-350s i kurcze jest z nim mały problem jak mam kompa w idle to wszytsko okej ale jak podkrce go to troche sie zaczyna lipa robic i mi zaczyna leciec napiecie szczególnie jak mi chodzi winamp i grafa jest podkrecona na +12 leci do 11,21 v :-| a na 3,3 2,9 v wiem ze sie z progsów niemiezy tylko miernikiem ale nie mam miernika :angry: odczyt ze speed fana a na procku przy ustawieniu w biosie 1,7 idzie nieraz przy duzym obciazenieu komp do 1,622 v :sad: Czy czas juz wymienić moja siłke na to co w opisie ?? bo wiecei cena nie duza jest :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Kamikaze i w dodatku leń. Poczytaj trochu w tym dziale. A przede wszystkim mój podpis!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 <_< kurcze ale napisałęm ze niemam czym zmierzyc bo niemam miernika !!!!!!!!!! Chodziło mi tylko o to czy juz czas zmienic siłke czy nie !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Sam sobie odpowiedziales :D mam sobie megabajta mgb-350s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 @gargamel2005 Nie nie musisz jeszcze zmieniac, poczekaj pare dni jak Ci pierdyknie i spali pol kompa wtedy wymienisz zasilacz i dodatkowo zrobisz upgrade :) Popatrz na normy ATX... Najtanszy miernik mozna za 10zl kupic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 DObra a teraz moje pytanie... nie warte zakladania nowego tematu: Ostatnio często wylacza mi sie komp... i dzisiaj testowalem chiefteka qmpla.. przy ponownym montazu mojego zasilacza zauwazylem ze wtyczka do plyty glownej jest lekko upalone (czyt. ma kolor spalenizny). CZy jest az tak zle juz z moim zasilaczem ?? :lol: :mur: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Nie koniecznie z zasilaczem. Może to być wina złego styku, miedzy wtyczką a gniazdem od płyty. A no i jaki masz ten zasilacz to też ważne ;) A miernik wziąć do rączki i sprawdzić napięcia na tym zasilatorze to nie łaska ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Feel 300 W... miernika nie mam... ale jak qmpel przyniósł Chiefteka 420 W To napięcia były super... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 <_< kurcze ale napisałęm ze niemam czym zmierzyc bo niemam miernika !!!!!!!!!! Chodziło mi tylko o to czy juz czas zmienic siłke czy nie !!!! 1581339[/snapback] mierniki na allegro po 8zł tada!!! http://allegro.pl/show_item.php?item=60050851 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 mierniki na allegro po 8zł tada!!! 1588066[/snapback] Identyczny miernik ostatnio własnie kupiłem, ten sam model, nawet opakowanie identyczne i on nie pokazuje zbyt prawidlowych napiec, nawet na zakresie 20v raz zaniża a raz zawyża :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) Identyczny miernik ostatnio własnie kupiłem, ten sam model, nawet opakowanie identyczne i on nie pokazuje zbyt prawidlowych napiec, nawet na zakresie 20v raz zaniża a raz zawyża :mur: 1588101[/snapback] większość osób używa tego miernika lub mierników tego pokroju, kiedyś te mierniki miały normalny scalak icl7106 i były 10x lepsze, teraz mają tylko 'wnętrze' scalaka zalane żywicą na płytce, pozatym co chcesz od miernika który na 101% kosztuje mniej niż 1$ w chinach ... nawet na zakresie 20v raz zaniża a raz zawyża ... 1588101[/snapback] co to wogle znaczy, że każdy pomiar jest inny, a może że przy jednym pomiarze występują wachania ?? Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) co to wogle znaczy, że każdy pomiar jest inny, a może że przy jednym pomiarze występują wachania ?? 1588227[/snapback] to znaczy że w porównaniu z miernikiem który prawidłow wskazuje napiecia ten raz zaniża, raz zawyża, np. na rdzeniu mojego gf4 powinno byc i jest 1,65, moj nowy miernik pokazuje 1,71, podkrecalismy napięcie dla winbondow do 3,8, mój miernik wskazywal 3,63, mierzylismy napięcie na +5, jest 5,01 na dobrym mierniku, na moim 5,07, na +12 jest 11,85 a mój pokazuje 11,93, przy 3,41 na memy wg miernika ktory prawidlowo wskazuj u mnie jest 3,32! :mur: Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 to znaczy że w porównaniu z miernikiem który prawidłow wskazuje napiecia ten raz zaniża, raz zawyża, np. na rdzeniu mojego gf4 powinno byc i jest 1,65, moj nowy miernik pokazuje 1,71, podkrecalismy napięcie dla winbondow do 3,8, mój miernik wskazywal 3,63, mierzylismy napięcie na +5, jest 5,01 na dobrym mierniku, na moim 5,07, na +12 jest 11,85 a mój pokazuje 11,93, przy 3,41 na memy wg miernika ktory prawidlowo wskazuj u mnie jest 3,32! :mur: 1588293[/snapback] tak już jest z tymi miernikami, ja tam nie narzekam, ale one raczej nadają się do mierzenia napięcia z dokładnością do 2 cyferek po przecinku, najwyżej do jednej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 ale ten z ktorym porownywalem to byl ten sam model tyle, że sprzed roku, a pokazywał wszystko dobrze z dokladnoscia 0,01! I w ten sposób wyrzuciłem 15zl w błoto :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 wymień batryjke i skalibruj go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 wymień batryjke i skalibruj go 1588375[/snapback] jak się kalibruje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) jak się kalibruje?? 1588391[/snapback] musisz mieć jakieś napięcie wzorcowe, ale z tym nie problem, podłączasz 2 mierniki tak samo, jak rozkęcisz miernik to tam jest taki potencjometr montażowy, zresztą jedyna rzecz którą możesz "kręcić" i regulujesz nim aż oba mierniki będą pokazywać to samo, radze najpierw wymienić bateryjke, proponuje alkaliczną a co do jakości ogólnej tych mierników, to jakbyś dostawał 0.25$ za godzine to też byś robił na odpierdziel edit. miernik może zacząć wariować jak zdejmiesz obudowę, ona jest 'ekranowana' folią alu, po każdym pokręceniu pr'ką, odłuż go żeby zniwelować zakłucenia Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 musisz mieć jakieś napięcie wzorcowe, ale z tym nie problem, podłączasz 2 mierniki tak samo, jak rozkęcisz miernik to tak jest taki potencjometr montażowy, zresztą jedyna rzecz którą możesz "kręcić" i regulujesz nim aż oba napięcia będą równe, radze najpierw wymienić bateryjke, proponuje alkaliczną a co do jakości ogólnej tych mierników, to jakbyś dostawał 0.25$ za godzine to też byś robił na odpierdziel 1588517[/snapback] no niestety w tym mierniku nie ma zadnego pota nigdzie, ani niczego innego czym moznaby kręcić. Niestety! <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 hmm... dasz fota ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 kurcze, nie mam cyfraka, ale porozkrecałem całego i nigdzie nie ma pota, bede studiowal wkrótce elektronike wiec sie orientuje trochę co i jak wyglada. A potencjometra to tam nie ma napewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...